Dolar 32,3279
%0.24
Euro 35,0469
%-0.21
Altın 2.282,880
%0.23
Bist-100 8,98
%2.01

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Büyükşehir, İzmir fuarının büyümesi için atağa geçti

Büyükşehir, İzmir fuarının büyümesi için atağa geçti

İzmir Ekonomik Kalkınma Koordinasyon Kurulu’nda konuşan Başkan Kocaoğlu, Fuar İzmir ile birlikte hareketlenen fuarcılık sektörünün daha da büyütülmesi için yurt dışından pek çok güçlü partnerle görüşme halinde olduklarını ve sürekli pazar taraması yaptıklarını söyledi. İZFAŞ ekibinin seri bir şekilde yurt dışı görüşmeler gerçekleştirdiğini kaydeden Başkan Kocaoğlu, “Ben de yeni temaslar için önümüzdeki günlerde Avrupa’nın birkaç merkezine gideceğim” dedi. İEKKK toplantısında, sektördeki gelişmelere katkı sağlamak amacıyla bir Fuarcılık Komitesi kurulması da gündeme getirildi. Büyükşehir, İzmir fuarının büyümesi için atağa geçti

  • Ege Postası
  • 26.06.2015 - 09:55
İZMİR - Kent dinamiklerinin bir araya gelmesiyle oluşturulan İzmir Ekonomik Kalkınma Koordinasyon Kurulu (İEKKK), 52. toplantısını Tarihi Havagazı Fabrikasında gerçekleştirdi.
2009 Temmuz ayından bu yana meslek odaları ve sivil toplum örgütü temsilcileri ile girişimciler, sanayiciler ve yatırımcıların bir araya gelerek kentin sorunlarını masaya yatırdığı ve yeni projelerin tartışıldığı Koordinasyon Kurulu’nda,  İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin “Örnekköy Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi” de anlatıldı.
İzmir Büyükşehir Belediyesi Kentsel Dönüşüm Dairesi Başkanı A. Suphi Şahin yaptığı sunumda, Örnekköy Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında mülkiyet analizi ve zeminüstü envanter çalışmaları ile alanda 857 hak sahibi tespit edildiğini söyledi. Şahin proje için vatandaşlar ile görüşmelere 1 Temmuz 2015 tarihinde başlanacağını duyurdu. 


 
Çok eleştirildik ama "uzlaşmada" kararlıyız
Toplantıda kurul üyelerine, kentsel dönüşüm projeleri ile ilgili bilgi aktaran İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Uzundere projesindeki 3 bin konuttan 300-400 arasındaki bir bölüm için ihale hazırlıklarını sürdürdüklerini açıkladı. ‘Yerinde dönüşüm ve ortaya çıkacak rantın tamamen orada oturan vatandaşlara kalması’ gibi iki önemli kriterlerinin olduğunu kaydeden Başkan Kocaoğlu, “Uzlaşı kültürü olmayan bir ülkede, uzlaşarak problem çözmenin ne kadar zor olduğunu hepimiz biliyoruz. Ama bir yerden başlayıp da konutları yapıp vatandaşları memnun etmeye başladığımızda, ben arkasının hızlı bir şekilde geleceğini düşünüyorum" dedi.
 


Sürekli pazarları tarıyoruz
52. İEKKK toplantısında, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Gaziemir’de kurulan Fuar İzmir’le birlikte daha da hareketlenen fuarcılık sektörüne katkı amacıyla Fuarcılık Komitesi kurulması gündeme geldi. Toplantıda ayrıca, İzmir’in çok güçlü olduğu jean ve denim alanında yeni bir fuar ile Çocuk Fuarı konularında öneriler getirildi.
Büyükşehir Belediyesi’nin fuarcılık şirketi İZFAŞ'ı sürekli güçlendirdiklerini söyleyen Başkan Aziz Kocaoğlu, “Hem yurt içinden hem yurt dışından bir çok partner ile yapılabilecek fuarları görüşüyoruz. İzmir fuarcılığı ne pahasına olursa olsun büyüyecektir. Fuarımızı yaptık, onun karşılığını almak zorundayız. Sürekli pazarları tarıyoruz. Yabancı konuklarımızın hepsiyle de görüşmeler yaparak fuarımıza davet ediyoruz. İZFAŞ'taki profesyonel arkadaşlar, sürekli yurtdışı görüşmeler için gidiyorlar. Ben de yeni görüşmeler için önümüzdeki günlerde Avrupa’nın birkaç merkezine gideceğim” şeklinde konuştu.
İzmir Ekonomik Kalkınma Koordinasyon Kurulu toplantılarına, yaz dönemi nedeniyle iki ay ara verildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.