Dolar 32,5248
%0.27
Euro 34,9597
%0.63
Altın 2.434,280
%-0.18
Bist-100 9.916,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Aliağa'ya can dostları için modern bakımevi

Aliağa'ya can dostları için modern bakımevi

İZMİR'in Aliağa İlçesi'ndeki atıl vaziyetteki sokak hayvanları bakım merkezi bakım ve onarımı yapılıp, yeniden daha modern bir şekilde düzenlenip, törenle hizmet açıldı.

  • Ege Postası
  • 26.05.2015 - 10:40
Yeniden düzenlenen sahipsiz ve bakıma muhtaç sokak hayvanlarının rehabilite edildiği, Çaltıdere Mahallesi'ndeki Sokak Hayvanları Bakımevi'nin açılışı için düzenlenen törene, MHP'li Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Aliağa Sokak Hayvanlarını Koruyanlar Derneği (ASKOD) Başkanı Hülya Alpgiray, Aliağa Cumhuriyet Başsavcısı Zafer Dur, belediye meclis üyeleri, siyasi partilerin ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Açılışta konuşan Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, dünyanın sadece insanlardan ibaret olmadığını belirtip, "Bundan yaklaşık 2.5 yıl önce, arkadaşlarımız ile birlikte Aliağa'ya neler yapabiliri? Hangi projeleri gerçekleştirebiliriz konularında çalışmalar yapıyorduk ve son aşamaya gelmiştik. Ben kendilerine şunu sordum, "Oy kullanabilecekler için projeleri yaptık. Oy kullanamayacaklar için neler yapacağız'" diye sordum. 'Başkanım, çocuklar için de proje yaptık, hatta onayladınız' dediler. 'Peki, dünya sadece insanlardan mı ibare? Hayvanlar ve bitkiler için, dünyayı paylaştıklarımız için neler yapacağız'' diye sorduğumda, işte o gün biz bu projeyi hazırladık. Sevimli dostlarımız ile buluşacağımız, onlarla vakit geçireceğimiz, çocuklarımıza hayvan sevgisini aşılayacağımız, zihinsel ve bedensel engellilerimizi rehabilite edebileceğimiz hayvan bakım evini hizmete açtık. Anaokulu başta olmak üzere öğrencilerimizin tamamını buraya getirerek onlara hayvan sevgisini öğretebileceğimiz, onlara hayvan hakları üzerine eğitimler verebileceğimiz, ailelerimizin hafta sonlarında çocuklarını getirerek vakit geçirebilecekleri bu yeri hayal etmiştik. Allah'a şükür ki bugün hep birlikte burayı açıyoruz" diye konuştu.

"EMSAL OLUSTURACAK"

Aliağa Belediyesi tarafından yapılan bu çalışmanın tüm Türkiye'deki hayvan hakları savunucuları için emsal oluşturacağını belirten Aliağa Sokak Hayvanlarını Koruyanlar Derneği (ASKOD) Başkanı Hülya Alpgiray ise, "Belediye Başkanımız Serkan Acar'a bu meşaleyi yakmasından ötürü çok teşekkür ediyorum. Yerel yönetimler için sokak hayvanlarına yönelik çalışma yapmak çok zorlu bir parkurdur. Bunun için yürek ister, insanlık ister, vicdan ister, dini duygularda yoğunluk ister ve kanuna hürmet ister. Başkanımız bugün burada bizlere bunu ispat etti. 1997 yılından buyana buradaki her çivinin yerini bilen biri olarak, burada şanlı bayrağımızın asılı olduğunu ilk defa gördüm ve çok duygulandım" dedi. Alpgiray, konuşmasının katkıları nedeniyle Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar'a plaket verdi.

Daha sora açılışa katılanlar Başkan Acar ile barınağı gezip bilgi aldı, buradaki hayvanları sevdi, birlikte bol bol fotoğraf çektirdi.

SADECE BARINAK DEĞİL SOSYAL ALAN

3 dönüm üzerine kurulu olan sokak hayvanları bakım evinde AB standartlarında 1 klinik odası, 1 yoğun bakım ünitesi, 1 yıkama ünitesi ve 13 kapalı alan yer alıyor. Bahçelere açılan 13 bölümün haricinde toplamda 30 açık alan bulunuyor. Bakım evinin hem açık alanları hem de kapalı alanları kamera sistemi ile 24 saat takip altında tutuluyor. Sokakta başıboş gezen sahipsiz köpekleri aşılama, tedavi etme, kısırlaştırma işlemlerinin yürütüleceği modern bakım evinde, aynı zamanda sahipsiz hayvanlar da sahiplendiriliyor. Teknik donanımının yanı sıra çevre düzenlemesiyle de fark yaratan Aliağa Belediyesi hayvan bakım evi, sahipsiz hayvanların barındırıldığı bir bakım evinden öte, ailelerin çocuklarıyla birlikte gidebilecekleri, hayvanlarla ve doğa ile iç içe vakit geçirebilecekleri sosyal bir alan olma özelliğiyle de dikkat çekiyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.