Dolar 32,2081
%-0.11
Euro 34,8604
%0.17
Altın 2.446,320
%0.57
Bist-100 10.219,00
%-0.49

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kaçak saray polemiği tam gaz

Kaçak saray polemiği tam gaz

Erdoğan’ın partisinin isminde yer aldığı gibi “ak” siyaset yapacağı umuduyla seçildiğini, ancak zamanla totaliter ve çağdışı rejimlere has bir yönetim anlayışı ile “devasa yolsuzluklar batağına” battığını anlatan CHP'li Çıray, Erdoğan’ın Anayasa’yı askıya alarak ülkeyi kanun tanımaz bir keyfilikle ülkeyi yönetmeye başladığını ifade etti. Bu sözlere yanıt veren AK Partili Ulema ise "Çıray buğday ambarı rüyası görüyor" dedi.

  • Ege Postası
  • 19.11.2014 - 11:19
CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray ile AK Parti İzmir Milletvekili Nesrin Ulema arasındaki "Kaçak saray" tartışması yeni bir boyuta taşındı.

Ulema'nın dünkü sözlerine yanıt veren Aytun Çıray, “AKP, 2015 seçimleri öncesi kaybettikleri iç ve dış desteklerini kazanmak için yeniden AB projesine dört elle sarılmaya başlamıştır. Ancak unutulmamalıdır ki AB standartlarında zorbalık ve hırsızlık yoktur. AB gibi çağdaş demokrasilerde Reza Zerrab ve bakanların çocukları hakkında verilen takipsizlik kararları 9 şiddetinde deprem yaratır ki, hayal bile edilemez,” dedi. 

“Türkiye’nin daha Erdoğan’ın gecekondudan villalara terfi etmesini, çocuklarının gemi sahibi olmalarını, para kutularını hazmedemeden muazzam bir kamusal ahlâksızlıkla karşılaştı. Milletin 1 milyar 370 milyon lirası ile kuyruklarda bekleyen hastalara hastane, sayıları % 10’a yaklaşan işsizlere fabrika, öğrencilere üniversite yapılmadı; köylüye destek, işçiye memura zam verilmedi; ne yazık ki Erdoğan’a “Kaç-ak Saray” yapıldı,” diyen CHP milletvekili Çıray, Başbakan Davutoğlu’na şu soruları yöneltti:

Yapılan anketlerde halkın yüzde 75'inin Kaçak Saray'ı ''gereksiz bulduğu'' ve “paranın israf edildiği''ni düşündüğünü gösteriyor. Bu durumda Sayın Bekir Bozdağ’ın Erdoğan'ın lüks tutkusuna kılıf aramasını ahlâki buluyor musunuz'

Danıştay'ın ''Buraya inşaat yapamazsınız'' yönündeki kararına rağmen dikilen kaçak binayı Adalet Bakanı’nızın savunmak yerine yıkılması için yargı kararını uygulatması gerekmez mi'

Gerçek Gündem isimli bir internet gazetesinin başyazarı, “Ankara'da yaşayan AKP'nin aktif isimlerinden biriyle konuştum birkaç gün önce. Anlattığına göre, Kaçak Saray için toplamda beş katrilyon (3 milyar dolar)  harcanması öngörülüyor.” diye yazdı. Bu durumda Kaçak Saray için 3,5 milyar lira daha harcanacağı doğru mu'

MİT, polis ve bakanlıkların bazı dairelerinin de Kaçak Saray'a taşınacağı ifade ediliyor, bu güvenlik riski oluşturur mu oluşturmaz mı'

Siz de Kaçak Sarayda mı oturacaksınız'

Kaçak Saray'ın güvenlik koordinasyonu ve plânlamasını hakkında atıp tuttuğunuz  İsrailli bir şirketin üstlendiği doğru mu' 

ULEMA'DAN JET YANIT
AK Parti İzmir Milletvekili Nesrin Ulema, Cumhurbaşkanlığı yeni hizmet binası ile ilgili CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray’ın basına yansıyan eleştirilerine cevap verdi. Ulema’nın açıklamaları şöyle:

Cumhurbaşkanlığı yeni hizmet binası ile ilgili CHP başından beri bir hazımsızlık içerisinde. Cumhurbaşkanlarının geçici olarak kaldığı ancak tapusu millete ait olan mekanlar üzerinden siyaset yapmak CHP milletvekillerinin son çırpınışlarıdır. Millet nezdinde bu çırpınışlar itibar bulmayacaktır.


Nitekim CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray’ın Cumhurbaşkanlığı yeni hizmet binası ile ilgili basına yansıyan beyanatları CHP’nin nasıl bir hezeyan içerisinde olduğunun açık göstergesi olmuştur. Geride bıraktığımız 12 yıl boyunca CHP, Ulusal ve Uluslararası şebekelerin tüm engellemeleri ve kirli senaryolarına rağmen girdiği her seçimden zaferle çıkan AK Parti’nin ve AK Parti hareketinin Lideri Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın bu başarılarını hazmedemeyen CHP, şimdi de “Milletin Malı”na göz dikmiştir.


Girdiği her seçimde, referandumda ve en son Cumhurbaşkanlığı seçiminde halkın ezici çoğunluğunun teveccühünü alarak Cumhuriyet tarihinde görülmemiş başarıların altına imza atan Sayın Recep Tayyip Erdoğan için “Totaliter ve Çağdışı” ifadelerini kullanan CHP’li Aytun Çıray’ın önce aynaya sonra da CHP’nin millete adeta kan kusturan tarihine baksın.


Aytun Çıray’a şunu hatırlatmak isteriz: Onlarca yıl, siyasetin her alanında, yargıda, üniversiteler başta olmak üzere eğitim kurumlarında hüküm süren CHP’nin statükocu, yasakçı, katı devletçi politikalarından bunalan, artık buna “Dur” diyen milletimizin kararlarına saygısızlık yapmakta, hiçbir dönemde olmadığı kadar sağlıklı işleyen Anayasa ve yasalara aykırı hareket etmektesiniz. AK Parti hükümetleri döneminde sağlıkta gelişmiş ülkelerin 30 yılda ulaşamadıkları hedefe Türkiye 10 yılda ulaşmıştır. Bugün 37 milyonu aşkın SSK’lı kamu hastanelerinden faydalanıyor. Daha dün her ile üniversite kurulmasını eleştiren CHP bugün AK Parti’yi üniversite üzerinden eleştiriyor. 2002 yılında 75 olan üniversite sayımız bugün 200’lere dayanmıştır. AK Parti’nin köylüye, çiftçiye verdiği destek CHP’nin hayallerinin bile ulaşamayacağı noktadadır. Düne kadar IMF’e mahkum bir Türkiye vardı, ama bugün borçlarını tamamen sıfırladığı gibi IMF’e kredi açmış bir Türkiye var ve bu AK Parti iktidarlarının bir başarısıdır.
  
Cumhurbaşkanlığı Hizmet Binaları milletin tapulu mallarıdır. Aytun Çıray’ın iddia ettiği anketi hangi ülkede yaptırdığını açıklamasını bekliyoruz. CHP’li Aytun Çıray, Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurtuluş Savaşı sonrasında bile diğer dünya devletleri karşısında gücünü ve prestijini göstermek için Çankaya Köşkü yaptırdığını, kendilerinin geçmişte eleştirdikleri koltuklarda bugün siyaset yaptıklarını, milletten tamamen kopuk sırça köşklerde saltanat sürdüklerini ne çabuk unutt? CHP Dersim ve Aleviler konusunda içine düştüğü çıkmazı gölgelemek ve Sayın Cumhurbaşkanımıza çamur atmak için milletimiz nezdinde asla itibar görmeyecek kirli senaryo ve iftiraların arkasına sığınmaktadır.
 
Cumhurbaşkanlığı Yeni Hizmet Binası Çankaya Köşkü gibi ülkemiz için, halkımız için yapılmıştır ve her şeyin en güzeline layık milletimize çok yakışmıştır. Cumhurbaşkanlığı yeni hizmet binası ilk defa milletin oyuyla seçilen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a çok yakışmıştır. Cumhurbaşkanlığı yeni hizmet binası Sayın Erdoğan’ın şahsi malı değildir, buraya gelenler millet adına ağırlanacak ve bu bine sembol bir bina olacaktır. Bundan sonra seçilecek Cumhurbaşkanlarımız da millete ait bu mekânda görev yapacaktır. “İmar izni, yapı izni yok, kaçak” gibi ifadeler CHP ve onun işbirlikçilerinin, küçücük bir marjinal kesimin en iyi yaptığı şey olan çamur siyasetinin ürünüdür. CHP, saplandığı bataklıktan çıkabilmek için, hem imar izni, hem yapı kullanma imar izni olan, hem de hakkında hiçbir olumsuz yargı kararı olmayan yeni Cumhurbaşkanlığı Sarayını hedef seçmiştir.


 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.