Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kadın efeler yumruk gösterdi

Kadın efeler yumruk gösterdi

AYDIN Kadın Efeler Derneği ile İzmir Kent Konseyi Kadın Meclisi üyeleri ve Kadın Siyaset Çalışma Grubu, tanışma toplantısında bir araya geldi.

  • Ege Postası
  • 01.10.2014 - 10:16
Aydın Kadın Efeler Derneği'nin geçen yıl kurulduğunu, projelerde İzmirli kadınlarla paydaş olmak istediklerini dile getiren Dernek Başkanı Gülsevil Ergünoğlu, "Kadın efeler olarak karşılıklı deneyimlerimizden faydalanmak için ilk adımı atmak istedik. Biz kadınlar olarak ortaya çıkmazsak hiç kimse bizim önümüze seçenek sunmaz. Kadın hakları mücadelesinde tek başına yumruğu vurmak farklı hep birlikte yumruğumuzu vurduğumuzda daha farklı olur. Bütün Egeli Efe kadınlar bir araya gelip güçlerimizi birleştirip bir çalıştay düzenleyip, birlikte güçlenmeliyiz" dedi.

İzmir Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Kızbes Aydın, kentte yaşayan kadınların taleplerini yerel yönetimlere aktarmak gibi önemli görevleri olduğunu belirterek, "Kadınlar kentlerdeki hizmetlerden eşit olarak yararlanmak istiyorlar. Kadınlar sözünün kararlarda etkili olmasını istiyorlar. Aydın Kadın Efeler Derneği, Kent Konseyi Kadın Meclisimiz, Siyasi Kadın Akademimiz gibi kadınlara yönelik, kadın aday ve seçilen kadın sayısının artırılması çalışmalarımızdan etkilenmiş. Bugün bu deneyimleri paylaşmak ve tanışmak için bir araya gelmemiz, Aydın-İzmir kız kardeş dayanışması, bu buluşmasının en güzel örneğidir" dedi

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.