Dolar 32,2115
%0.01
Euro 34,7618
%-0.28
Altın 2.422,660
%-0.89
Bist-100 10.183,00
%-0.35

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kocaoğlu'ndan ilginç meclis mesajları

Kocaoğlu'ndan ilginç meclis mesajları

İZMİR Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 2015 seçimlerinde milletvekili adayı olmayacağını, İzmirlilerin kendisini üç kez üst üste belediye başkanı seçtiğini, bu nedenle görev süresini tamamlayacağını söyledi. Kocaoğlu, “Eve giderim ama Ankara'ya gitmem" dedi.

  • Ege Postası
  • 17.10.2014 - 13:46
CHP'li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, internetten yayın yapan BenTV sitesinde katıldığı programda gazetecilerin sorularını yanıtladı. 2015 Genel Seçimlerinde İzmir'den milletvekili adayı olacağına dair söylentilerle ilgili açıklama yapan Kocaoğlu, aday olacağıyla ilgili konunun “El salla, kol salla hadi sana güle güle" anlamı taşıdığını, kesinlikle böyle bir niyeti olmadığını söyledi. Kocaoğlu "İzmirliler belediyecilik tarihinde ilk kez beni üç kez üste üste seçti. Beş yıl daha belediye başkanlığı yapmam için görevlenirdi. Benim bu görevin aksine bir şey yapma lüksüm yok. Hasta olurum, evden çıkamam o ayrı. Sağ olduğum, ayakta olduğum süre boyunca buradayım. Eve giderim ama Ankara'ya gitmem" dedi. 

"GÖKÇEK'LE ARAMDA FARK OLACAK"

Başkan Kocaoğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in İzmir'in suyu ve arsenik konusundaki sözlerinden sonra, Ankara'nın suyunda kirlilik olduğunun gündeme geldiği, kendisine niye yanıt vermediği sorusuna ise “Melih Gökçek ile benim aramda fark olacak. Benim adım Aziz Kocaoğlu, onun adı ise Melih Gökçek. Başkasının zor durumundan, olağanüstü halden yararlanarak, rakibe vurarak prim yapılmaz. Bu bana göre doğru değil. Ben onu yapmam. Benim yoğurt yiyişim farklı. İkimiz de ayrı bir kişiliğiz. Ulaşım konusunda zarar ediyoruz. Hazırladığımız sistemi herkese sunacağım. Melih Gökçek'le telefonda konuştuk. Ulaşımla ilgili bu sistemi anlattım. Niye anlatmayayım ki belki ben yanlış yapıyorum" dedi. 

STAT MALİYETLERİNİN YARISINDAN FAZLASINI KARŞILAMAYA HAZIR

İzmir'in stat problemiyle ilgili soruları da yanıtlayan Kocaoğlu, stat konusunda önerilerde bulunduklarını sadece kendisi değil dönemin Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener, eski Spor Bakanı Faruk Özak'ın da söz verdiğini söyledi. Kocaoğlu "Bu 'sadece Aziz söz verdi yapmadı' değildir. Şimdi yeni bakan stat yapmak istiyor. Yer belli değil. Proje belli ama büyüklük belli değil. TOKİ'nin mevzuatı bunu yapmaya uygun. Sadece zengin adam kulüp başkanı olsun, para versin, sporcu transfer etsin mantığı doğru değil. Yeni statların Karşıyaka'da Yalı yerine Örnekköy'e, Gürsel Aksel yerine Uzundere'ye yapılmasını istiyoruz. İhale kapsamında hakedişlerin yüzde 50-60'nı karşılamaya hazırım" dedi.

ALSANCAK DA ATATÜRK DE KALMALI

Alsancak stadının tarihi ve simgesel özelliği bulunduğuna dikkat çeken Kocaoğlu, “Bu stat büyüktür, küçüktür ayrı meseledir. Yeni bir planlama ile çalışma yapılabilir. TCDD, TARİŞ ve Güzel Sanatlar Fakültesi'nden de yer alınarak UEFA standartlarında şehre yeni futbol stadı yapılır. Hem geçmiş yaşar, hem de kentin ihtiyacı yaşar. Alsancak Garı'na 50, Halkapınar'a 400 metre uzaklıkta bir yerdir. Atatürk Stadı'nda etkinlikler, büyük organizasyonlar yapılabilir. İnşaat teknolojisi gelişti. Restorasyon ve sağlamlaştırmayla yenilenebilir" dedi.

"BERTARAF TESİSİ, STATLAR SEÇİME KURBAN GİDECEK DİYE KORKUYORUM"

Kocaoğlu, Genel Seçimler'in eskisi gibi 5 yılda bir yapılması taraftarı olduğunu söyledi. Cumhurbaşkanlığı, yerel seçimler, genel seçimlerin birer ay arayla yapılmasını öneren Kocaoğlu, hazırlıklarla toplam 5 ayın seçimlere ayrılacağını belirterek, “Biz geriye kalan 55 ay adam gibi işimize bakalım. Şimdi ödüm patlıyor katı atık bertaraf tesisi seçime kurban gidecek. Statlar da öyle! Her partinin milletvekili atama olduğu müddetçe başta genel başkanın gözüne girmek için beyanat veriyor. Ne yapacak iktidar partisinin milletvekil? Yerel yönetimin başında olan bana vurarak, prim yapmaya çalışacak. Bu tavır yanlıştır. Bizim kenti yönetirken bakanlara, milletvekillerine karşı duruşumuz var. Bundan kent karlı çıktı. Bir de arkadaşların bakışı var. Ama yapacak bir şeyimiz yok" dedi.

"TİRE'DEKİ ARAZİYİ KİM ALIRSA ALSIN İPTALİ İÇİN ELİMDEN GELENİ YAPACAKTIM"

Başkan Kocaoğlu, kapanan İl Özel İdaresi ve köy tüzel kişiliklerinin mallarıyla ilgili de açıklama yaptı. Köy tüzel kişilikleri mallarıyla ilgili stratejilerinin doğru olduğunu belirten Kocaoğlu, "Köylülerin malları var. Bergama Kozak Yaylası'ndaki fıstık çamını ne yapacağım, satacak mıyı? Dere, otlak, mera, meyvelik, sebzelik var. Biz 'bu düzeni bozmayacağız' dedik. Peki nasıl çözeceksi? Kooperatiflere izbedel karşılığında kiraya vererek çözeceğiz. Köy malları bize hiç gelmedi. 30 dönüm üstündeki yerlerin Büyükşehir'e verilmesi için paylaşım komisyonunda karar alındı. Ancak Vali Bey 'Büyükşehir'e hiç vermeyeceğiz' dedi. Bazen karıştırılıyor. Birisi çıkıp, diyor ki 'malların yüzde 90'ını belediyelere verdik...' Onlar özel idare malları değil köy mallarıdır. Ödemiş'teki satışı da değerli basın mensuplarımız var, takip ediyorlar. Ne satacak göreceğiz. İnsan sözü ile yaşar ya da fırıldak olur. Biz sözümüzü verdik. Tire Belediyesi'nin sattığı alanı Ödemiş CHP İlçe Başkanı Mehmet Birlik aldı. Biz Büyükşehir olarak arazi alamayız. Resmi tesis alanı alabiliriz. Bostan tarlasını alamam. Ben Mehmet Bey ile görüştüm, sözümü ikiletmedi. Bu araziyi başka birisi de alsaydı ihalenin iptali için elimden geleni yapacaktım. Kim alırsa alsın" dedi. 

ULAŞIMDA ZON UYGULAMASI

Kocaoğlu, ulaşım konusunda merkez dışındaki ilçelerde çalışan taşıma kooperatiflerini de içine alan ve uzun zamandır hazırlıkları süren yeni bir uygulamada geri sayımın başladığını söyledi. İzmir genelinde 'zon' uygulaması yapacaklarını belirten Kocaoğlu, “Birinci zona Menderes, Menemen ve Güzelbahçe'yi alacağız. Ardından eski metropol ve yeni metropol sınırları olarak ayrım yapılacak. Her 20-25 kilometrede bir fiyatlandırma yapacağız. Diyelim ki 20 kilometrede 2.5 TL,veren ikinci 25 kilometrede bir 2,5 TL daha verecek. Merkezden dağılım, ilçelerden ilçelere, ilçeden köylere dağılan bir sistem getiriyoruz. Bir ilçede, 5 kilometre yakınlıkta bir köy de var 45 km uzaklıkta da var. Bunu özel sektör ile birlikte yapacağız" dedi. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.