Dolar 32,4960
%-0.14
Euro 34,9480
%0.34
Altın 2.427,630
%0.18
Bist-100 9.795,00
%0.75

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Karabağlar'da isyan tam gaz

Karabağlar'da isyan tam gaz

​Karabağlar Belediyesi’nde 166 kişiyi ilgilendiren Fen İşleri Müdürlüğü ihalesinin taşeron firmaya gitmesiyle birlikte başlayan krizin ardından eylem kararı alan ve taşerona geçmeyeceklerini duyuran belediye personelinin isyanı bir kez daha belediye önüne taştı. Yarın itibarı ile iş bırakacaklarını ve taşeron firmanın belediyeye girmesine izin vermeyeceklerini duyuran işçiler, “Bedeli ne olursa olsun, Karabağlar’a taşeronu sokmayacağız” dedi.

  • Ege Postası
  • 30.09.2014 - 15:51
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Karabağlar Belediyesi’nin Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı çalışan 166 KARBEL A.Ş. işçisi üç aylık hizmet alım ihalesini kazanan taşeron firma RGR İnşaat’ın belediyede işbaşı yapmasına sayılı saatler kala belediye personeli bir kez daha eyleme gitti. Borçları nedeniyle ihale dışı kalan KARBEL A.Ş.’de çalışan 166 personel Uğur Mumcu Parkı’ndan belediye hizmet binası önüne kitlesel bir yürüyüş gerçekleştirirken, DİSK Genel-İş Sendikası bir kez daha “Taşeronda çalışmayacağız” mesajı verdi.  Karabağlar Belediyesi’nde çalışan personelin yanı sıra, Konak, Çiğli, Buca Belediyesi çalışanları ile çeşitli sendikalar ve Genel-İş Genel Merkez yöneticilerinin de katıldığı eylemde işçiler bugün son kez işbaşı yaptıklarını duyurdu.
 
 
“İŞÇİ BENİM KÖLEMDİR MANTIĞINI YENECEĞİZ”
Belediye önünde personele seslenen DİSK Genel-İş Genel Merkez yöneticisi Cafer Konca, “Taşeronlaştırmanın zulüm, sefalet, ölüm, gözyaşı olduğunu haykırdık, haykırmaya da devam edeceğiz. AKP’nin 10 yıldır çıkardığı yasalarla taşeronlaşmanın önünü açmaya devam ediyoruz.  İşçiye karşı izlenen “İşçiler benim kölemdir, ister asarım, ister satarım” mantığını yeneceğiz. Hükümetin 12 Eylül’den faşizmine dayanan anti demokratik yasalarını ve bu süreci işçiler yenecektir. İşçinin gözyaşı acısı aynıdır. Biz birlikte hareket etmek zorundayız” dedi ve kamu ihale yasasında art arda yapılan değişiklikler nedeniyle de hükümete şu sözlerle tepki gösterdi: “Hükümet pasa soysuzlarına rant aktarmak için yasada toplam 113 değişiklik yaptı. Evimizin ekmeğine göz dikenlere izin vermeyeceğiz. İzmir’de Karabağlar ve Büyükşehir Belediyesi’nde taşerona karşı yükselen bu kıvılcımı tüm Türkiye’ye yayacağız.”    
 


“İŞÇİYİ BÖLEMEYECEKSİNİZ”
DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, “Hangi ilçeyi nasıl bölerseniz bölün, işçiyi, Genel-İş Sendikası’nı bölemeyeceksiniz. Karabağlar’a taşeronu sokmayacağız” şeklinde konuştu ve Karabağlar Belediyesi’nde çalışan 166 işçinin yarından itibaren direnişe geçeceğini duyurdu.
 
“TAŞERONU BAŞIMIZA BELA EDEN AKP HÜKÜMETİDİR”
“Direne direne kazanacağız”, “Susma haykır, taşerona hayır”, “Köle değil, işçiyiz, sendikayla güçlüyüz”, “Taşeron elini ekmeğimden çek” sloganları eşliğinde konuşmasına başlayan DİSK Genel-İş Sendikası 5 No’lu Şube Başkanı Naci Çetin, 166 personel adına yaptığı açıklamada, taşeron firmaya  “Yol yakınken, işimizden elinizi çekin yoksa eliniz yanar” dedi ve şöyle devam etti: “Biz işimize sahip çıkmak için bir aradayız. Bizler örgütlü işçiyiz, sendikalıyız. Başka bir düzene geçmeyeceğiz. Biz sadece 166 kişi değil, bin kişi KARBEL işçisi olarak burada çalışıyoruz. İşimizi taşerona teslim etmeyeceğiz. Taşeron düzeni başımıza bela eden, taşeron cenderesini ve vahşi emek sömürüsünü AKP hükümetidir. Karabağlar’a taşeron girmedi, girmeyecek.”
 


SENDİKA SELVİTOPU’NA SESLENDİ
İşçilerin kesinlikle taşeron firmada işbaşı yapmayacaklarını duyuran ve tüm personeli taşeron nöbetine davet eden Çetin sözlerinin devamında, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu’nun taşerona karşı sergilediği duruşun ve verdiği sözlerin takipçisi olacaklarını hatırlatarak, “Genel-İş Sendikası olarak bedeli ne olursa olsun taşerona karşı olduğumuzu dile getirmiştik. Ekmeğimizin üstünde oynanan oyunları ortaya çıkarmak boynumuzun borcudur. 1 Ekim’den sonra taşerona karşı asla geçit vermeyeceğiz. Biz kazanacağız, biz haklıyız” diye konuştu.
 
FİRMANIN VERDİĞİ İŞ İLANINA BÜYÜK TEPKİ
5 No’lu Şube Başkanı Naci Çetin ayrıca yaptığı konuşmada, taşeron firma yetkililerinin 166 çalışanın işbaşı yapmayacağını duyurması üzerine yazılı basına iş ilanı veren firma yetkililerine tepki göstererek, “Firma gazeteye ilan vermiş. Ancak kendi ismini bile belirtememiş ve Karabağlar Belediyesi diye yazmışlar. Karabağlar Belediyesi’nin gerçek sahipleri burada. Biz işimize sahip çıkmak için buradayız. Emek dostları ile birlikte mücadeleye devam edeceğiz” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.