Dolar 32,2020
%-0.22
Euro 35,0069
%-0.22
Altın 2.498,740
%1.32
Bist-100 10.644,00
%3.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Karakuzu'nun çehresi değişiyor

Karakuzu'nun çehresi değişiyor

Aliağa Belediyesi, ‘köy’ statüsünden ‘mahalle’ statüsüne geçen yerleşim merkezlerine hizmet götürmeye devam ediyor. Aciliyet sırasına göre belirlenen program dâhilinde; hizmet seferberliğini sürdüren Aliağa Belediyesi kent yenileme ve çevre düzenleme faaliyetleri kapsamında ‘Karakuzu Mahallesi’nde çalışmalarına başladı. Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Aliağa Belediyesi bünyesinde oluşturulan ‘Toplam Çözüm Ekipler’inin Karakuzu Mahallesinde tespit edilen sorunların, bir aylık bir çalışma programıyla çözüme kavuşacağını söyledi.

  • Ege Postası
  • 17.04.2015 - 10:04

KARAKUZU’NUN ÇEHRESİ DEĞİŞECEK
Çalışmaları yerinde incelemek üzere Karakuzu Mahallesine giden Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Karakuzu’da mahalle sakinlerinin kendisi için hazırladığı sürprizle karşılaştı. Başkan Serkan Acar’ı mahalle girişinde karşılayan Karakuzu sakinleri, Başkan Acar’a ve belediye ekiplerine yöresel lezzetlerden hazırladıkları köy kahvaltısı ikramında bulundu. Ziyafeti andıran kahvaltı sofrasında; vatandaşlarla sohbet eden Başkan Serkan Acar, vatandaşlara Karakuzu Mahallesi’nin çehresini değiştirecek çalışmalar hakkında bilgi verdi. 
 
Karakuzu Mahallesi’nin uzun yıllardır bekleyen sorunlarının sona ereceğini belirten Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, “Karakuzu Mahallesine, beş yüz metre kanalizasyon, dere ıslahı, yirmi bin metre kare taş ve yirmi beş kilometre sathı kaplama yapacağız. Bakıma muhtaç olan Karakuzu Camisinin minaresini elden geçireceğiz. Yıkılma tehlikesi olan yapılar için önlem alacağız. İki adet normal, bir adet modern durak inşa edeceğiz. İçinde çocuk oyun grubunun olduğu bir kent park kuracağız. Aynı zamanda yine burada insanların dinleneceği, piknik yapabilecekleri bir mesire alanı oluşturacağız.  Bunun yanında, mezarlıkların bakımı, ağaçların budanması, çevrede ki yabani otların temizlenmesi ve çiçeklendirme çalışmaları yapacağız” dedi. 


YAMANER: BİR AY SONRA BU DEĞİŞİMİ HERKESİN FARK EDECEĞİNE İNANIYORUM
Köy statüsünden mahalle statüsüne dönüştükten sonra hizmet noktasında Karakuzu sakinlerinin sıkıntı çekebileceğini düşündüğünü,  ancak Aliağa Belediyesi’nin ilçe genelinde ki mahallelerde başlattığı çalışmalar sonrasında fikrinin değiştiğini belirten Karakuzu Mahalle Muhtarı Mehmet Yamaner, “Köyümüzün on yıllardır bekleyen çok ciddi sorunları var. Daha önce özel idareden hizmet alıyorduk. Özel idare kapanınca, yetkilerimiz sınırlandığından hizmet verirken sıkıntılar çekiyorduk. Köyden mahalleye dönüşünce hizmet alabilme noktasında çekincelerimiz vardı. Ancak köylerin durumunu görerek, toplam çözüm ekipleriyle sorunlarımıza çözüm üreten Aliağa Belediye Başkanımız Serkan Acar’ın çalışmaları karşısında bu endişelerimizin yersiz olduğunu anladık” dedi. 

Aliağa Belediyesi toplam çözüm ekiplerinin Başkan Serkan Acar’ın söz verdiği tarihte ve saatte Karakuzu Mahallesi’nde olduğunu sözlerine ekleyen Mehmet Yamaner, “Çok mutluyuz yapılan çalışmalar neticesinde mahallemizin cehresinin değişeceğine ve bir ay sonra bu değişimi herkesin fark edeceğine inanıyorum. Yapılan çalışmalar için Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar’a, müdürlerine, amir ve ekiplerine teşekkür ediyorum“ diye konuştu.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.