Dolar 32,1836
%0.01
Euro 34,8859
%0.09
Altın 2.408,920
%-2.14
Bist-100 10.793,00
%-0.98

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Selvitopu'nun yoğun hafta sonu mesaisi

Selvitopu'nun yoğun hafta sonu mesaisi

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, hafta sonunda yoğun bir mesai programına imza attı. Başta Ata’yı anma programı ve aşure etkinlikleri olmak üzere farklı programlara katılan Başkan Selvitopu Muharrem ayına da vurgu yaparak dostluk, barış, kardeşlik mesajları verdi.

  • Ege Postası
  • 10.11.2014 - 11:20
Selvitopu ayrıca, Muharrem ayının Ehl-i Beyt acısının anıldığı aylar olduğunu da hatırlatarak , “Ülkemizin çevresinde çok vahşi oyunlar yaşanmaktadır, bunların birçoğu da din adına yapılmaktadır. Oysa ki ülkemizde ki insanlarımıza bu ülkenin olanakları yeter. 76 milyon insanımızın hepsi bizler için önemlidir, bütün insanlarımızın kardeşliği geliştirmesi gerekir.” Dedi.

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu yoğun hafta sonu programına ilk olarak CHP Karabağlar İlçe Örgüt Doğanay Mahallesi Çalışma Grubu Başkanı Mustafa Mis'in düzenlediği  sabah kahvaltısında CHP Karabağlar İlçe Başkanı Polat Manduz, Deve Güreşi Sevenler Derneği Başkanı Mehmet Yavaş ve belediye meclis üyeleriyle bir araya geldi. Torbalı Efe Ekibi'nin halk oyunları gösterisini keyifle seyreden Selvitopu, ardından  Özgür Mahallesi Ehl-i Beyt Camii'ne geçerek Karabağlar Iğdırlılar Dernek Başkanı Çetin Özdemir ve Iğdırlılar Federasyon Başkanı Gürsel Özdemir ve vatandaşlarla bir araya geldi. Selvitopu’na Muharrem ayı nedeniyle hazırlanan yemek ve aşure ikram edildi. Selvitopu burada yaptığı açıklamada Karabağlar'da bulunan bütün ibadethanelere belediye olarak ellerinden gelen yardımı yapacaklarını söyledi ve  Ehl-i Beyt Camii hakkında bilgiler aldı.

Ehl-i Beyt İnanç Eğitim ve Kültür Vakfı'nın, Limontepe Cem Evi Aşure etkinliğine de katılan Başkan Selvitopu, Karabağlar Kaymakamı  Mehmet Sadık Tunç, CHP İzmir Eski Milletvekili Ahmet Ersin, CHP Karabağlar İlçe Başkanı Polat Manduz, Ak Parti İzmir Milletvekili İlknur Denizli, belediye meclis üyeleri ve vatandaşların da katıldığı aşure etkinliğine katıldı.,

Bedir'den Kerbela'ya, Kerbela'dan Çanakkale'ye ve günümüze kadar gelmiş olan tüm şehitlerin anısına saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından  Ehl-i Beyt İnanç Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Başkanı Musa Kök Muharrem ayının önemine vurgu yaptı ve tüm katılanlara teşekkür etti.

Kardeşlik mesajları verdi

Muharrem ayının Ehl-i Beyt acısının anıldığı aylar olduğunu, ülkemizde barışın, kardeşliğin ve dostluğun pekiştirilmesinin önemine değinen Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu da birlik ve beraberlik mesajları verdi. Selvitopu, "Ülkemizin çevresinde çok vahşi oyunlar yaşanmaktadır. Ne yazık ki  bunların bir çoğu da din adına yapılmaktadır. Oysaki ülkemizdeki insanlarımıza bu ülkenin olanakları yeter. Bu acılı aylarda geçmişte yaşanan bu haksızlık ve acıları yaşamış Ehl-i Beyt'i bundan sonra yaşayan insanlarımızın bir daha yaşamaması için çalışmalıyız. Dostluk, kardeşlik ve barış için kökeni ne olursa olsun, inancı ne olursa olsun insanlarımızın bir arada yaşayabilmesi önemlidir. 76 milyon insanımızın hepsi bizler için önemlidir. Bütün insanlarımızın kardeşliği geliştirmesi gerekir. Bizlere düşende bu aylarda vurgulamamız gereken kardeşliktir, dostluktur, insana saygıdır. Herşeyin odağına insanı koyarsanız aşamayacağınız hiç bir sorun yoktur." dedi.
Karabağlar Kaymakamı  Mehmet Sadık Tunç ise yaptığı konuşmada cem evlerinin kısa sürede ibadethaneye açılması dileğinde bulundu ve bundan sonraki etkinliklerde de bulunmak istediğini ifade etti.

Ata’ya Saygı Yürüyüşü

Vakfın programının ardından İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği Ata’ya Saygı Yürüyüşü'ne katılan Başkan Selvitopu, vatandaşlarla birlikte Alsancak Limanı'ndan Cumhuriyet Meydanı’na kadar yürüdü. Saygı yürüyüşünden sonra Karabağlar Yunus Emre Mahallesi'nde Erenler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin aşure etkinliğine katılan Selvitopu ve meclis üyeleri, burada da halkın sevgi ve ilgisiyle karşılandı. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.