Dolar 32,2854
%0.13
Euro 34,8179
%0.05
Altın 2.452,560
%0.83
Bist-100 10.269,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Karşıyaka'da Meclis'e ‘Coşkuner’ damgası! Görev yeri neden değişti...

Karşıyaka'da Meclis'e ‘Coşkuner’ damgası! Görev yeri neden değişti...

Karşıyaka Belediyesi Ağustos ayı olağan meclis toplantısı Cemil Tugay Başkanlığında gerçekleşti. Toplantıya Kent A.Ş., Murat Aydın ve Sedredil Coşkuner tartışmaları damga vurdu. Başkan Tugay tartışmalara neden aynı zamanda CHP İl Yönetim Kurulu Üyesi Coşkuner’in görev yeri değişikliğine açıklık getirdi. Karşıyaka'da Meclis'e ‘Coşkuner’ damgası

  • Ege Postası
  • 01.08.2019 - 20:40

YUSUF TOMRUK/EGEPOSTASI - Başkan Cemil Tugay’ın Zabıta Haftası’nı kutlamasıyla başlayan meclis toplantısında Mavişehir’deki 2040 sokağa Opera Caddesi, 2038 Sokağa Fazıl Say Caddesi ve Yalı Mahallesi’ndeki 6427 Sokak ile 6496 sokak birleştirilerek İdil Biret Caddesi adı verildi. Meclis’te muhtarlara kırtasiye giderleri için aylık 350 lirayı geçmeyecek şekilde destek sağlanması kabul edildi. Dilek ve temenni bölümünde AK Partili Adem Öztürk’ün Sedredil Çoşkuner ve Murat Aydın soruları ortamı gerdi. Ayrıca Ahmet Uğur Baran Kent A.Ş. restoranlarındaki tuvaletlerin depo olarak kullanıldığını belirtti. Öte yandan Karşıyaka Belediye sınırları içinde tanıtım standı kurmak isteyenler ekonomik koşullar nedeniyle artık 100 değil 50 lira ödeyecek. Ayrıca Başkan Cemil Tugay’a Karşıyaka Belediye adına Dokuz Eylül Üniversitesi Mimarlık Bölümün’den Çarşı düzenlemesi için danışmanlık hizmeti alma yetkisi verildi. 

AK PARTİLİ ÖZTÜRK'TEN KENT A.Ş., COŞKUNER VE AYDIN SORULARI!

Meclis gündemi sonrası dilek ve temennilerde söz alan AK Parti Meclis Üyesi Adem Öztürk Başkan Cemil Tugay’a 100 değerlendirme toplantısındaki açıklamaları sert bir dille eleştirdi. Başkan Tugay’ın AK Partili İsmail Çiftçioğlu’nun 100 gün eleştirilerine TV35 canlı yayında verdiği yanıtları yüzeysel bulduğunu söyledi. AK Partili Öztürk “Adem Öztürk, Bir soru varsa cevabının verilmesi gerektiğine inanıyorum. Karşıyaka’nın daha iyi yerlere gelmesi için sorular sormak istiyorum. Siz, 100 günlük çalışmalarınızı açıkladınız ve bizi davet etmediniz. Davet etmeyebilirsiniz ama biz de bu meclisin üyeleriyiz ve yaptığınız işlerde bizim de payımız var. Sonra AK Parti İlçe Başkanımız bir açıklama yaptı. Siz bir televizyon programında cevap niteliğinde konuştunuz. 100 günlük faaliyetlerin toplantısında siz yaptıklarınızdan çok yapacaklarınızı anlattınız. Bu değerlendirme değil plan toplantısı oldu. 100 günde 41 sosyal etkinlik yaptınız ve kaçı Anadolu Caddesi üzerindeki mahallerde yapıld? Siz hizmet verirken yolun üstü ve altı olarak ayrım mı yapıyorsunuz. Ben üstte oturan biri olarak soruyorum. Çarşı ile ilgili size bir yetki verdik. Çarşı Karşıyaka’nın kalbi aynamız. Buradaki çalışmalarınızı ivedilikle bir çarşı esnafı olarak bekliyorum. Sizin cevap niteliğinde yaptığınız canlı yayını üstü kapalı konuştunuz. Soru önergemizi de yönetmediniz.  Personel AŞ’den ne kadar maaş alıyor Murat Aydı? Bunun yan sıra Sedredil Coşkuner’i hangi liyakata göre başkan baş danışmanı olarak atayıp, sonra da görevden aldını? Siyasi direnç göstermek adına ‘Ben genel müdürlüğü aldım’ dediniz ama sonra siyasi gerekçelerle siz başkan baş danışmanını görevden aldını? Masumane soru önergelerimizi okumamanız bizi incitti. Bilgi edinme hakkı diye bir madde var ve bunu nasıl siz görmezden gelirsini? Lütfen bizim onurumuzu zedelemeyin.”

‘YIPRANMAMASI İÇİN ŞANTİYEDE ÇALIŞMASINA KARAR VERDİM’

Cemil Tugay 'Başkanlık baş danışma diye bir görev tanımı yok' diyerek Adem Öztürk’e, şu yanıtları verdi: “Soru önergesi olarak bana ilettiğiniz her şeyi burada açıkladınız. Ben bunu Kent A.Ş.’nin konusu olarak gördüğümü o nedenle gündeme almadığımı söyledim ki, başkan olarak buna hakkım var. Bu Meclis’te ve CHP’li belediyelerde oluşturulmaya çalışan algıya paye vermek istemiyorum. İstediğiniz her bilgiye ulaşabilirsiniz. Ben koordinatör olarak belediye uzun yıllardır görev yapan teknik biri olması sebebiyle acil müdahale ekibine yönlendirdim. Bir problem bildirildiğinde o arkadaşımız hemen birini alıp gidip müdahale ediliyordu. Çok değer verdiğim bu çalışma arkadaşımızın yıpranmaması için şantiyede çalışmasına karar verdim. Sizin amacınız mecliste siyasi algı yaratmaksa doğru yapmıyorsunuz. Bilgi için önce ilgili kurum ve kişilere sorun, oradan bilgi alamazsanız o zaman bana sorun. Size ve Karşıyaka halkına tüm samimiyetimle söylüyorum. Yapılan tüm atamalar teknik ve liyakata dayalıdır. Astronomik para yok. Her şey Kent A.Ş.’yi düzeltmek için yapılmıştır ve iyileşme göstermiştir. Ben gerçekten sorunu çözmeye odaklı konuşalım istiyorum. Algı oluşturmaya yönelik konuşmaları doğru bulmuyorum” diye konuştu.

‘BİZ ONLARIN GÖZÜNDE PASPAS MIYIZ’

Yine dilek ve temenni bölümünde söz alan AK Partili Meclis Üyesi Ahmet Uğur Baran engelli tuvaletleriyle ilgili eleştirilerde bulundu. AK Partili Baran “Kent A.Ş tuvaletlerini engelli vatandaşlar olarak depoya dönüştürülüğünü görüyoruz. O restoranlarındaki engelli tuvaletlerinin az kullanılması nedeniyle böyle yapılması çok yanlış. Kadın ya da erke tuvaletlerinden bir tanesine bu yapılsa ortalık ayağa kalkar. Biz onların gözünde paspas mıyız vilada mıyız. Çarşı Kültür Merkezi’ndeki engelli tuvaletleri saat 5 olunca kapanıyor. Bu konuyu daha önceden konuşup karara bağlamıştık. Fakat ne olduysa tuvaletler yine kapanıyor, engelli kardeşlerimizin hayatı zorlaşıyor. Engelliler eşit vatandaşlardır beyinlerdeki bu algılar kaldırılmalı. Ayrıca görme engelliler için de kabartmalı ya da sesli menüler oluşturulmalı” diye konuştu. Başkan Ahmet Uğur Baran’a konu hakkında bir yanıt vermedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.