Dolar 32,2528
%0.03
Euro 34,8244
%0.43
Altın 2.421,890
%1.2
Bist-100 10.269,00
%0.2

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Karabağlar’da engellileri sevindiren haber

Karabağlar’da engellileri sevindiren haber

Engelli vatandaşların yaşamlarını kolaylaştıracak projeleri bir bir hayata geçiren Karabağlar Belediyesi, bir yeniliğe daha imza attı. Belediye binası ve Bozyaka’da bulunan Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü önüne akülü tekerlekli sandalyeler için şarj istasyonları kuruldu.

  • Ege Postası
  • 08.09.2015 - 10:35
İlçe sınırları içerisinde oturan vatandaşların uzak mesafelere  gidebilmelerini sağlayacak olan akülü şarj istasyonları, aynı anda üç ayrı tekerlekli sandalyeyi şarj edebilecek bir biçimde dizayn edilirken hızlı ve güvenli olacak. 

24 saat hizmet verebilecek
Aracını şarj etmek için istasyona gelecek olan engelli vatandaşlarımız aynı zamanda istenilen herhangi bir tanıtım videosunu ya da hizmeti veren kurumun tanıtım videosunu ve şarj miktarı durum göstergesini de ekranda izleyebilecek. 24 saat hizmet verebilecek bir şekilde tasarlanan istasyonlarda -10 ve +55 dereceye kadar hava koşullarında çalışacak olan makinenin, akü dolduğunda otomatik olarak şarjı da kesebilme özelliği bulunuyor.
 


Şarj problemi çözüldü
Sürekli akülü araç kullanan engelliler için en büyük sıkıntının aracın aküsünün bitmesi olduğunu belirten engelli vatandaşlar, Fehmi Doğan, Özgür Çaylı ve Kübra Nur Narmot, akü şarj istasyonları sayesinde bu sorunun kısa sürede çözüleceğini belirterek, kendilerine destek olan Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu ve Sosyal Yardım İşleri Müdürü Pelin Erda ve ekibine  teşekkür ettiler.
Karabağlar Belediyesi yetkilileri, ilçede şimdilik iki noktada bulunan engelli şarj istasyonlarının gelecek talep doğrultusunda farklı merkezlere de konularak sayısının arttırılabileceğini ifade ettiler.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.