Dolar 32,3374
%-0.07
Euro 34,8108
%0.06
Altın 2.393,270
%-0.15
Bist-100 10.277,00
%0.67

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kira krizinde sonra perde: İlk icra

Kira krizinde sonra perde: İlk icra

​İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yaklaşık 28 bin TL’yi bulan kira borçları nedeniyle icraya verilen ve Konak Center’de bulunan işyerleri tahliye edilmesi istenen Türkiye Sakatlar Derneği İzmir Şubesi ilginç bir eylemin altına imza attı. 800’ü aşkın üyesi bulunan dernek, yaşadıkları krizi protesto etmek amacı ile dernek bünyesinde sürdürdükleri engellilere yönelik eğitimleri belediye önüne taşıdı.

  • Ege Postası
  • 10.11.2014 - 16:08
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- İzmir Büyükşehir Belediyesi ile yaşadıkları kira krizi nedeniyle tahliye şoku yaşayan engelliler bir süredir devam ettikleri eylemlerine ilginç bir protesto ile devam etti. Türkiye Sakatlar Derneği İzmir Şubesi , kamu yararına faaliyet gösteren ve bugüne kadar yüzlerce engellinin eğitim aldığı dernek bünyesinde gerçekleşen dersleri İzmir Büyükşehir Belediyesi önüne taşıdı.
 
 
BELEDİYE ÖNÜNDE DERS YAPTILAR
İzmirlilerin yaklaşık 10 bin imza ile destek verdiği engelliler, düzenlendikleri eylemlerin 4’üncü gününde belediye önünde İngilizce dersi yaptı. Büyükşehir Belediyesi’nin aldığı tahliye kararı karşısında direnen Türkiye Sakatlar Derneği üyesi onlarca engelli vatandaş, kiracı oldukları işyerlerini tahliye ettikleri takdirde engelli bireylere yönelik sürdürülen eğitimlerin de son bulacağını belirterek, yaşanan mağduriyeti İzmir halkına duyurmak adına açık havada ders yaptı. Engelliler ayrıca kira krizi çözülmediği takdirde, geçen haftadan bu yana belediye önünde sürdürdükleri nöbete ve derslere devam edeceklerini duyurdu.
 
“BORCUMUZU ÖDEYECEĞİZ”
Büyükşehir Belediyesi tarafından icraya verilen Türkiye  Sakatlar Derneği İzmir Şubesi Başkanı Erdem Çerçioğlu yaptığı açıklamada, “Yaptığımız eylemlere karşı bize her hangi bir dönüş olmadı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu bizi vatandaş olarak görmediği için muhatap olmadı, karşımıza çıkıp görüş belirtmedi. Biz buradayız. İsteyen istediği zaman gelebilir ve sorunumuzu anlatabiliriz” dedi.
 
“BUGÜNE KADAR 22 BİN TL KİRA VERDİK”
Başkan Çerçioğlu ayrıca Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu’nun geçtiğimiz günkü sözlerine de şöyle yanıt verdi: “Aziz Kocaoğlu bizim biriken kiraları ödememek için eylem yaptığımızı düşünüp o şekilde kamuoyuna lanse diyor. Ancak durum öyle değil. 2009 ile 2013 yılları arasında biz Büyükşehir Belediyesi’ne 22 bin lira gibi bir para ödedik. Bizim 16 bin lira olarak hesapladığımız Büyükşehir Belediyesi’nin 28 bin lira olarak çıkardığı parayı ödeyeceğiz. O bizim borcumuz. Biz borçlarımız için değil bundan sonrası için çözüm bulunmasını istiyor ve bu nedenle eylem yapıyoruz. Sorun çözülünceye kadar burada kalacağız.”
 
KOCAOĞLU “TAHLİYE EDECEKLER” DEMİŞTİ
Kira borçları nedeniyle belediye tarafından icraya verilen ve tahliye edilmesi gündeme gelen Türkiye Sakatlar Derneği İzmir Şubesi’nin devam eden eylemleri ve dernek yöneticilerinin “Kira muafiyeti için belediyenin protokol imzalamasını istiyoruz” çağrısını yanıt veren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Her devlet kurumu gibi yasayla Büyükşehir’i yönetiyoruz. Yasalara uymak zorundayız. Engelli derneğinin orayı tahliye etmesi gerekiyor. Başka çaresi yok. 6 bin 500 tane sivil toplum örgütü var, 120 tane engelli derneği var. Kiralayıp sonra kirayı vermeden ‘Ben engelli derneğiyim, bedava oturacağım’ diye mevzuat varsa ona biz saygı duyarız ama maalesef böyle bir şey yok. Orayı boşaltmalar gerekiyor. Kamuoyu yaratmak güzel ama dayanağın yasalara uyması gerekiyor. Belediye burayı kirasız versin demek olmaz” diyerek son gelişmelere dair yorumda bulunmuştu.

 
TAHLİYE GELİRSE DERSLER BİTECEK
Kamu yararına faaliyet gösteren derneğin kiracı olduğu ofisler kapatıldığı takdirde, Halk Eğitim ile ortaklaşa yürütülen ve engelliler yararına sürdürülen birçok çalışma, proje ve eğitim de son bulacak. Bugüne dek 360 engelli bireye eğitim sertifikası sunan, engelli vatandaşlara topladıkları bağışlar vasıtası ile malzeme desteği sağlayan, çeşitli sağlık yardımları ve danışmanlık hizmetleri ile İngilizce, resim, işaret dili, okuma yazma, halkla ilişkiler gibi alanlarda dersler veren derneğin faaliyetleri tahliye edildikleri takdirde son bulacak.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.