Dolar 32,2002
%-0.01
Euro 35,0137
%0.02
Altın 2.518,200
%0.7
Bist-100 10.708,00
%0.6

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Torbalı 7 Eylül’de dimdik

Torbalı 7 Eylül’de dimdik

Başkan Görmez “Kurtuluş savaşımız 93 yıldır devam ediyor”

  • Ege Postası
  • 07.09.2015 - 16:41
Torbalı’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 93.yıldönümü bir dizi etkinlikle anıldı. Ülkedeki artan terör olayları dolayısıyla önceki yıllarda tertip edilen konserler ve eğlenceye dönük aktivitelere yer verilmedi.

Torbalı’daki ilk tören Atatürk meydanında yapıldı. Torbalı Kaymakamı Aydın Memük, Garnizon Komutanı Binbaşı Ersin Özer ilçedeki resmi kurum temsilcileri ve sivil toplum kuruluşları başkanları yer aldı. Saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasının ardından  Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez tarafından, meydandaki AtatürkAnıtına  çelenk konuldu.




KURTULUŞ SAVAŞIMIZ DEVAM EDİYOR
Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez törende yaptığı konuşmada, kurtuluş savaşının daha sonlanmadığını, bunu her gün, her alanda gördüklerini, yaşadıklarını belirterek şunları söyledi “ Ülkemiz son iki aydır hain saldırılar ve tuzaklarla karşı karşıyadır. Üst üste gelen şehit haberleri yüreklerimizi dağlıyor. Emperyalist güçler, ülkemizüzerindeki emellerini gerçekleştirmek adına kirli oyunlarını yeniden sahnelemeye başladılar. Biz, bu kara günlere karşı yine dik duracağız. Öyle anlaşılıyor ki, Çanakkale Savaşı henüz devam ediyor.  Nasıl ki,7 Eylül 1922’de işgalci düşman kuvvetlerini Torbalı’dan def ettiysek, nasıl ki 9 Eylül’de Yunan askerlerini İzmir’de denize döktüysek bu zor süreci de hep birlikte atlatacağız. Millet olarak bu kirli tuzakları yeniden boşa çıkaracağız. Çanakkale ruhuyla, birlik, beraberlik kardeşlik değerlerimizle,  Allah’ın izni ve yardımıyla bizi kuşatmaya, ülkemizi bölmeye, istikrasızlık oluşturmaya, korku ve panik yaratmayı amaçlayanlar hedeflerine asla ulaşamayacaklardır.  Dün olduğu gibi bugünde milletimiz buna asla müsaade etmeyecek güce, duyarlılığa sahiptir. Bunu yaşamın bütün alanlarında görüyoruz, yaşıyoruz” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.