Dolar 32,3809
%0.07
Euro 34,7633
%-0.08
Altın 2.394,860
%-0.08
Bist-100 10.245,00
%0.35

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP İzmir'den mesaj dolu bayramlaşma!

CHP İzmir'den mesaj dolu bayramlaşma!

CHP İzmir İl Örgütü bayramlaştı. Fuar Kültür Sanat'ta gerçekleşen törende konuşan İl başkanı Ali Engin parti içi önemli mesajlar verirken, AK Parti'yede göndermeler yaptı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanvekili Sırrı Aydoğan kamu mallarının yağmalandığına dikkat çekti. CHP İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu ise Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun partisinin milletvekilleriyle yaptığı toplantıda kullandığı sözleri hatırlatarak partililere mesaj verdi.

  • Ege Postası
  • 12.10.2013 - 16:11
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Örgütü'nün bayramlaşması Kültür Park Sanat Galerisi'nde yapıldı.CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin ve il yönetimi, İzmir Milletvekilleri, PM Üyeleri, belediye başkanları, çok sayıda aday adayı ve partililer törende hazır bulundu. Geçtiğimiz günlerde ameliyat masasına yatan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu istirahatte olduğu için törene katılamadı.

Konuşmasına aday adaylığı sürecinde kriz beklentisi içinde olanların yanıldığını ifade ederek başlayan İl Başkanı Engin, partisinin aday adaylarına sürdürdükleri centilmence yarış için teşekkür etti. Engin,   belediye başkan aday adaylarından gözlem, öneri ve önemli projelerini Bayram sonrası isteyeceklerini ifade etti.

RAKAMLARLA ANALİZ
2009 ve 2011’deki seçim sonuçlarını ve oy kullanan seçmen sayısını hatırlatan Engin şunları söyledi; 2009 yılında yapılan yerel seçimlerde İzmir’in seçmen sayısı 2 milyon 790 bindi…Bugün itibariyle 3 milyon 510 bine yükseldi. Yaklaşık 700 bin seçmen artışı oldu.Her gün İzmir’de bu sayıya 250 yeni seçmen ekleniyor. 5 yıl önceki yerel seçimlerde AKP’nin büyükşehir aldığı oy 675 bin. Kocaoğlu 1 milyon 123 bin aldı. Önemli hedef kitlemiz gençler bunu unutmayalım.2011 milletvekili seçiminde AKP 924 bin oy aldı. CHP 1 milyon 97 bin oy aldı. Seçmen sayısı 100 bin artmıştı seçimler öncesi…Bir eksik yapıldı. Bir şey oldu ve biz 100 bin seçmen artışına rağmen sadece 175 bin fark attık. Hiçbirinizin sorumluluğu genel başkandan, milletvekilinden il başkanından az değil. Bu işi yapacaksak birlikte yapacağız. ” 


BAYINDIR'I HATIRLATTI

AK Parti’nin İzmir’de 'belediyeler başarısız' iddiası ortaya koyarak çalışma yaptığını ve CHP içinde aday adayları ekseninde çıkacak kavgadan yararlanmak istediğini söyleyen Engin,"Geçen Bayındır’da olduğu gibi. Bayındır’da CHP üyelerinin önemli kısmı AKP’y oy vermiş. İlçe belediye başkanı Büyükşehir adayından az oy aldı. Bu kırılmaları yaşamaya patimin ülkemin tahammülü yok” dedi.

İTİRAF: KISKANÇLIK YAPTIK
Beleddiye başkanalrının tamamıyla gurur duyduklarını ifade eden Engin, “belediye başkanlarımızın yaptığı çalışmaları anlatmakta kıskanç kalmıştık bir dönem. Göreve gelir gelmez her ilçede başkanların projelerini önce bulundukları yerlerde, sonra da kentlerde anlatmalarını istedik. Kıskanmamamız lazım. Belediye başkanları görevinde kalır ya da kalmaz. Genel başkana güvenmemiz lazım bu konuda. İzmir’de belediyelerimiz 30-40 yılda yapılmayan çalışmaları 10 yılda yaptı.10 yıl önce klimalı otobüs yoktu. Şimdi hepsi klimalı. Yeşil oranı arttı. Belediye kendi imkanlarıyla daha ucuza metroyu yaptı. Devlete bütün borçlarını ödedi belediyelerimiz. Baskılar var belediyelerimiz engellemeler var ama buradan bir İSKİ çıkaramadılar. Çıksaydı parti çökmüştü. 30 belediye başkanımız yandaş kayırma yapmadı. Hepsinin alınlarından öpüyorum” diye konuştu.

AKP İL BAŞKANINI GÖREN VAR MI'
Geçmişte CHP çalışmıyor şikayetleri geldiğini ancak artık çalışmaktan eve gidemiyoruz şikayetleri oluştuunu söyleyen Engin, “ Saha çalışmalarında AKP il başkanını vekillerini gören var mı isimlerini bilen var m? İzmir’i çok yüksek bir oyla alacağız” dedi.


MOROĞLU GENEL BAŞKANIN MESAJINI VERDİ
Konuşmasına Balyoz kararlarına tepki göstererek başlayan CHP İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun milletvekilleriyle geçtiğimiz gün yaptığı toplantıda verdiği mesajı partililerle paylaştı. Moroğlu, şunları söyledi; “ Genel Başkanımızla birlikte bir toplantı yaptık. Genel başkanımız ‘ben 24 saat çalışıyorum. Benim bir tek görevim var. CHP’yi iktidar yapmak ve diktatörlüğü ülkenin üzerinden yıkıp atmak. Bu bana çocuklarımı eşimi unutturdu. Çok çalışıyorsunuz biliyorum. Ama bir ay sonra da çok çalışın demeye yine devam edeceğim' dedi. Yani çok çalışacağız. Hep çalışacağız. Daha verimli çalışmanın yollarını hep beraber bulacağız. 30 Mart akşamı AKP’ye güle güle demeyi, yerelde iktidar olarak söyleyeceğiz. İzmir’deki demokrasi mücadelesi İstanbul’u Ankara’yı Manisayı Isparta’yı da alacaktır. Onun için mücadeleye devam."


AYDOĞAN KAMU MALLARIIN SATIŞINA DİKKAT ÇEKTİ
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanvekili Sırrı Aydoğan kamu mallarının yağmalandığına dikkat çekti. Kamuda kalması gereken malların satılması yönünde mücadele verdiklerinin altını çizen Aydoğan şunları söyledi; Kamu malların ın ne olacağı belli değil. Ben  böyle rezillik görmedim gittikçe rezillik artıyor. Yeşil alanlar satılıyor. Mahkemelerden başımızı alamıyoruz. Ne kaldı elimizde. Bankalar gitti. Sigortalar gitti. Pektim gitti Telekom gitti. Bunlar bu ülkeye çivi çakmadı diye eleştirilen CHP tarafından yapıldı. Şimdi hiçbir şey kalmadı. Çanakkale’de ölenler bunun için mi öldü. Rahat kolay satılsın diye mi öldü. Bize büyük görev düşüyor. Her şey satıldıktan sonra zaten bağımlı olan ülke tamamen bağımlı olacak. Oynana oyunu görün.Bu oyunu bozacak CHP’dir. CHP’yi de güçten düşürmek istiyorlar daha rahat yapsınlar diye bu işleri…Buna izin vermeyeceğiz. Bir CHP’li bir kişiyi daha getirirse tek başına CHP iktidar olur. Bunun için çok ciddi çalışmalıyız”

Aydoğan konuşmasının sonunda partisini aday adaylarına seslendi ve, “ CHP’ye ihanet etmek ülkeye ihanet etmektir” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.