Dolar 32,2020
%-0.22
Euro 35,0069
%-0.22
Altın 2.498,740
%1.32
Bist-100 10.644,00
%3.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan İnce'den TV35'e çarpıcı mesajlar: Bize güveni sarsmamamız gerekiyor

Başkan İnce'den TV35'e çarpıcı mesajlar: Bize güveni sarsmamamız gerekiyor

Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce TV35’e ilk 100 gününü değerlendirdi ve üçüncü döneminde gerçekleştirmeyi planladığı projelerini anlattı. Başkan İnce'den TV35'e çarpıcı mesajlar

  • Ege Postası
  • 01.08.2019 - 15:00

EGEPOSTASI - TV35’te yayınlanan Alper Baran Esin’in sunduğu Kent ve Siyaset programına canlı yayın konuğu olarak katılan Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, önümüzdeki döneme dair önemli açıklamalarda bulundu. Hastane ve Eğitim Vadisi hedeflerini bu yıl gerçekleştirmek istediklerini belirten Başkan İnce Güzelbahçe kıyılarının yeniden düzenleneceği açıkladı. Öte yandan Başkan İnce İzmir Büyükşehir’den önce mıntıka temizliğine tüm belediye personeliyle başladıklarını da açıkladı. Bayram mesajı da veren İnce, İzmirlileri Payamlı Bardacık Festivali’ne davet etti. CHP’li belediyelerdeki atama krizine de değinen İnce ‘Halkın bize güvenini sarsmamamız gerekiyor’ dedi.

GÜZELBAHÇE SAHİLİ YENİLENİYOR

Koltuğunda üçüncü dönemi yaşan İzmir’teki tek belediye başkan olduğunu belirten İnce “Konak, Karşıyaka, Bayraklı ve Sahilevleri’nde yaptığı kıyı düzenlemesini Güzelbahçe’de de istiyoruz. Bunun için önce planlamasını yaptık. Meclisimizden geçti. Bazı yerlerde yapılar yıkılacak, bazı yerlerde kıyı dolgusu yapılacak. Büyükşehir’e planımızı gönderdik. Büyükşehir Belediyesi onaylayacak, bakanlık onaylayacak, söz vermiştik hemen planını gerçekleştirdik. Büyükşehirle koordinasyon halinde kıyı yenilemesine gerçekleştireceğiz.  Doğalgaz çalışmalarımız da sürüyor. Bu yıl Yalı mahallesi bitti. Biz 15 günü geri kalan altyapıyı yapıyoruz. Yelki’ye doğru ilerliyor. Firmayla koordinasyonlu çalışıyoruz. Güzelbahçe’de doğal gaz çalışmaları 2020’nin sonunda bitirmeyi planlıyoruz” diye konuştu.

‘HALKIN BİZE GÜVENİNİ SARSMAMAMIZ GEREKİYOR’

CHP’li Belediyelerde yaşanan atama kriziyle ilgili görüşlerini de açıklayan İnce “Herkes kendi ekibiyle çalışmak ister. Ama hassas bir dönemden geçiyoruz. Mesleğinde üst kariyer yapmış çok fazla işsiz vatandaşımız var. Bu atamalar yapılırken çok dikkatli olunması gerekiyor. Biz de de KHK ile kurulmuş personel şirketi var. İlk önce müdürü bendim, sonra seçime girmeden bir arkadaşımıza devrettim. Belediye Başkanlığı maaşı dışında belediyeden bir ücret almıyorum. Ancak Güzelbahçe ve Büyükşehir Belediye meclislerinde katılırsanız 101 lira ücret alırsınız, ben bu parayı da partime bağışlıyorum.  O  arkadaşlarımın bu atamaları geçinmek için yaptıklarını sanmıyorum. Ama O şirketleri yönetebilecek çok fazla vasıflı insanımız var. Halkın bize güvenini sarsmamamız gerekiyor. Genel Başkanımız bizim nasıl hizmet edeceğimizin ilkelerini çizmiş. Biz de bağımsız belediye başkanı değiliz. Partimizin politikalarına uymamız gerek” dedi.

EN BÜYÜK PROJEMİZ EĞİTİM VADİSİ

Başkan İnce Eğitim Vadisi Projesi’nin en büyük projeleri olduğunu belirterek “Güzelbahçe’de günübirlik turizm ön plandayken, çok sayıda özel okul yer açmak istiyoruz. Son olarak Ekonomi Üniversitesi de bir kampüs yapacak. O kampüsün yan tarafında 900 dönümlük bir alanda plan çalışması yapıyoruz. Tamamen bizim tarafından yapılıyor. Büyükşehir onayı gerekiyor. Bu plan bir gruba hizmet etmiyor. Bir kooperatife bir şirkete yapmıyoruz. Planda hedef olarak, yüzde 40 kamuya terk edilecek. 100 binlik planlarda bakanlık üniversite alanı olarak belirlemiş. Tunç Başkanımızla konuşarak Güzelbahçemize kazandıracağız”diye konuştu

200 YATAKLI BİR HASTANE YAPILACAK ARSAYI BEDELSİZ TAHSİSE HAZIRIZ

Güzelbahçe trafiğini rahatlatacak 24 metre genişlikte yeni bir yol açılacağının müjdesini veren Başkan İnce “En büyük isteğimiz hastane. Böyle bir çalışma da var. Mülkiyetimizde olan bir hastane alanı var. Bakanlık tereddütlü, Urla Devlet Hastanesi ve 9 Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi var. Devletimiz bir yatırım hedefledi. 600 metre karelik bir poliklinik yapıldı. Şimdi de buna benzer bir taşınmazı Urla devlet hastanesine fizik tedavi merkezi açması için yer veriyoruz. Para almıyoruz, gerekenleri de biz kendimiz sağlıyoruz. 200 yataklı bir hastane yapılacak bir alanımız bedelsiz tahsise hazırdır. En azında 100 yataklı bir hastane ile bize gelsinler, biz hazırız. Cumhuriyetçi Atatürkçü her üniversiteyle böyle bir anlaşma yapabiliriz. Kamu yararına hizmet veren vakıflarla da yapabiliriz. Başkan kamu olmak üzere herkese kapımız açık” diye konuştu.

İLÇE BELEDİYELİRİN GELİRLERİ ARTIRILMALI

İzmir’in ilçe metropolünden bir tanesi olduklarını vurgulayan İnce “Ancak Her geçen gün bütçelerimiz küçülüyor. Bu yıl ki kriz nedeniyle vergi gelirlerinde düşüş de iller bankası yardımlarını düşürecek. Ekonomik olarak belediyeler yeni kaynaklar bulmak zorunda. Kamuya olan borçlarımızla ilgili çabamız sürüyor. Mümkün olduğu kadar ödenebilir bir borçlanmya gidiyoruz. Çünkü emlak vergisini yüzde 50 gerçekleştirebilen belediye yok gibi. Hükümetin ilçe belediyelerinin gelirlerini arttırmak için bir yasa tasarısı yapmalı diye düşünüyorum” dedi.

YENİ BAŞKANLARA MEVZUAT YARDIMI!

'Üçüncü dönemizi yaşıyorsunuz, başkanların pek çoğunun ilk dönemi, sizden tavsiyler isteyen oluyor mu'’ sorusuna yanıt veren İnce “100 gün içerisinde çok oldu. Elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyorum. İlk dönemlerde  çok sıkıntı çektim. Bu konuya önem veriyorum. Mevzuatı da memur gibi öğrenmiş bir belediye başkanı olarak, kendilerine seçenek sunarak yardımlarda bulunuyorum. Kararları kendilerine bırakıyorum. Yeni başkanlar ama arkadaşlarımız siyasette çok başarılar, çok kısa zamanda tecrübeleneceklerdir” diye konuştu.

WHATSAPP HATTI MÜJDESİ

Son olarak Uzun süredir menisküs sıkıntısı çektiğini belirten Başkan İnce “Urla Devlet Hastanesinde ameliyat oldum dikişlerle çalışmaya devam ediyorum. Ekibin başında olmak zorundayız. Başkanlık çok farklıdır. Hep ortada ekibinin başında olması gerekir. Güzelbahçe Belediyesi WhatsApp hattını da çok yakında hizmete sokuyoruz. Sözleşmemizi imzaladık. Kurban öncesi tüm hazırlıklarımızı da yaptık. İzmirliler’e şimdiden iyi bayramlar diliyorum ve herkesi Payamlı Bardacık Festivali’ne davet ediyorum” dedi

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.