Dolar 32,2020
%-0.22
Euro 35,0069
%-0.22
Altın 2.498,740
%1.32
Bist-100 10.644,00
%3.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Batur şirket yönetimlerini açıkladı, Huzur Hakkı alıyor mu'

Başkan Batur şirket yönetimlerini açıkladı, Huzur Hakkı alıyor mu'

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Ağustos ayı meclis toplantısında, AK Parti grubunun önergesi üzerine belediyeye ait şirketlerdeki yönetimi ve huzur hakkı ücretini açıkladı. Başkan Batur, MERBEL’e Yönetim Kurulu Başkanı olarak atandığını ifade ederken, “Belediyeye ait iki şirket var. Ben MERBEL’de Yönetim Kurulu Başkanıyım ancak huzur hakkı almıyorum, biz devletten maaş alıyoruz. Diğer arkadaşlarımız 2 bin 500 lira alıyor. 2 bin 900 liraydı ancak düşürmeyi uygun gördük” dedi. Öte yandan Başkan Batur, Konak Belediyesi’nin Emlak Vergisi’ni ödediğini ancak fondan gerekli geri dönüşü alamadığını dile getirdi. Batur’dan huzur hakkı çıkışı ve yönetim kurulu açıklaması

  • Ege Postası
  • 01.08.2019 - 19:40

HAYRULLAH YILDIZ/ EGEPOSTASI- Konak Belediyesi Ağustos ayı olağan meclis toplantısı Başkan Abdül Batur yönetiminde İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantı Salonu’ndan yapıldı. Meclis toplantısında Başkan Batur, AK Parti Grubu tarafından verilen önerge doğrultusunda Konak Belediyesi’ne ait şirketlerde Yönetim Kurulu Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyelerini açıkladı. Başkan Batur, MERBEL’de Yöneti Kurulu Başkanı olduğunu ancak huzue hakkı almadığını dile getirdi. 

BİZ DEVLETTEN MAAŞ ALIYORUZ

AK Parti Grubu tarafından meclise, Konak Belediyesi’ne ait şirketlerin yönetiminde kimlerin yer aldığı ve ne kadar huzur hakkı aldığına yönelik soru önergesi verildi. Başkan Batur önergeyi mecliste sözlü olarak hemen cevaplarken yazılı olarak cevap vereceğini de ifade etti. Başkan Batur, MERBEL’de Yönetim Kurulu Başkanı olduğunu dile getirirken,  “Belediyemize ait iki şirket var. Bu iki şirketlerin yönetim kurullarıyla ilgili toplantılarımızı 19 Temmuz’da yaptık. MERBEL Yönetim Kurulu Başkanlığı’na Belediye Başkanı olarak ben atandım. Başkan yardımcısı ve yönetim kurulu üyeleri var.  Yönetim Kurulu Başkanı hariç olmak üzere yani ben hariç olmak üzere yönetim kurulu üyelerine 2 bin 500 lira huzur hakkı ödenmesine karar verildi. 2 bin 900 liraydı biz bunu düşürdük başkan olarak huzur hakkı almıyorum. Biz devletten alıyoruz maaşımız. İZBEL ile ilgili Yönetim Kurulu Başkanlığına Ali Ulvi Dülger atandı. Yine bu şirketteki arkadaşlarımız da 2 bin 500 lira huzur hakkıyla görev yapacaklar” diye konuştu.

BELEDİYE PARASINI ALAMAMIŞ” 

Toplantıda Konak sınırları içerisinde yer alan tarihi alanlar kapsamında yapılan çalışmaların aktarıldığı sunum gerçekleştirildi. Sunumda tarihi eserler ve tarihi alanlarla ilgili yapılan çalışmalar ve devam eden çalışmalarla ilgili bilgiler paylaşıldı. Sunum sonrası konuşa Başkan Batur, Konak Belediyesi’nin Emlak Vergisini ödediğini ancak fondan gerekli parayı alamadığına dikkat çekerken, “Tarihi eserlerle ilgili Büyükşehir Belediyesi, TARKEM ve Konak Belediyesi olarak yol haritamızı çıkardık. Bugün de Valimiz Erol Ayyıldız’a gittik. İki projemizin onaylanması için kendisiyle görüştük. Konak Belediyesi Emlak Vergisi’ni ödüyor ancak bu zamana kadar gerekli geri dönüşü alamamış, bakıyorsunuz 34 milyon lira veriyoruz ama 4 milyon lira alıyoruz bu oranın biraz daha arttırılmasını talep ettik, en azından yarı yarıya gelecek seviyede olursa biz de projelerimizi 5 yıl içerisinde tamamlarız” dedi.

KARDEŞ KENTOVACIK

Toplantıda Konak ve Tunceli’nin CHP’li Ovacık Belediyesi kardeş şehir olması için girişimler başlatılmasına karar verildi.  Başkan Batur’un daha önce açıkladığı uyuşturucu ile mücadele kapsamında Basmane’deki binanın Konak Belediyesi’ne tahsis edilmesi ilişkin karar da bu mecliste görüşüldü. Batur’un duyurduğu gibi Basmane’de bulunan 2 katlı bina Konak Belediyesi’ne tahsis edildi ve bina uyuşturucu ile mücadele kapsamında değerlendirilecek.  

CUMARTESİ KADRİYE MAHALLESİ'Nİ TEMİZLİYORUZ

Başkan Batur, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin başlattığı temizlik seferberliği kapsamında Cumartesi günü Kadriye Mahallesi’nde olacaklarını dile getirirken, “Büyükşehir Belediyesi ile beraber kentte bir temizlik hareketi başlattık. ‘Toz kondurma’ sloganı ile çıktığımız bu yolda her cumartesi bir bölge yaklaşık 100 kişilik bir ekiple temizleniyor. Bu hafta Kadriye Mahallesi’nde olacağız” dedi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.