Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Karşıyaka Rotary'nin konukları

Karşıyaka Rotary'nin konukları

Karşıyaka Rotary Kulübü'nün geleneksel toplantılarının son konuğu Türk mutfağı ile zeytin ve zeytinyağı konusunda uzman, gurme Ahmet Güzelyağdöken ve Rotary Karşılıklı Değişim Programı kapsamında İzmir'de eğitim gören Meksika ve Kanadalı öğrenciler oldu.

  • Ege Postası
  • 01.10.2014 - 10:15
Yabancı öğrencilerin, ülkelerinden getirdikleri küçük hediyeler ile onların gelmesine katkı koyan ülkelerindeki kulüp flamalarını Karşıyaka Rotary Kulübü Başkanı Barış Kaşka'ya armağan etmelerinin ardından Gurme Ahmet Güzelyağdöken, kendisi, zeytin, zeytinyağı ve Türk mutfağının yanı sıra 5 yıldır editörlüğünü üstlendiği İzmir Gourmet Guide ilgili bilgiler verdi. Küçük yaştan beri bağlarda, bahçelerde yetiştiğini, süt ve peynircilik üretiminin içinden geldiğini söyleyen Güzelyağdöken, bu konuları biraz mesele yaparak daha ileriye götürdüğünü ve bu vasfı kazanmasındaki en büyük etkenin hocası Tuğrul Şavkar olduğunu ifade etti. Şavkar'ın zeytin ve zeytinyağı konusunda kendisini motive ettiğini belirtti.

TÜRK MUTFAĞININ SUNUM VE ESTETİK PROBLEMİ VAR
Türk mutfağının çok büyük bir mutfak olmasına karşın kendini dünyada tanıtamadığına değinen Güzelyağdöken, “Dünyanın birçok mutfağından daha önde olan mutfağımızın sunum ve estetik problemi var. Bir hikayesini yaratamadığımız için bunu dışarıya ihraç edemediğimiz için Türk mutfağı dünya mutfakları içersinde bilinse de algılanamıyor. Çünkü sunum, estetik, renk, desen ve dekor uygulamalarında başarılı olamıyoruz. Uygulamalarda başarılı olsak da önemsemeyince dünya sizi tanımıyor" dedi.

İÇİNE SİNDİREMEDİ
Hocası Tuğrul Şavkar'ın bu bilinçle Yeditepe Üniversitesi'nde Gastronimi Bölümü'nü Güzel Sanatlar Fakültesi içinde kurduğunu belirterek, “Çünkü bu iş tasarım, aynı zamanda bir mimari, yaratıcılık meselesi. Üniversitelerde yurt dışından gelen müfredatın olduğu gibi uygulanmasına oldum olası sinirleniyorum" diye konuştu. Güzelyağdöken'in zeytin ve zeytinyağı ile ilgili bilgi aktarmasının ardından Kulüp Başkanı Barış Kaşka, günün anısı olarak kulüp flaması ve adına dikilen fidan sertifikası verdi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.