Dolar 32,2299
%-0.04
Euro 34,7694
%-0.09
Altın 2.458,400
%1.07
Bist-100 10.353,00
%0.82

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kocaoğlu'ndan birlik çağrısı

Kocaoğlu'ndan birlik çağrısı

​Seferihisar’ın turizm potansiyelini arttırmak amacıyla hayata geçirilen Kaleiçi sokaklarının sağlıklaştırma projesi kapsamında düzenlenen açılış töreninde konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, yerelde kalkınmanın temelinde güven yattığına değinerek, “Önümüzdeki beş yılda İzmir’in daha ileriye gitmemesi için hiçbir sebep yok” dedi. Kocaoğlu son günlerde ülke çapında artan gerginliklerin son bulması için de, halkı farklılıkları bir yana bırakarak aynı bayrak altında toplanmaya çağırdı.

  • Ege Postası
  • 18.10.2014 - 11:59
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Seferihisar’da gerçekleşen törene İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer’in yanı sıra, CHP İl Yönetimi, CHP İzmir Milletvekilleri, ilçe belediye başkanları, belediye meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri belediye bürokratları, sivil toplum örgütleri ve meslek odalarının temsilcileri, akademisyenler, mahalle muhtarları ve vatandaşlar katılım gösterdi.
 

 
YARIMADA STRATEJİK KALKINMA PLANI HAZIR
İzmir  Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, yerelde kalkınmanın önemine değinerek, Büyükşehir Belediyesi’nin çevre ilçelere sağladığı katkıları özetledi ve Seferihisar halkına şu sözlerle seslendi: “Belediyenin ilçelere sağladığı  aklı ve bilimi kullanarak katılımcı yönetim anlayışımıza devam edeceğiz. Yerelde kalkınma için, sanayinden tarıma, turizmden kültür sanata, hizmet sektöründen ticarete, kenti hep birlikte ayağa kaldırmak için çalışıyoruz. Seferihisar’da yerelde kalkınmanın en iyi örneklerinden bir tanesi olan bu projeyi tamamladık. Sığacık geliştikçe, belli bir noktaya geldikçe, bu kalkınmayı daha net göreceğiz. Bıkmadan, usanmadan, inanarak, inatla, hep birlikte takip etmemiz ve birbirimize sıkı sıkı sarılmamız gerekiyor. Yarımada’nın Kalkınma Stratejisi Planı bitti, bunu uygulanması ile ilgili çalışmalarımızı toparladık. Ve on tane öncelikli projeyi tamamladık. Önümüzdeki hafta bunun la ilgili bir çalışma toplantısı yapacağız. Ve bunu taslak olarak kentimizin kanaat önderlerine sunacağız. Sonrasında harekete geçeceğiz.”
 
“HER İŞİN BAŞI GÜVEN”
“Yeter ki biz birbirimize sahip çıkalım, yeter ki çiftçimizin, üreticimizin elinden tutalım, ona yol gösterelim, gücümüzü birleştirelim” diyerek sözlerini sürdüren Kocaoğlu, yerelde kalkınmanın temelinde güven yattığına değinerek şöyle konuştu: “Ancak bu şekilde üretimi arttırarak kentimizi kalkındırabiliriz. Biz  bunun peşindeyiz, biz bunun sevdasındayız. Kafamızda birçok proje var. On yıldır bu kenti yönetiyoruz. Adım adım temel atarak, çiçeği böceği destekleyerek, arazi yollarında devrim yaparak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ne iş yaparsanız yapın her işin başında güven geliyor. Bize yeni bağlanan ilçelerimizde, “Nasıl yapacaksınız bu işi'” diye soruyorlardı. Nasıl yaptığımızı herkese gösterdik. 9 ilçede de bu yönde çalışıyoruz. Güven olduğu müddetçe önümüzde hiçbir engel yok. Tüm mesele bu. 2011 yılında İzmir dünyanın en hızlı büyüyen kenti seçildi. Laf olsun diye değil... Bu kent ürettiği için seçildi. 2012 yılında bu kentin belediye başkanı laf olsun diye yılın belediye başkanı seçilmedi. İki bin metropol içerisinde ilk beşe kalıp, yarışa laf olsun diye dünya kamuoyunda gündeme gelmedi. Kentli ile birlikte bunlar yapıldığı için geldi. Katılımcı yönetim anlayışı ile bu kent kalkındığı için geldi. Önümüzde engel yok. Önümüzde  güven problemi yok. Finans problemi yok. Her şeyimiz var. Bu kentin el birliği ile on senede belli bir noktaya geldi. Önümüzdeki beş yılda daha ileriye gitmemesi için bir engel yok. Yeter ki birbirimize güvenelim…”
 


“ÜZERİMİZDE OYNANMAK İSTENEN YUNLARA DUR DEMELİYİZ”
Başkan Kocaoğlu son olarak ülke genelinde devam eden gerginliklerin son bulmasını dileyerek, “Önümüzde önemli bir sorun yumağı var. Bunun tek ilacı birlik beraberlik. Tek ilacı 77 milyon insanın birbirine kenetlenmesidir. Sorunları aşmamızın yolu, ufak tefek ayrılıklarımızı bir kenara itip,Türkiye Cumhuriyeti çerçevesinde ve bayrağımız altında sımsıkı kenetlenmemizden geçmektedir. Bunu yapmak zorundayız. Hiçbir ülkenin kendinden başka dostu yoktur. Hiçbir ülkeyi kendi vatandaşından gayrısı koruyamaz. O zaman ayrılıklara ve farklılıklara bakmadan, 77 milyon sımsıkı birbirine sarılmalı ve üzerimizde oynanmak istenen oyunlara dur demeliyiz. Hepinizi sağduyuya çağırıyorum” diyerek konuşmasına son verdi.
 
SOYER: CİLALI İMAJ DEVRİ BİTECEK, CİLALAR DÖKÜLECEK
Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer hayata geçen proje kapsamında Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkürlerini sunarak, “Gelecek yerelde. Tüm çağdaş dünya bunu çok  iyi biliyor. Ve tüm hayatı bu gerçek üzerine şekillendiriyorlar. Ne yazık ki Türkiye’de bunun farkında olan ve olmayan iki farklı anlayış hüküm sürüyor. Bir tanesi bir gecede 16 bin köyü kapatıyor. Bir bakıyorsunuz yerel tohumların üretilmesini yasaklanıyor. Bir de kalkınmanın gerçekten yerelden başlayacağını bilen ve hayata böyle bakan, yerelin, köylünün imkanlarını büyütmek için buna değer veren bir başka belediyecilik anlayışı var. Ne yazık ki bu  iki anlayış çatışma içerisinde. Ne yazık ki, Türkiye’nin sadece batısında bunun farkında olan bir belediyecilik anlayışı var. İnsanı köleleştiren, yok sayan diğer belediyecilik anlayışı daha yüksek oylar ile iktidarda olabiliyor. Çağımız bir cilalı imaj devri. Bu cilaların dökülme vakti geldi. Gerçeklerin yerine algıların hüküm sürdüğü bir dönemden geçiyoruz. Gelecekte cilaların dökülmeye başladığını hep birlikte göreceğiz. Bugün bir projenin sonu değil başlangıcına tanık oluyoruz. Bugünden itibaren Sığacık gerçek bir yaşayan tatil köyüne dönüşecek. İçinde yaşayanların hizmet verdiği bir yerelde kalkınma modeline başlıyoruz. Burada yılların çökmekte olan bir köyü ayağa kalkıyor. Başkan Kocaoğlu’nun bu projeye değer verdiği ve öncelikli olarak ele aldığı için teşekkürlerimizi sunuyoruz. Seferihisar’ın tarihi boyunca unutulmayacak, halkımızın saygıyla önünde eğileceği bir katkıdır. Kendisinin önünde saygı ile eğiliyorum. Bizim için umut oluyorsunuz ve önümüze daha emin bakmamızı sağlıyorsunuz” dedi.
 


SEFERİHİSAR TURİZMİNE DEV KATKI
İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Seferihisar Belediyesi’nin ortaklaşa gerçekleştirdiği, İl Özel İdaresi'nin de kapatılmadan önce katkı verdiği “Sığacık Kaleiçi Sokakları’nın Sağlıklaştırma Projesi Uygulama Ortak Hizmet Protokolü”, 22 Aralık 2012 tarihinde Başkan Aziz Kocaoğlu ve Tunç Soyer tarafından imzalandı. Büyükşehir Belediyesi'nin ihaleye çıkmasının ardından çalışmalar, Mayıs 2013'te başladı. Büyükşehir Belediyesi, protokol kapsamında Seferihisar Belediyesi’nin sorumluluğundaki Sığacık Kalesi içinde yer alan 126, 127, 128, 129, 130, 131, 132, 133, 134, 135, 136, 137 sokaklar ile Çarşı bölgesinde gerçekleştirilen sokak sağlıklaştırma çalışmalarına destek verdi. Söz konusu bölgelerdeki tarihi dokunun algılanabilirliği sağlandı.  Proje kapsamında cephelerde niteliğini kaybetmiş olan sıvaların onarımları gerçekleştirildi. Bölgede bulunan Teos taşları cephede korunarak restorasyon ilkeleri doğrultusunda temizlenerek gün yüzüne çıkarıldı. Cephede bulunan malzemelerde derin kırılma, kopma, eksilmenin olduğu yerlerde yenilemeler yapıldı. Proje kapsamında bazı yerlerde onarım, bazı yerlerde ise değişimlerle kapı, pencere, çatı ve kepenklere müdahale edildi, elektrik ve su bağlantıları yapıldı. Özgün haldeki donanımlar, orijinaline uygun olarak yenilendi. Yağmur sularına önlem olarak açık kanal sistemiyle denize deşarj sistemi yapıldı. Çalışmalar kapsamında elektrik ve su bağlantıları yapılırken, yollar granit küp taş döşendi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.