Dolar 32,3434
%-0.05
Euro 34,8073
%0.05
Altın 2.390,520
%-0.26
Bist-100 10.224,00
%0.15

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kocaoğlu gidiyor, yerine ise...

Kocaoğlu gidiyor, yerine ise...

CHP Genel Merkez koridorlarında Aytun Çıray lehine yürütülen kulis çalışmalarında çok önemli gelişmeler var. İzmir'de CHP için en kuvvetli aday olarak, Eski Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'e yakınlığı ile bilinen Aytun Çıray ismi konuşulmakta.

  • Ege Postası
  • 12.10.2013 - 21:20
BÜNYAMİN DOBRUCALI / HABER SERVİSİ - CHP Genel Merkez koridorlarında Aytun Çıray lehine yürütülen kulis çalışmalarında çok önemli gelişmeler var.İzmir'de CHP için en kuvvetli aday olarak,Eski Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'e yakınlığı ile bilinen CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray ismi konuşuluyor.

BU SÜRECE NASIL GELİNDİ'

Aytun Çıray'la ilgili kulis çalışmaları aslında uzun zamandır sürüyordu. Bu hafta başından itibarense gözle görülür şekilde bu kulis faaliyetlerinin tempo kazanması oldu. Hafta başından beri sabırla takip ettiğim süreç artık olgunlaştı. Bir kaç gün içinde İzmir kamuoyuna bir şekilde sunulacak olan senaryoya göre CHP İzmir Büyükşehir adayı Aytun Çıray oluyor.




AZİZ KOCAOĞLU NE OLACAK'


Kocaoğlu için düşünülen bir süre Genel Merkez'e çekilerek dinlendirilmesi, 2015 Genel seçimlerinde de İzmir'den seçilebilecek bir yerden aday gösterilerek milletvekili yapılması. Kocaoğlu'nu Ankara'ya vekil olarak gönderme girişimi planın bir parçası olsa da, Kocaoğlu'nun henüz bu plandan haberini olmaması kafaları karıştırıyor. Twitter hesabından yaklaşık bir ay önce attığı bir mesajda 'dokunulmazlık zırhına bürünmek için vekil olmam' diyen Kocaoğlu'nun bu gelişmeye nasıl bir tavır takınacağı CHP Genel Merkezi'nde de en çok merak edilen konulardan biri. Sadece İzmir Büyükşehir Belediyesi değil, ilçe belediyelerinin nasıl şekilleneceği sorusuna cevap vermesi açısından da büyük önem taşıyan gelişme İzmir siyasetini bu bayramı sakin geçirmeyeceğinin ip uçlarını da veriyor. Aytun Çıray'ı CHP'ye armağan eden Süleyman Demirel'in bu tavrının,İzmir deki merkez sağ oylarınında CHP'ye yönelmesini sağlayacaktır.Kocaoğlu ve ekibinin bu sürece nasıl tepki vereceğini de dikkatle takip etmek gerekiyor. Kocaoğlu ve destekçilerine bu bayramın zehir olma ihtimali ise oldukça kuvvetli görünüyor.







 




Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.