Dolar 32,3344
%0.26
Euro 35,0268
%-0.27
Altın 2.302,770
%1.11
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Baba-oğul hukukçuların SGK'ya karşı zaferi

Baba-oğul hukukçuların SGK'ya karşı zaferi

İZMİR'de, Avukat Hüseyin Durdu'ya kalp ameliyatı sırasında takılan ilaçlı stendin ücretini isteyen SGK'ya karşı hukuk mücadelesi başlatan avukat oğlu Cem Durdu davayı kazandı. Danıştay, yaklaşık 4 yıl süren dava sonrasında, SGK'nın ilaçlı stent ücretini istemesini sağlayan kararı iptal etti. SGK, şimdi Hüseyin Durdu'dan aldığı 3 bin 500 TL'yi faiziyle geri ödeyeceği gibi, artık bu tedavi için ücret de alınmayacak

  • Ege Postası
  • 30.09.2014 - 14:31
İzmirli avukat Hüseyin Durdu, 2010 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi'nde, anjiyo oldu. Bu sırada belirlenen kroner arter darlığı için de, kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Nezihi Barış tarafından ilaç salımlı kroner stent takıldı. Ancak operasyonun ardından SGK, emekli olan Hüseyin Durdu'nun, ilaçlı stentinin ücretini ödemedi. 

AVUKAT OĞLU HUKUK MÜCADELESİ BAŞLATTI

SGK'nın, 2010 yılı Sağlık Uygulama Tebliği'ne (SUT) göre bu parayı ödememesinin anayasanın sosyal devlet ilkesine aykırı olduğunu savunan Hüseyin Durdu adına avukat oğlu Cem Durdu hukuk mücadelesi başlattı. Danıtay'a, 'İlaçlı stent bedelleri kurumca ödenmez' hükmünün iptali için dava açtı. Yaklaşık 4 yıl süren yargılama süreci sonunda Danıştay 15'inci Dairesi önemli bir karara imza attı. Yüksek mahkeme, 'İlaçlı stent bedelleri kurumca ödenmez' hükmünühukuka aykırı bularak bunu iptal etti. 

ALDIĞI PARAYI FAZİYLE GERİ ÖDEYECEK

Danıştay'ın kararı üzerine Hüseyin Durdu, ameliyattan sonra verdiği 3 bin 500 TL'yi faiziyle geri alma hakkını da elde etti. Karar, bu tip kalp ameliyatı olan ve olacak tüm vatandaşları da rahatlattı. Cem Durdu, bunun sosyal devlet ilkesi adına önemli bir karar olduğunu ve artık vatandaşlardan bu paranın alınmayacağını dile getirdi. Hüseyin Durdu ise, bu karar doğrultusunda yeni çalışmaların da yapılması ve vatandaşların giderlerinin karşılanması gerektiğini söyledi. 

HASTANE YÖNETİCİLERİ DE MEMNUN

Bu arada Danıştay'ın kararı, hastalarla tartışmalar yaşayan hastane yöneticileri arasında de memmuniyet yarattı. İptal kararından haberlerinin olduğunu belirten hastane yöneticileri, uygulamaya geçmek için SGK'nın genelgesini beklediklerini bildirdi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.