Dolar 32,2020
%0.06
Euro 34,9405
%0.25
Altın 2.462,080
%0.02
Bist-100 10.899,00
%0.04

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmirliler Ata'larını şükranla andı

İzmirliler Ata'larını şükranla andı

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 76'ncı yıldönümünde, tüm Türkiye'de olduğu gibi İzmir'de de törenle anıldı. Saat 09.05'te hayatın durduğu kentte bayraklar yarıya indirildi, Atatürk için saygı duruşunda bulunuldu.

  • Ege Postası
  • 10.11.2014 - 12:44
İZMİR - İzmir'deki Atatürk'ü anma törenleri Cumhuriyet Meydanı'nda yapıldı. Atatürk Anıtı'na Vali Mustafa Toprak, Ege Ordu Komutanı Orgeneral Galip Mendi, Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Aziz Kocaoğlu çelenk bıraktı. Törene AK Parti İzmir Milletvekili İlknur Denizli, CHP milletvekilleri Alaattin Yüksel, Hülya Güven, Mehmet Ali Susam, kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri, askeri erkan ve öğrenciler de katıldı.

''ASALETİNİ, ZARAFETİNİ,BİLGELİĞİNİ ÖZLEDİK''HABERİNİ OKUMAK İÇİN TILAYINIZ...



Atatürk'ün ölüm saati olan 09.05'te bayraklar yarıya indirildi, herkes aynı anda Atatürk için saygı duruşunda bulundu. Aynı anda sirenler ve taşıt kornaları çalarken, araçlarından inen vatandaşlar da saygı duruşunda bulundu. Meydandaki tören, İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, Vali Mustafa Toprak'ın Anıt Şeref Defteri'ni imzalamasıyla sona erdi. 

ANMA PROGRAMI KÜLTÜR MERKEZİNDE DEVAM ETTİ
İzmir'de, Atatürk'ün ölümünün 76'ncı yıldönümü anma programı, çelenk bırakma töreni ve saygı duruşunun ardından, Sabancı Kültür Merkezi Hasan Tahsin Salonu'nda devam etti. İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü'nün (İYTE) hazırladığı ve Vali Mustafa Toprak, Ege Ordu Komutanı Orgeneral Galip Mendi, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, AK Parti İzmir Milletvekili Rıfat Sait, CHP İzmir milletvekilleri Mehmet Ali Susam ile Mustafa Moroğlu'nun da katıldığı tören, İYTE Rektörü Prof. Dr. Mustafa Güden'in açılış konuşmasıyla başladı. Güden'in konuşmasının ardından “Dünya liderlerinin Atatürk hakkındaki sözleri" konulu belgesel gösterildi. 

CUMHURİYETTEN GÜNÜMÜZE ÜNİVERSİTELERİMİZ
Tören programında daha sonra Prof. Dr. Beril Dedeoğlu, 'Cumhuriyetten günümüze üniversitelerimiz' konulu bir konferansını verdi. Prof. Dr. Dedeoğlu, cumhuriyetin ilk yıllarından itibaren üniversitelerdeki gelişmelerin yanı sıra, Atatürk'ün eğitime verdiği önemi de anlattı. Anma töreni, İzmir Devlet Opera ve Balesi topluluğunun müzik dinletisi ve 'Atatürk'ü yeniden düşünmek' adını taşıyan resim sergisiyle sona erdi. Sergideki resimleri, törene katılanlar büyük bir dikkat ve ilgiyle inceledi. 


 
MENDERES'TE 10 KASIM

Menderes’te Atatürk için lokma döktürüldü
Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 76. yıldönümü dolayısıyla Menderes Belediyesi tarafından lokma döktürüldü.
Menderes Belediyesi tarafından, 10 Kasım’da, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 76. yıldönümü dolayısıyla lokma döktürüldü. Menderes Cumhuriyet Meydanı’nda döktürülen 2 bin kişilik lokmanın yanı sıra öğlen namazı öncesi mevlit okutuldu. Resmi törenler kapsamında ilçe protokolü ve vatandaşların katılımıyla çelenk sunma töreni gerçekleşirken, saatler 09.05’i gösterdiğinde Menderes’te hayat adeta durdu. Anma töreni daha sonra Kaymakamlık Konferans Salonu’nda devam etti.

Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü sevgi, saygı ve özlemle andıklarını ifade ederek, “ Ülkesi ve milleti için son nefesine kadar hizmet etmiş,  bütün dünyanın saygısını kazanmış bir lideri 76 yıldır her gün artan bir sevgiyle kalplerimizde taşıyoruz. Onun bizlere bıraktığı mirasa sahip çıkmak en temel görevimiz. Millet olarak onun koyduğu hedeflere ulaşmak için var gücümüzle çalışmamız gerekiyor. Ülke olarak bağımsızlığımızın ve özgürlüğümüzün meşalesini sonsuza kadar taşıyacağız. Bu kapsamda Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile ebediyete intikal eden aziz şehitlerimiz için Menderes Belediyesi olarak lokma döktüreceğiz, mevlüt okutacağız. Ruhları şad olsun “ diye konuştu.



10 KASIM'DA ÇİĞLİ: ATA'YA SAYGI

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete ayrılışının 76. Yıl dönümünde Çiğli’de törenlerle anıldı. İlk tören sabah Çiğli Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen çelenk sunumu ve saygı duruşuyla başladı. Atatürk anıtına sırasıyla, Çiğli Kaymakamı Mustafa Arı, 2. Ana Jet Üssü Komutanlığı Hava Mu.  Albay Aşkın Çağlayanırmak ile Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan çelenk sundu. Daha sonra belediye konferans salonunda düzenlenen 10 Kasım Atatürk’ü Anma Programı’na geçildi. Programda öğrencilerin sunduğu oratoryo izleyenlerden büyük alkış aldı. 

  
NARLIDERE ATA'SINI ANDI

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, aramızdan ayrılışının 76. Yılında Narlıdere’de düzenlenen resmi törenlerle anıldı. Narlıdere Demokrasi meydanında düzenlenen resmi törenlere Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, Narlıdere Kaymakamı Osman Aslan Canbaba, Narlıdere Garnizon Komutanı İstihkam Albay Şevki Akbaşak, Belediye meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, Hemşeri dernekleri, Sivil toplum kuruluşları temsilcileri öğrenciler ve Narlıdereli vatandaşlar katıldı.
 
Batur ‘Manevi huzurunda saygıyla eğiliyorum’
Narlıdere demokrasi meydanında saatler 09.05 geçe sirenler çaldı ve saygı duruşunda bulunuldu. İstiklal marşının söylenilmesinin ardından sırasıyla Kaymakamlık, İstihkam komutanlığı, Narlıdere Belediyesi, siyasi partiler ve derneklerin çelenkleri Demokrasi meydanında bulunan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün anıtına sunuldu. Narlıdere Demokrasi Meydanında düzenlenen törenlerin ardından Narlıdere Huzurevindeki programa geçildi. Mehmet Seyfi Eraltay Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan 10 Kasım oratoryosu sahnelendi. Huzurevi sakinlerinin yoğun ilgi gösterdiği oratoryo sonunda öğrencileri ayakta alkışlayan huzurevi sakinleri gözyaşlarına hakim olamadı. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 76.yıldönümü sebebi ile bir mesaj yayınlayan Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur “Aramızdan ayrılışının 76. yıldönümünde çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa kemal Atatürk’ü, onun şahsında dava ve silah arkadaşlarını, bir kez daha minnet, şükran ve rahmetle anıyor; manevi huzurunda saygıyla eğiliyorum” dedi.



ATA'MIZI ÖZLEMLE ANDIK

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ölümünün 76’ıncı yıldönümünde Bornova’da törenlerle anıldı. Bornova Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen çelenk sunum töreninin ardından, Uğur Mumcu Kültür Merkezi’nde Yunus Emre Anadolu Lisesi öğrenci ve öğretmenlerinin hazırladığı programla Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümsüz fikirleri bir kez daha her yönüyle anlatıldı.

 
GÜZELBAHÇELİLER, ATASINI ANDI

 Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ölümünün 76. yıldönümü nedeniyle Güzelbahçe'de anma töreni yapıldı.
Güzelbahçe Atatürk Anıtı'na çelenk sunumu ve saygı duruşunda bulunuldu. Törene Kaymakam Mehmet Ünlü, Belediye Başkanı Mustafa İnce, Garnizon Komutanı Albay Turhan Özkal, belediye meclis üyeleri, siyasi partilerin temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Daha sonra Güzelbahçe Belediyesi Kültür Merkezi'nde düzenlenen resmi törende  Atatürk'ü anlatan şiirler okundu, konuşmalar yapıldı. Atatürk'ün sevdiği şarkılar söylendi.  Atatürk temalı multivizyon gösterisi yapıldı
 

DİKİLİ ATASININ İZİNDE
Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanı Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 76. yılında Dikili ilçesinde törenle anıldı.

Dikili Tek Yürek Olup Atamız'a Bağlıyız Mesajı Verdi

Dikili Atatürk Meydanı'nda bulunan Atatürk Anıtı önünde ilçe protokolünün tam kadro katılımıyla başlayan törende, Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı'nın çelenklerin sunulmasının ardından Atatürk’ün ölüm saati olan 09.05’te iki dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Saygı duruşu sırasında ilçedeki araçlar korna ve sirenlerini çaldı. Saygı duruşunun devamında İstiklal Marşı'nın okunmasından ardından Türk Bayrağı gönderde yarıya indirilerek resmi tören tamamlandı. Atatürk Meydanı'ndaki törene Dikili İlçe Kaymakamı Mustafa N. Sezgin, Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun, Dikili Garnizon Komutanı J. Ütgm. Mehmet Aslan'la birlikte İlçe Cumhuriyet Savcısı Kerem Kerim Arslan, İlçe Emniyet Müdürü Bülent Yezek, Muharip Gaziler, siyasi parti temsilcileri, belediye meclis üyeleri, diğer kamu kurumların müdürleri, öğretmenler, öğrenciler, meslek odaları ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı.

10 Kasımlar Mücadele ve Bağlılık Günüdür

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ölümün 76. yılı nedeniyle bir açıklama yapan Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun da, 10 Kasımların unutma, vazgeçme günü olmadığı dile getirerek, 'Bizler, Cumhuriyete ve Atatürk'e bağlı neferler olarak 10 Kasımları Cumhuriyetimize ve Atamıza bağlılık ve kararlılık günü olarak görüyoruz. Çünkü bizim Atamız, Ulu Önderimiz ölmedi, o yüreklerimiz de, beyinlerimiz de, ilkelerimiz de hep yaşadı ve sonsuza dek yaşama devam edecektir' dedi.

Şarkılar, Şiirler Atatürk İçin

Resmi Tören'in ardından Saat 09.30'da Dikili İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Dikili Belediyesi'nin katkıları ile Belediye Kültür Evi'nde Atatürk'ün Yaşamını ve Kurtuluş Mücadelesi'ni konu alan bir etkinlik programı düzenledi. İlçe protokolün ve vatandaşların yoğun katılım gösterdiği etkinlikte Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün hayatı ile ilgili sunum gerçekleştirildi. İlçede eğitimlerini sürdüren ilk ve orta öğretim öğrencileri tarafından Atatürk Şiirleri okunarak, Atatürk'ün sevdiği şarkılar seslendirildi. Etkinliğin sonunda Dikili İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen "Atatürk" konulu kompozisyon, şiir ve resim dalında dereceye giren öğrencilere ödüller verildi.





 BAYRAKLI'DA ATA'SINI ANDI
Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 76. Yıldönümünde Bayraklı’da törenlerle anıldı. Sevgi Yolu sonundaki Atatürk Anıtı’nda gerçekleştirilen törenin ardından Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, Bayraklı Kaymakamı ve Garnizon Komutanı vatandaşlar tarafından Manavkuyu Mahallesi’nde Atatürk için dökülen lokma etkinliğe katıldı.
Bayraklı Sevgi Yolu’ndaki anma törenine Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı ve Bayraklı Belediyesi çelenklerinin anıta sunumunun ardından saatler 09.05’i gösterdiğinde saygı duruşunda bulunuldu, ardından da hep bir ağızdan İstiklal Marşı okundu.





BUCALILAR ATATÜRK'Ü SAYGIYLA ANDI

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk 76. ölüm yıldönümünde Buca’da düzenlenen törende saygı ile anıldı.
Çevik Bir Meydanı’nda düzenlenen törene Buca Belediye Başkanı Levent Piriştna, Buca Kaymakamı Şenol Bozacıoğlu, Ulaştırma Kıdemli Albay Cem Örkmen ile siyasi partilerin temsilcileri, Belediye meclis üyeleri, Bucalı muhtarlar ve vatandaşlar katıldı. Mustafa Kemal Atatürk’ün 76. Ölüm yıldönümü anma töreni, Başkan Piriştina ile Buca Kaymakamı Şenol Bozacıoğlu ve Ulaştırma Kıdemli Albay Cem Örkmen ile siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşlarının Çevik Bir Meydanı’nda ki Atatürk anıtına çelenk sunması ile başladı.
Atatürk’ün hayata gözlerini yumduğu saat olan 09:05’de ise sirenler çaldı ve Bucalı vatandaşlar bir dakikalık saygı duruşunda bulundu. Tören İstiklal Marşı’nın okunması ile son buldu.
Orotoryo gösterisi duygu dolu anlar yaşattı
Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, Çevik Bir Meydanı’nda son bulan törenin ardından Buca Kaymakamı Şenol Bozacıoğlu ile Ulaştırma Kıdemli Albay Cem Örkmen ile Işılay Saygın Güzel Sanatlar Lisesi’nde düzenlenen Atatürk’ü anma etkinliğine katıldı. Atatürk’ü anma töreninde Buca Betontaş Anadolu Lisesi öğrencilerinin orotoryo gösterisi ise izleyenlere duygu dolu anlar yaşattı.  
Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, bir hafta önce hayatını kaybeden çalışma arkadaşları, Duygu Demirci ve Süleyman Akın anısına belediye hizmet binası önünde lokma döktürdü.


 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.