Dolar 32,3792
%-0.18
Euro 34,7766
%0.1
Altın 2.440,280
%0.07
Bist-100 9.999,00
%0.84

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Uğurlu'dan Nazarköy esnafına çağrı

Başkan Uğurlu'dan Nazarköy esnafına çağrı

El işi ürünleri ve nazar boncuklarıyla meşhur Kemalpaşa’nın Nazarköy Mahallesi’nin, daha da ön plana çıkartılması için çalıştıklarını kaydeden Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu, bu noktada esnafın dernekleşerek güçbirliği yapması gerektiğini söyledi. Bunun için her türlü desteği vereceklerini belirten Uğurlu, böylece tanıtım konusunda ciddi mesafeler kat edileceğini vurguladı.

  • Ege Postası
  • 16.04.2015 - 12:56
Türkiye’nin en önemli el işi ve nazar boncuk üretim merkezlerinden birisi olan Kemalpaşa’nın Nazarköy Mahallesi’nde, ürünlerin tanıtımının yapılması ve satışların artırılması noktasında çağrı Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu’dan geldi. Özellikle kadınların ağırlıklı olarak esnaflık yaptığı el işi ürünlere yönelik faaliyet gösteren Sivil Toplum Kuruluşları(STK)’nın önemli fırsatlar sunabileceğini kaydeden Başkan Uğurlu, bölge esnafının bu noktada dernekleşerek tanıtımda çıtayı daha da yükseltebileceğini söyledi. Nazarköy’deki kadın esnafları makamında kabul eden Başkan Uğurlu, ekonomik ve sosyal hayatı geliştirmenin en önemli unsurlarından birisinin de ihtisas dernekleri olduğunu söyledi. 
Görüşmede Nazarköy’ün markalaşma konusunda ciddi adımlar atacağını ve bu gücün belde esnafında fazlasıyla olduğunu aktaran Başkan Uğurlu, “Bir ilçenin ekonomik hayatını canlandırmak ya da büyütmek için öncelikle doğru adımlar atmamız gerekiyor. Nazarköy, kadınlarımızın el emeği göz nuru ürünlerinin sergilendiği ve satıldığı bir yer. Burayı daha da canlandıracak olan nokta ise esnafın kendi arasında güçbirliği yapması” diye konuştu. 

Bunun için dernekleşmenin önemli olduğuna vurgu yapan Başkan Uğurlu, “Bakınız, ABD’de düzenlenen Türk Tanıtım Günleri’nde bile Nazarköy ürünleri yer alıyor. Bu çok önemli lakin ortada bir potansiyel var. Demek ki esnafın ve bizlerin bu gücü daha da geliştirmemiz gerekiyor. Bu yüzden burada faaliyet gösteren ve ağırlıklı olarak kadınlardan oluşan esnaf kardeşlerimizin bir araya gelmesi lazım. Bu sayede hem tanıtım noktasında daha güçlü hem de sorunların çözümü noktasında daha kurumsal bir yapı oluşturmak mümkün. Biz böyle girişimleri her zaman destekleyeceğiz” ifadesinde bulundu. 

DAHA PROFESYONEL DÜŞÜNÜN
İhtisaslaşmanın ve belli bir alana odaklanmanın önemine vurgu yapan Başkan Uğurlu, “Bakıyorsunuz, nazar boncuğunun satıldığı kimi stantlarda tarhana veya bal da satılıyor. Bu çok da doğru bir yaklaşım değil. Sonuçta her ne kadar kadınlarımızın dükkanlarına getirdikleri ürünler organik olsa da, birden fazla ürün grubunun bir arada satılması etkiyi azaltıyor. Bunun dengesini iyi kurmamız gerekiyor” dedi. 

Başkan Uğurlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “İşte bu noktada STK çatısı altında güçbirliği yaparak daha profesyonel bir yapıyı oluşturmamız lazım. Bu algıyı da etkileyen bir durum. Kurulacak dernek sayesinde hem kurumlar arası iletişim daha sağlıklı olur, hem de talep ya da etkinlikler daha resmiyet kazanır. Bunu yaparsak önce Nazarköy sonra da Kemalpaşa kazanır. Biz de ilçemize kazandıracak her girişime destekleriz.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.