Dolar 32,2008
%0
Euro 35,0092
%0.01
Altın 2.520,750
%0.8
Bist-100 10.725,00
%0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Konak CHP'de çatlak: Meclis'te 'çomak' tartışması

Konak CHP'de çatlak: Meclis'te 'çomak' tartışması

Konak Belediyesi Meclis Toplantısı'nda kamuoyunda Yalı Grubu olarak tanınan CHP'li belediye meclis üyeleri Başkan Pekdaş'a yüklendi. Meclis toplantısına Sema Pektaş'ın bir internet sitesinde yaptığı açıklamada ‘Ben belediyelerin kurtlar sofrası olduğunun farkında değilmişim. Siz burada hepsinin tekerine çomak sokuyorsunuz’ sözleriyle ilgili konuşan CHP'li Meclis Üyesi Vedat Uğur'la, Pekdaş'ın arasında yaşanan tartışma toplantıya damga vurdu. CHP'li meclis üyeleri, “Kimin tekerine çomak sokuyorsunuz, açıklayın yoksa Cumhuriyet Başsavcılığına gideriz’ şeklinde Pekdaş'a çıkışınca, Pekdaş “Gidin o Konak CHP'de çatlak

  • Ege Postası
  • 07.09.2015 - 20:04
EDA EBRU NANECİ / HABER SERVİSİ - Konak Belediyesi Eylül ayı meclis toplantısının ilk bileşimi Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş başkanlığında yapıldı. Meclis oturumunun başında Türkiye'nin yüreğini dağlayan Dağlıca'dan gelen şehit haberleriyle ilgili Başkan Pekdaş başta olmak üzere meclis üyeleri üzüntülerini dile getirdi. Pekdaş, "Ülkenin bir an önce bu ortamdan kurtulmasına şiddet, terör ve şehit haberleriyle uyanmaktan bir an önce kurtulmamızı özenle bekliyoruz"dedi. 

BU AYIN TEMASI DA BARIŞ 
Her ay bir tema belirleyerek bu doğrultuda etkinlikler yapan Konak Belediyesi, bu ay da ard arda gelen şehit haberlerinden dolayı geçtiğimiz ayın teması olan barış olarak belirlendi. Pekdaş şunları söyledi: "Kent için umutlar taşımak lazım öyle bir gündemle uyandık ki, umutlu olmanın bile mümkün olmadığı bir güne uyandık. Kentte, dünyada barış temasının devam etmesinin doğru olacağını düşündük ve geçen ay ki gündemin temanın bu ay da devamın konusu meclisin takdirine sunuyorum. Geçen ay etkinlikler yaptık ama her gün gelen şehit haberleri, sığınmacıların yaşadıkları, insanların iflası noktasına gelen gerçekler karşısında Atatürk'ün 'yurtta sulh, cihanda sulh' sözünden hareket ediyoruz. İstikrara barışa ihtiyacımız var, şiddete tepki göstermemiz gereken günler." 

UĞUR: TEKERİNE ÇOMAK SOKUYOR OLDUĞUNUZ İNSANLAR KİM' 

Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş'ın bir internet sitesinde yaptığı açıklamayı hatırlatan CHP'li Meclis Üyesi Vedat Uğur, "27.07.2015 tarihinde bir gazeteye vermiş olduğunuz bir röportajda 'ben belediyede kurtlar sofrası olmuş olduğunun farkında değilmişim. Kentin rantını dağıtıyorsunuz aslında siz. Sonuçta bir rant var. İmar planlarının değişiklikleriyle projelere verdiğiniz onaylarla ruhsat verirken veya vermezken bundan nemalananlar olumsuz beslenirken burada birilerinin tekerine çomak sokuyorsunuz' demişsiniz. Tekerine çomak sokuyor olduğunuz insanlar kimlerdi? Burada sizden yanıtla öğrenmek istiyorum. Yoksa konun araştırılması Cumhuriyet Başsavcılığına baş vuracağım" dedi. 

PEKDAŞ: KİMİLERİNİN YARARINA KİMİLERİNİN ZARARINA... 
Pekdaş, "Ben genel olarak belediyecilik adına konuştum. Belediyede kimilerinin yararına kimilerin zararına işler yaparız. Bu kentin ekonomisini biz planlıyoruz" şeklinde cevap verdi. 

CHP'Lİ MECLİS ÜYESİ SALONU TERK ETTİ
CHP'li Meclis Üyesi Mehmet Şerif Demir ve Cem Aksan belediyede rahatsız olduğu konuları Sema Pekdaş'a iletti. Pekdaş, Demir'in yaptığı konuşmada imalı ifadeler kullandığını söyleyerek açık konuşmasını istedi. Bunun üzerine bir daha söz almak isteyen Demir'e, Pekdaş söz vermeyeceğini belirtti. Yaşanan tartışma sonrasında Demir meclis salonunu terk etti. 

AKSAN: İMAR KONUSUNDA SIKINTILAR VAR 
CHP’li bir başka meclis üyesi Cem Aksan ise imar konusunda belediye içinde sıkıntılar olduğunu ve bazı izinlerin kasti olarak bekletildiğini söylerken, Hatay’da bulunan ve yapımı süren bir binanın imara aykırı olduğunu ifade etti. Pekdaş, Aksan’ın bu iddiasının incelenmesini istedi. Bürokratlarından rapor isteyen Pekdaş, “Gerekli incelemeler yapılacak” diye konuştu. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.