Dolar 32,5229
%0.26
Euro 34,8746
%0.38
Altın 2.433,220
%-0.22
Bist-100 9.916,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kemalpaşa'da festival zamanı

Kemalpaşa'da festival zamanı

Dünyanın en iyi kirazlarını yetiştiren Kemalpaşa, bu yıl 45’ncisi gerçekleştirilecek olan Kemalpaşa Altın Kiraz Festivaline hazırlanıyor. Kemalpaşa Belediyesi tarafından 28-31 Mayıs 2015 tarihleri arasında gerçekleştirilecek festival kapsamında dans gösterilerinden konserlere; animasyonlardan yarışmalara kadar birçok etkinlik vatandaşlarla buluşacak.

  • Ege Postası
  • 26.05.2015 - 11:17
Türkiye’nin en eski ve köklü organizasyonlarından birisi olan Kemalpaşa Altın Kiraz Festivali, bu yıl 45’nci kez kapılarını açacak. Kemalpaşa Belediyesi tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen ve bu sene 28-31 Mayıs 2015 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan festival İzmirlileri buluştururken; organizasyon kapsamında dans gösterilerinden konserlere; animasyonlardan yarışmalara kadar birçok etkinlik yapılacak.



Bu yıl ki festivalde ayrıca ‘Kiraz Kızı’ ve ‘Maskot Kiraz’ da vatandaşlara tanıtılacak.
Kemalpaşa Konağı’nda düzenlenen basın toplantısında 45. Altın Kiraz Festivali’ne ilişkin açıklamalarda bulunan Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu, festivalinin ilçenin tanıtımında önemli katkısı olduğunu söyledi. Başkan Uğurlu, “Geleneksel olarak her yıl düzenlediğimiz festivalin bu yıl 45’ncisini gerçekleştireceğiz. Kemalpaşa Belediyemiz tarafından düzenlenen festival boyunca, halk oyunlarından animasyonlara; çocuk tiyatrosundan çeşitli gösterilere kadar pek çok etkinlik yer alacak.  Bu sene ayrıca ‘Kiraz Kızı’ ve ‘Maskot Kiraz’ da etkinliklerimiz boyunca halkımıza ücretsiz kiraz dağıtacak” diye konuştu.


Festivalin 28 Mayıs Perşembe günü sabah saat 10:00’da Dere Mesire Alanı’nda başlayacağı bilgisini veren Başkan Uğurlu, aynı gün saat 17:30’da ise Adnan Menderes Demokrasi Meydanı’nda ‘Festival Korteji’ ile devam edeceğini bildirdi.
 
KİRAZ ÜRETİCİLERİ YARIŞACAK
Kuzey Yarımküre’de Kiraz’ın ilk toplandığı yerin de Kemalpaşa olduğu hatırlatan Başkan Uğurlu, “Bizim kirazlarımızın ünü sadece Türkiye’de değil aynı zamanda dünya çapında biliniyor. Lezzetinin yanı sıra kuzey yarımkürede, mevsiminde ilk toplanan kirazın bizim ilçemizde olması festivale ayrı bir anlam kazandırıyor. Bu yıl ki festivalde en iyi kiraz üreticisinin seçilerek ödüllendirileceği bir yarışma da organize ettik. Dereceye giren üretici kardeşlerimize ödüllerini takdim edip; bu vesileyle birbirinden güzel kirazların sergilenmesini sağlayacağız” dedi.
 
HANDE YENER ve MANGA FIRTINASI
Festival boyunca popüler sanatçıların Kemalpaşalılara konser vereceğini de açıklayan Başkan Uğurlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Festivalin ilk günü yani 28 Mayıs’ta Manga, 29 Mayıs’ta Serkan Kaya, 30 Mayıs’ta Kutsi ve 31 Mayıs 2015’te ise Hande Yener ile Tarkan Erkan birer konser verecek. Halkımızın ücretsiz olarak katılabileceği bu konserler Kemalpaşa Dere Mesire Alanı’nda düzenlenecek. Bu vesileyle İzmirlileri ve Kemalpaşalıları festivalimize davet ediyoruz.”
 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.