Dolar 32,5948
%0.37
Euro 34,8108
%0.23
Altın 2.494,820
%0.42
Bist-100 9.457,00
%-0.71

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Ödemiş'te hal ve et entegre tesisleri devredilmedi

Ödemiş'te hal ve et entegre tesisleri devredilmedi

İZMİR Büyükşehir Belediyesi'nin Ödemiş ilçesindeki Et Entegre ve Yeni Hal tesislerini devralmasıyla başlayan tartışma büyüyor. Ödemiş Belediyesi avukatları, yasal sürecin devam ettiğini belirterek, tesislerin devrinin yapılmasına engel olurken, ikili görüşmelerin ardından tutanak tutuldu. Büyükşehir ve Ödemiş Belediyesi arasında devir krizi büyüyür

  • Ege Postası
  • 17.04.2015 - 09:11
Ödemiş'te Büyüşehir Belediyesiyle birlikte yaptırılan 19 bin metrekare alana sahip yeni hal binası ile et entegre tesisi, iki yıl önce hizmete girdi. İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi, geçen mart ayında toptancı hali ve et entegre tesisinin Ödemiş Belediyesi tarafından işletileceğine ilişkin protokolün iptaline karar verdi. Meclis, tesislerin Büyükşehir Belediyesi'ne geçmesi kararı aldı. Bunun üzerine Ödemiş Belediyesi, protokolün iptali kararının yürütmesinin dururulması için hukuk mücadelesi başlattı. Hukuk mücadelesi devam ederken İzmir Büyükşehir Belediyesi İşletme ve İştirakler Dairesi Başkanı Hakan Öztürk başkanlığındaki bir heyet, Ödemiş'e gelerek tesisleri devralmak istedi. Bunun üzerine Ödemiş Belediyesi'nin avukatları devreye girip, konunun yargıda olduğu belirterek devir-teslime itiraz etti. yapılan ikili görüşmelerin ardından devir teslim yapılmayıp, tutanak tutuldu.

Makamında konuyla ilgili bir değerlendirme yapan AK Partili Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem, "Geldiğimiz noktada Ödemiş Belediyesi ile birlikte yapılan et kombina tesisleri ve hal tesislerinin protokollerinin tek taraflı iptal edildiğini, tesislerin alınmaya çalışıldığını görüyoruz. Halbuki bu tesislerin mülkiyet sorunları ve protokollerin iptalleriyle ilgili devam eden mahkeme süreçleri var. Alınan iptal kararlarının yürütmesinin durdurulmasıyla ilgili hukuki süreç devam ediyor. Çünkü bu protokoller tek taraflı, karşı tarafın rızası olmadan iptal edilebilecek protokoller değil. Otogarın da aralarında bulunduğu üç tesise 'ben yaptım oldu' mantığıyla el koymaya çalışıyorlar. Bize 3 gün önce bu tesisleri teslim alacaklarını söylediler, kabul etmedik. Meclise getirdikleri protokol iptali önerisi yanlıştı ama çok acele ediyorlar. Tıpkı 2013'te seçim öncesi yatırımla insanları kandırmaya çalıştıkları gibi şimdi de tersini yapıp alelacele neyi feshettiklerinin farkında olmadan hareket ettiler. Asıl protokolü değil bu protokolün eki olan sözleşmeyi meclisten geçirip feshettiler" dedi.

"İSTİYORLARSA POLİS ZORUYLA GELİP ALSINLAR"

Başkan Badem, asıl protokolün devam ettiğini vurgulayıp, "Birincisi asıl protokol iptal edilmeden bu tesisler devralınamaz. İkincisi iptalin yürütmesinin durdurulması için başlattığımız mahkeme süreci var. Yürütmeyi durdurmanın reddine kadar bu tesisleri teslim almaları mümkün değil. Asıl önemli olan bu. Çok açık bir şekilde biz bu durumu Büyükşehir Hukuk Dairesi'ne ve ilgili birimlere elden teslim ettik. Bunları yapmamıza rağmen, gönderdiğimiz yazılara rağmen bugün teslim almaya gelmeleri bir garabet. 3 arabayla 16 kişiyle teslim almaya gelmeleri ayrı bir garabet. Haklı oldukları zaman tabiki teslim alacaklardır. Burada önemli olan karşılıklı iki belediyenin iradesiyle karar alınmasıdır. Temsil ettiğim 130 bin kişinin kör kuruşuna sahip çıkmaya çalışıyorum. Teslim olup, ilçenin harcanan 4 milyon 650 bin lirasından vazgeçip onlara bu tesisleri peşkeş çekmem. İlk görüşmemizde, 'Paranızı vereceğiz' dediler, daha sonra mecliste 'Bir şekilde öderiz'e dönüştü. Dün akşamki toplantıda da 'Ödemiş'e protokolle yatırım yaparız' dediler. Ben açıktan verdiğim parayı bu şekilde protokolle yapılacak tesislerle karşılamak istemem. Ek protokolle bugün bir şeyler yapılırsa bu irade onu gösteriyor ki, yarın onu da almaya gelir. Biz bugün böyle bir teslim sürecinin olamayacağını, artık konunun hukuki bir mecrada işleyeceğini anlattık. Tutanak tutuldu. İstiyorlarsa polis zoruyla gelsinler alsınlar. Yani biz yürütmenin durdurulması davasını bekliyoruz, ikincisi bu tesislerle ilgili yeni bir meclis kararı gerekiyor. Şunu da yapabilirler; yarın meclisi bir daha toplarlar yine iptal kararı alırlar. O zaman da yürütmenin durdurulması kararını bekleyeceğiz" diye konuştu.

Yedi, sekiz ilçede daha böyle büyükşehirle ortaklaşa yapılan projeler olduğunu vurgulayan Başkan Badem, şöyle devam etti:

"Onlardan hiçbirisi bugüne kadar teslim alınmadı. Bütün garez Ödemiş'e. Dün Beydağ'la ilgili bir tesisin geri alınmasını gündeme getirdiler. Madem gündeme getirecektiniz, benimle birlikte niye gündeme getirmedini? Niye üç ay önce gündeme getirmedini? Bizim hukuki anlamda başlattığımız sürecin başka ilçelerde örnek teşkil edeceğini düşündükleri için Beydağ'ı gündeme getirdiler. Bekliyorlar, biz de bekliyoruz." (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.