Dolar 32,3657
%0.02
Euro 34,7986
%0.02
Altın 2.393,590
%-0.13
Bist-100 10.269,00
%0.59

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bayram havasında rozet şöleni

Bayram havasında rozet şöleni

CHP Konak İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen organizasyonla, partiye katılan 980 üyenin bir kısmına temsilen rozet takıldı. Bayram öncesi, partiye büyük moral kattığı gözlenen ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin’in de katıldığı törende, partinin 2014 hedefleri değerlendirilirken, en çarpıcı yorum ise Gürsel Tekin’den geldi. İzmir’in yerel yönetimlerdeki başarısının Türkiye’ye örnek olacağını belirten Genel Başkan Yardımcısı Tekin, Önümüzdeki dönem daha çok İzmir’ler yaratacağız, daha aydınlık bir Türkiye yaratacağız” dedi.

  • Ege Postası
  • 12.10.2013 - 17:26
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- CHP Konak İlçe Başkanlığı tarafından Ahmet Priştina Kent Arşivi Müzesi’nde düzenlenen üye kayıt törenine CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin ve İl Yönetimi, CHP İzmir Milletvekilleri, ilçe belediye başkanları, PM ve YDK üyeleri, partinin örgüt yöneticileri, belediye ve ile genel meclis üyeleri ile çok sayıda vatandaş katılım gösterdi.

“DEMOKRASİ DEĞİL, SABUN PAKETİ”


CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, partiye katılan üyelere seslenerek, “Bugün ailemize katılan sevgili dostlarımıza hoş geldiniz diyorum. Unutmayın ki, demokrasi örgütlü toplumun olduğu yerde demokrasidir. Aksi takdirde demokrasiden bahsetmeniz mümkün değil. Eğer bu ülkede sendikalar olsaydı, daha geçen ay iş cinayetinde 147 tane insanımız ölmezdi. Ne oldu geçen haft? Bir sabun paketi açtılar. Sözde demokrasi... Siyasette demokrasi yoksa, o ülkede siyasetçilerin demokrasiyi ağızlarına almaları ayıptır, abestir. O zaman gelin önce siyasette demokrasiyi işletelim. Gelin seçim yasasını değiştirelim. Bu ülkede millet iradesi ile sadece muhtarlar seçiliyor. Tayinli sistemin olduğu yerde demokrasiden bahsedemezsiniz, hele demokrasi paketinden hiç bahsedemezsiniz. Bu iktidar en kutsal değerlerimiz olan inançları kulandırlar. Dini de imanı da rafa kaldırdılar” dedi.

“DAHA ÇOK İZMİR’LER OLACAK…”

Genel Başkan Yardımcısı Tekin, sözlerinin sonunda “Siz İzmirliler şanslı bir ilde oturuyorsunuz. İzmir’de yaşayan yurttaşlarımız gerçekten çok şanslı. Sosyal demokrat bir iktidarla yönetiliyorsunuz. Başbakan önceden “Ben de gecekonduda oturuyorum, ben de sizden biriyim” derdi, o gecekondular şimdi yalı oldu. Kentsel dönüşüm yasası getirdi, şimdi de “Parası olan kent merkezinde kalacak, olmayan köyüne ya da kentin çeperlerine gidecek” demiş. Bugün yine bir açıklama yapmış, Vize uygulayacağım” demiş. Bir başbakanın yoksuldan nefret ettiğinin temel göstergesi işte bu açıklamadır. Yoksuldan nefret etmeyeceksin, yoksullukla mücadele edeceksin. Biz bu otoriter yapının önüne geçeceğiz. Örgütlü toplumu yaratacağız. Düşünce özgürlüğü olan bir düzeni vaat ediyoruz. CHP hepinizin güvencesi olacak. Bu başbakan, ülkeyi yüzde 50, yüzde 50 diye ayrıştırdı. Bizim belediye, sizin belediye, bizim kurumlar, sizin kurumlar dedi. Önümüzdeki dönemde partimize daha çok katılım olacaktır. Partimizin safları genişleyecek ve daha çok güçleneceğiz. Daha çok İzmir’ler, daha çok Aydın’lar, daha çok Eskişehir’ler katılacak. Daha aydın bir ülke olacağız” ifadelerini kullandı.



“BİZ YÜZDE 50’NİN DEĞİL, YÜZDE YÜZÜN PARTİSİYİZ”

CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, “Bundan sonra birlikte mücadele için aramıza katılan, demokrasi, özgürlük ve şeffaf bir yönetim isteyen, ülkemizin geleceğini düşünen, sadaka değil, çocuklarına iş isteyen yoldaşlarımız aramıza hoş geldiniz. İzmir’in her bölgesinden, çeşitli inançlardan dostlarımız var. CHP ülkemizde cumhuriyetin kurucusu olan bir partidir ve yüzde ellinin değil, yüzde 100’ün partisidir. 2015’te sizlerle iktidar olacağız. Genel başkanımız da başbakan olacak” diye konuştu.

“CHP’NİN GİDİŞİ İKTİDARIN MÜJDECİSİDİR”

CHP İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel, CHP’nin 1970’li yıllardaki başarısını hatırlatarak, “O yıllarda parti olarak yüzde 45 gibi bir oy oranına ulaşarak iktidara gelmiştik. O zamanlar siyasette gençlere fırsat vardı. O zamanlar partimize yabancı biri gelirse, onu en iyi şekilde misafir ederdik. Biz yüzde 45’lere böyle ulaştık. CHP’nin bugünkü çalışma anlayışı, Türkiye’yi kucaklayan tavrı, yine yüzde 45’lere gittiğimizi gösteriyor. Bu iktidarın müjdecisidir” dedi.

“HÜKÜMET YOKSULLUKTAN FAYDALANIYOR”

Milletvekili ve PM Üyesi Yüksel sözlerinin devamında AK Parti hükümetine eleştirilerini sürdürdü ve, “Yolsuzlukları, yasakları ve yoksulluğu kaldıracağız diye iktidara gelen AKP, ülkeyi zam, zulüm ve ziyan ülkesine dönüştürdü. Bu hükümet Türkiye’de hiçbir sorunu çözmek istemiyor. Ve yoksulluğu da çözmek istenmiyor. Dünyada Bulgaristan’ın bile gerisine düştük. Hükümet yoksulluğu yönettiği için çözmek istemiyor, bundan faydalanıyor. Seçim zamanı makarna, kömürle halkın oyunu alma anlayışındalar. Bizim ise sosyal hukuk devleti, sosyal demokrat anlayışımız var. Yerel seçimlerden sonra oyumuzu yüzde 50’lere taşımak hedefindeyiz. Biz iktidara gideceğiz. İktidar olup yurtta barışı, dünyada barışı biz sağlayacağız” diye konuştu.

“EVİNİZE HOŞGELDİNİZ”

“Sözlerine yol arkadaşlarım” diyerek başlayan CHP Konak İlçe Başkanı Sinan Karamustafaoğlu, “Bağımsız, özgür, çağdaş Türkiye sevdalısı arkadaşlarımın katılımlarından ötürü hepsine teşekkür ediyorum. Bu yolda onlarla yürümekten ötürü gururu duyuyorum” şeklinde konuştu “Evinize hoş geldiniz” diyerek partiye katılan isimlere tek tek rozet taktı.




Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.