Dolar 32,3789
%-0.18
Euro 34,7452
%0.01
Altın 2.430,480
%-0.34
Bist-100 10.019,00
%1.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Menderes Belediye Başkanı Soylu birinci yılını değerlendirdi

Menderes Belediye Başkanı Soylu birinci yılını değerlendirdi

Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu, bir yıllık görev süresini değerlendirdi. Başkan Soylu, "Göreve geldiğimizde ilçemizde ilkleri yaşatacağımızın sözünü vermiştik. Söz verdiğimiz gibi Menderes'e ilkleri yaşattık.9 ayda 99 proje sözünün önemli bir bölümünü hayata geçirmenin haklı gururunu yaşıyoruz" dedi. AK Partili Belediyelerin İzmir'deki algısının rantçı belediye şeklinde olduğu yönündeki eleştirilere yanıt veren Soylu, "Evet rantçı bir belediyeyiz, doğru söylüyorlar rantçıyız ama şahsımıza değil, yanımızdakilere değil, vatandaşa rant sağlamak için çalışıyoruz" şeklinde konuştu. Başkan Soylu'dan 1'inci yılını anlattığı toplantıda mesaj yağmuru

  • Ege Postası
  • 16.04.2015 - 12:06
EDA EBRU NANECİ / HABER SERVİSİ - Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu, 2014 yılı Mart ayında yapılan yerel seçimlerin ardından geçen süreci 1.Yıl Tanıtım Toplantısı’nda anlattı. Kafepark'ta düzenlenen toplantıda Başkan Bülent Soylu, geride kalan 1 yılda hayata geçen hizmet ve yatırımlar hakkında bilgilendirme yaptı. Başkan Soylu, "Ben değil biz anlayışıyla kimseyi ötekileştimeden ayrıştırmadan hareket ettik. Göreve geldikten sonra 29 bin kişiyi makamımda ağırladım. Vatandaşlarımızla buluştuk. Vatandaşın içinde olacağız dedik vatandaşın  içindeyiz. Evime gittiğimde huzur içinde yatamıyorum. Bu yaptıklarımız yetmez. İki yıl sonra bu seviyeye geleceğimizi düşünüyorum" diye konuştu. Çalışmalarını anlatan Soylu daha sonra basın mensuplarının sorularını yanıtladı. 

"RANTÇIYIZ"
AK Partili Belediyelerin İzmir'deki algısının rançı belediye şeklinde olduğu yönündeki eleştirilerin sorulması üzerine "Evet biz rantçıyız" şeklinde yanıt veren  Başkan Soylu, belediyenin ekonomisini de anlatarak, " Evet rantçı bir belediyeyiz, doğru söylüyorlar rantçıyız ama şahsımıza değil, yanımızdakilere değil, vatandaşa rant sağlamak için çalışıyoruz. Park yapıyoruz yol yapıyoruz evlerin fiyatı arttı. Doğalgaz geliyor, rantçıyız. Kiralar, arsa değerlerleri, tarla değerleri artacak vatandaş kazanacak. Evet bu anlamda rantçıyız. Biz de belediyeyi borçlu devradık. 19 milyon borçla devraldık. Hiçbir zaman ağlayan bir kişiliğim olmadı. Belediye Başkanının görevi ağlamak değil, borç ödemek değildir. Bir baba nasılsa çocuklarının geleceğini hazırlamak için limon satıyorsa, çalışıyorsa ne yapması gerekiyorsa onu yapıyorsa bu babanın sorunudur. Bir babanın çocuğuna baktığı gibi vatandaşlarımıza bakıyoruz. Göreve geldiğimizde kasada 2 buçuk milyona yakın para vardı. Onunla da ödeme yapmak durumunda kalınca ortada kaldık" dedi. 

SÖZLER TUTULDU 

Göreve gelmeden önce verdiği sözleri tuttuğunu ifade eden Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu, “Göreve geldiğimizde ilçemizde ilkleri yaşatacağımızın sözünü vermiştik. 9 alanda 99 proje sözümüzde yer alan projelerimizi hayata geçirmenin haklı gururunu yaşıyoruz. Seçim öncesi altını çizdiğimiz sözlerin seçim sonrası üstünü çizmedik. Katılımcı anlayışla, ben değil biz diyerek Menderesli kardeşlerimize hizmet ettik ve ilkleri Menderesimiz’e kazandırdık" dedi.

DEVLET HASTANESİ 

Kısa sürede hastane inşaatının başlanacağını duyuran Başkan Soylu, “ Göreve gelir gelmez Ankara’da adeta mekik dokuduk. Sağlık Bakanlığı ile yaptığımız görüşmelerin ardından 2015 yatırım planına alınan hastanemiz için yer tespitleri yapıldı, gerekli onaylar alındı. Kısa süre sonra hastanemizin inşaatına başlanacak ve hastanemiz hizmete girecek" diye konuştu. 

BİR TAŞLA ÜÇ KUŞ VURACAĞIZ 
Menderes'te yaşayanların ısınma anlamında büyük sorunlar yaşandığını ifade eden Soylu, doğalgazın önemine dikkat çekerek, yaşanan elektrik kesintilerinin sebebinin büyük çoğunlukla elektrikli ısınma olduğunu söyledi. Doğalgazla birlikte bir taşla üç kuş vuracaklarını söyleyen Soylu, “ Menderesimiz’e doğalgazın gelmesi için İzmirgaz yetkilileri ile görüşmelerimizi gerçekleştirdik. Yapılan çalışmalar sonundan inşallah ilçe merkezimizde doğalgaz Eylül ayında kullanılmaya başlanacak" diye konuştu. 

CV BANKASI UYGULAMASI 

İşsizliğin en büyük sorunlardan biri olduğunu belirten soylu, bu soruna CV Bankası uygulamasıyla neşter vurduklarını ifade ederek, "Yaptığımız çalışma ile belediyemizi aktif bir hale getirdik. İZKA ile yaptığımız protokolle de belediyemizde teknolojik dönem başladı. En büyük sorun olan işsizliğe ise CV Bankası uygulamamızla neşter vurduk. KOSGEB ile yaptığımız protokolle girişimcilerimizin kendi işlerini kurmasına yardımcı olduk" dedi. 

MODERN MENDERES 
Belediyede kısıtlı personele rağmen, konusunda deneyimli insanlarla iletişim kurarak fen işleri konusunda önemli çalışmalara imza attıklarını kaydederek şunları söyledi: "46 mahallemizde önemli çalışmalar gerçekleştirdik. Yapılamaz denilen, olmaz denilen yollarda gerçekleştirdiğimiz çalışmalarla sorunlu yollar tarih oldu. İlçemizde 75 bin 113 metrekare alan sıcak asfalt ile kaplandı, 46 bin 750 metrekare alanda ise sathi kaplama çalışması gerçekleştirildi.  106 bin metrekare alan kilit parke ile kaplanırken, 27 bin 500 metretül alanda bordür döşeme çalışmaları yapıldı.  20 bin metrekare alanda da kaldırım çalışmaları gerçekleştirildi. Tarihi miraslarımızda da restorasyon çalışmaları başlatıldı. Tüm çalışmaların sistemli yürütülmesi için şantiyeler kuruldu. Modern yapılar ilçeye kazandırmamızın yanı sıra imkanlar dahilinde diğer kamu kurum ve kuruluşlarda da tadilat ve yapım işleri gerçekleştirildi. Sahil bölgemiz Gümüldür, Özdere ve Ahmetbeyli’de düzenleme çalışmaları yapıldı. 43 kilometrelik sahil şeridinde yapılan çalışmalar ile bölgemiz önemli turizm beldeleri ile yarışır hale geldi.” 

EVDE SAĞLIK 
"Sessiz çoğunluğun sesi olacağımızı söylemiştik artık Menderes'te kimse kimsesiz değil" diyen Soylu, "Bu sözümüzle hareketle Evde Sağlık Hizmetleri’ni Menderesimiz’e kazandırdık. Uygulama ile sosyal ya da fiziksel açıdan yoksunluk içindeki 65 yaş ve üstü yaşlı bireylerimiz ile her yaştaki yatalak hastalarımızın ve engelli vatandaşlarımızın evinde temel sağlık hizmeti Menderes Belediyesi Özel Sağlık Ekibi tarafından ücretsiz olarak veriliyor. Yeni Doğan Hizmetimiz ile gebelerimizin periyodik gebe muayenesi, beslenme ve doğuma hazırlık eğitimleri ile bütün tetkik ve tahlilleri ücretsiz olarak belediyemiz tarafından sağlanıyor. Hoş Geldin Bebek uygulamamızla da hayata merhaba diyen minik kalplerimizi de unutmadık. Onlar için hazırladığımız özel hediyelerimiz, belediye ekiplerimiz tarafından evlere yapılan ziyaretlerde hediye ediliyor. Bir ebe ve bir hasta bakım elemanıyla birlikte yapılan ziyarette ayrıca bebeklerimizin 40 güne kadar temel bakım eğitimleri ve sağlık taraması da yapılıyor. Sadece doğumdan ölüme vatandaşlarımızın yanında olacağımızın sözünü vermiştik. Nasıl ki doğan bebeklerimizin yanındaysak hayatını yitiren vatandaşlarımıza da son görevimizi yerine getiriyoruz. Hayata geçirdiğimiz Cenaze Nakil Hizmeti ile vatandaşlarımızın acılı günlerinde de yanındayız.. Uygulama ile cenaze yakınının talebi üzerine klimalı ve özel donanımlı araçlarla cenazesi Türkiye’nin istenilen yerine naklediliyor" dedi.

MEGEM

Bir ilki daha Menderes'te gerçekleştirdiklerinin altını çizen Soylu, “Eğitim hizmetlerimiz önceliğimiz olacak” sözünden hareketle ilçe genelinde 8. ve 12. sınıf öğrencilerine ücretsiz kurs desteğinin verildiğini ifade ederek, “ Kurs desteği için kurduğumuz Menderes Belediyesi Gençlik ve Eğitim Merkezimizi (MEGEM) ilçemize kazandırdık. 14 derslikten oluşan modern tesisimizde gençlerimizin geleceğe umutla bakmalarını hedefledik. Düzenlediğimiz değişik etkinliklerle de gençlerimizin sosyalleşmeleri adına ilkleri gerçekleştirdik. İlköğretime başlayan çocuklarımızı da unutmadık. Okul yaşantısına merhaba diyen çocuklarımıza özel olarak hazırlanan eğitim setlerini hediye ettik” şeklinde konuştu. 

DAHA YEŞİL BİR MENDERES İÇİN... 

Modern sistem araçlar ile Menderes’te temizlik hizmetlerinin yanı sıra daha yeşil bir Menderes için çalıştıklarını belirten Soylu, “İlçemizi modern araçlarla temizlerken, kurduğumuz İbadethane ve Okul Temizlik ekibi ile ilçemizde bulunan tüm ibadethaneler ve okulların periyodik olarak temizlenmesi sağlandı. Daha yeşil bir Menderes için ise 20 bin metrekarelik alanda çim ekimi, mevsimlik çiçek fidesi dikimi, ağaç fidanı dikimi gerçekleştirildi” dedi. 

KÜLTÜR SANATTA İLKLERE İMZA ATTIK 

Menderese yeni park alanları kazandırdıklarını söyleyen ve kültür sanata verdikleri önemi vurgulayan Başkan Soylu şunları söyledi: “ Menderesimiz’de 4 mahallemizde 7 yeni park yaparak vatandaşımızın hizmetine açtık. Tematik olarak tasarlanan parklarımızda çocuklarımız eğlenirken öğreniyor, ailelerimiz keyifle vakit geçiriyor. Rakam, alfabe ve geometri olarak tasarlanan parklar engelsiz park olma özelliği de taşıyor. Yeni parklarımızın dışında mevcut parklarımızda da yenileme çalışmaları gerçekleştirdik. İlçemizde herkese hitap eden kültür sanat etkinliklerine imza attık. Gümüldür Mandalina Festivali, Deve Güreşleri Festivali’ni ilçemize kazandırdık. Ramazan ayında da ilk kez belediye olarak iftar sofraları kurduk. 7’den 70’e herkesin beğeniyle takip ettiği kültür sanat etkinliklerine imza attık.” 

MENDERESİMİZ'İ DÜNYAYA TANITTIK 

Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu, ilçenin bilinirliğini arttırmaya yönelik fuar çalışmalarını hayata geçirdiklerini söyleyerek, “ 63 yıllık belediye tarihinde ilk kez fuarlara katılım sağladık. İlçemizin bilinirliği adına başlattığımız tanıtım atağı kapsamında Türkiye’nin ve dünyanın dört bir yanında fuarlara katılarak Menderesimiz’i dünyaya tanıttık" dedi. 

BİR DAHAKİ YAZ... 
Başkan Soylu, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Metropol ilçe olmak için büyük adımlar atılacağını müjdeleyen Soylu, "Biz hem yapmış olduğumuz çalışmalarla hem de kentsel dönüşümde yaptığımız çalışmalarla metropol ilçe olmak için büyük bir adım atmış olacağız" dedi. Yaz aylarında Gümüldür ile Ahmetbeyli arasındaki yolda yaşanan kazaların önlenmesi için sıklıkla kaza yaşandığı ifade edilen yolun, yaz sezonundan sonra yapılmaya başlanacağını belirten Soylu, "Çift şeritli ve örnek bir yol olacak" dedi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.