Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kıyı Ege’den bakanlığa gelir önergesi

Kıyı Ege’den bakanlığa gelir önergesi

Kıyı Ege Belediyeler Birliği Temmuz ayı olağan toplantısını Çeşme’de gerçekleştirdi. Belediye gelirleri ile ilgili çok önemli kararlar Çeşme Belediye binasında yapılan toplantıda alındı. Toplantıya Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, Küçükkuyu Belediye Başkanı Cengiz Balkan, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat ile birlikte sekreteri Hurşit Akdemir, İsmail Ay katıldı.

  • Ege Postası
  • 02.08.2015 - 10:34
İZMİR - Kıyı Ege Belediyeler Birliği, Temmuz ayı olağan toplantısında belediyelerin azalan gelir kaynakları sorununa çözüm bulmak için çok önemli bir önerge hazırladı. Toplantıda alınan encümen kararını açıklayan Kıyı Ege Belediyeler Birliği Başkanı Abdül Batur, Belediyelerin 2464 sayılı belediye gelirler kanunun 26.05.1981 tarihinde kabul edilmiş olan elektrik ve havagazı tüketiminden vergi elde etmesini sağladığını ancak havagazının günümüzde kullanılmaması, onun yerin doğalgaz gibi başka enerji kaynaklarından faydalanılmasına dikkat çekerek belediyelerin önemli bir gelir kaynağından yoksun kaldığını ifade etti. Batur “ Kentlerin gelişip çağdaş bir şekilde halka hizmet sunabilmesi için kaynağa ihtiyacı var. Azalan belediye gelirleri ile artan nüfusun ihtiyaçlarını karşılamak çok zor. Belediye gelirleri kanununun bize daha önceden tanıdığı havagazı tüketiminden vergi geliri hakkını günümüzün enerjisi olan doğalgaz enerjisine uyarlanması ve gerekli kanuni değişikliklerin yapılması için Kıyı Ege Belediyeler birliği olarak bir yazı hazırladık. İlgili bakanlıklara göndereceğimiz bu yazı ile birlikte belediyelerimizin daha kaliteli hizmet yapabilmek için ihtiyaç duydukları kaynağı kazandırmayı amaçlıyoruz” dedi.
 
Mağduriyeti gidereceğiz
Kıyı Ege Belediyeleri birliği Encümeni’nin, Çeşme Belediyesinde gerçekleştirdiği toplantısında aldığı diğer önemli karar ile Kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan seçilmiş, atanmış üst düzey yöneticiler ve devlet memurlarının önemli bir sıkıntısını çözecek. Alınan kararla ilgili bilgiler veren Kıyı Ege Belediyeler Birliği Başkanı Abdül Batur “ Kanun, tüzük ve yönetmeliklerle belirlenmiş görevlerini yerine getiren memur, bürokrat, müdürlerimiz çeşitli nedenlerden açılan davaların tüm giderlerini kendi cebinden ödemek zorunda bırakılmaktadır. Kamu için çalışan arkadaşlarımız yıllardır süren bu mağduriyetini birliğimizin aldığı karar ile gidermeyi amaçlıyoruz. Kamu yararı için çalışan seçilmiş, atanmış meclis üyeleri, devlet memurları ve kamu görevlilerine açılan davalarda kendilerini savunmak için oluşacak olan avukat giderlerinin görev yaptıkları kurumları tarafından ödenmesi için bir önerge hazırladık. Kamu çalışanları için çok önemli bir sorunun çözümü için gerekli bakanlıklara gerekli yazışmaları başlatıyoruz. Biz Kıyı Ege Belediyeler birliği olarak belediyelerimizin ve belediye çalışanlarımızın çalışma performansını artırmak için gerekli tüm çalışmaları sürdürüyoruz” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.