Dolar 32,3736
%-0.2
Euro 34,7908
%0.14
Altın 2.434,730
%-0.16
Bist-100 10.083,00
%1.69

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kavacık kooperatifleşme yolunda hızla ilerliyor

Kavacık kooperatifleşme yolunda hızla ilerliyor

Karabağlar'a bağlı Kavacık Köyü’ndeki kadınların el emeklerini değerlendirerek ekonomik özgürlüklerini kazanmaları ve kooperatifleşmelerine destek vermek için Karabağlar Belediyesi ile Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı'nın(KEDV) ortaklaşa düzenlediği “Kadınlar için liderlik eğitimi” tamamlandı. 16 hafta süren eğitimin ardından kadınlara sertifika verildi.

  • Ege Postası
  • 16.04.2015 - 12:40
İZMİR - Kavacık köyünde düzenlenen sertifika törenine Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu,  eşi Fügen Selvitopu, KEDV İzmir Temsilcisi Ayşe Temiztaş, Kavacık Muhtarı Şinasi Köse, Belediye Başkan yardımcıları, birim müdürleri ile Kavacık sakinleri katıldı.
16 hafta süren eğitimin ardından sertifikasını alan kadınlar mutluluklarını dile getirdiler ve bu eğitimi düzenleyen vakfa ve Karabağlar Belediyesi’ne teşekkür ettiler. Kadınlar adına söz alan Nurten Özkan, aldıkları eğitimin önemine dikkat çekerek emeği geçen herkese teşekkür etti. Özkan,  “İnancımızı hiç bir zaman kaybetmedik, yağmur çamur demeden eğitmenlerimiz sayesinde sertifikalarımıza kavuştuk. Bize destek veren başta Başkan’ımız olmak üzere KEDV yetkililerine ve Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’ne teşekkür ediyorum.” dedi.



Hep yanınızda olacağız
Kavacık Köyü kadınlarının aldığı eğitim sayesinde bir farkındalık yarattıklarını ifade eden Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu ise eğitimde emeği geçen herkese teşekkür ederken, sertifika alan kadınları da tebrik etti. Karabağlar Belediyesi olarak hizmet noktasında kadınların da her zaman yanında olacaklarının altını çizen Selvitopu, “Kadınların kuracakları kooperatif ile Kavacık Köyü önümüzdeki süreçte kalkınma yolunda önemli bir adım atmış olacak. Biz de belediye olarak kendilerine imkanlarımız ölçüsünde gereken desteği vereceğiz.” diye konuştu.

Sosyal gelişim eğitimi aldılar
Toplam 16 hafta süren “Kadınlar için liderlik” eğitiminde Kavacıklı kadınlar iş hayatına hazırlık, profesyonellik ve sosyal gelişim konularında eğitim aldılar. Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı ve Karabağlar Belediyesi’nin ortaklaşa düzenlediği eğitim sayesinde kadınların hizmet üretip, somut ihtiyaçlar etrafında bir araya gelerek örgütlenmeleri sağlandı. Sertifikalarını Başkan Muhittin Selvitopu, eşi Fügen Selvitopu, Başkan Yardımcısı Alev Ağrı, KEDV İzmir Temsilcisi Ayşe Temiztaş ve Sosyal Yardım İşleri Müdürü Pelin Erda'nın elinden alan Kavacıklı kadınların oldukça mutlu oldukları gözlendi.
 
 
 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.