Dolar 32,2567
%-0.07
Euro 34,8432
%0.05
Altın 2.430,230
%0.22
Bist-100 10.084,00
%0.28

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP Karşıyaka’da danışma kurulu toplantısında mesaj seli!

CHP Karşıyaka’da danışma kurulu toplantısında mesaj seli!

CHP Karşıyaka’da genişletilmiş danışma kurulu toplantısı yapıldı. Basına açık bölümde konuşan İlçe Başkanı Dr. Ali Karaege ve Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar parti içi önemli mesajlar verdi. Karaege, imzacılara seslendi, “Bu saatten sonra seçimli veya seçimsiz kongre için harcayacağımız her dakika genel seçim sürecinden gidecek.Kongre süreci ertelendi. Genel merkez örgütlere genel seçim sürecine odaklanın mesajı verdi. Kurallara uymayanlar sonuçlara katlansın” derken, Akpınar ise “Kahvede sokakta hakkımda konuşanlar buraya gelmeliydiler. Kıskançlıktan yanıp tutuşanlar var" dedi.

  • Ege Postası
  • 18.11.2014 - 15:29
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - CHP’nin kalesi olarak nitelendirilen Karşıyaka’da,  Genişletilmiş Danışma Kurulu Toplantısı yapıldı. Karşıyaka Nikah Sarayı’ndaki toplantıya CHP İzmir Milletvekilleri Mustafa Moroğlu, Mustafa Balbay, İl Başkan Yardımcıları Dilek Bilgin, Abdullah Aydemir, Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, İlçe Başkanı Ali Karaege, İzmir eski Milletvekili Ali Rıza Bodur, eski ilçe başkanı Ertam Özen, belediye meclis üyeleri ve delegeler katıldı. Karşıyaka üyesi olan İl Başkanı Ali Engin, yerel seçim süreci sonrasında parti içi muhalif çıkışlarıyla dikkat çeken Demokratik Taban Hareketi dönem sözcüsü Karşıyaka Belediyesi eski Başkanı Cihan Türsen, ilçede imza hareketi başlatıp başarısız kalan eski ilçe başkanı Adnan Alabay toplantıya katılmadı.

Toplantıya katılımın az olması dikkat çekti.


KARARLARA HERKES UYMALI
Danışma kurulu toplantısının, parti içi demokrasinin önemli bir göstergesi olduğunu ifade eden İlçe Başkanı Karaege, ilçede yeni bir imza hareketinin kapıda olması nedeniyle parti içindeki muhaliflere seslendi.
Genel seçimin ülke için kader niteliği taşıdığını ifade eden Karaege, “Karşıyaka’da önceki seçimlerin başarısı bizi rehavete sokmamalı. Son günlerde Karşıyaka’da yaratılmaya çalışılan tartışmalar var. Bizden halkın bir beklentisi var. Bizi umut olarak gören seçmenler  “Artık şu parti içi çekişmeleri bırakın gücünüzü enerjinizi iktidara gelmek için kullanın” diyor. Biz bu sese kulak vermeliyiz.Seçim örgütle kazanılır. Seçim çalışmalarında yapacak çok işimiz var. Mahalle mahalle sokak sokak dolaşmamız gerek. Sıkmadık el bırakmalıyız. İktidara karşı en etkili mücadeleyi sahada verebiliriz. Önseçim konusu tartışılıyor. İsteğimizi dile getirdik. İzmir’de önseçim olacağı yönünse sinyaller alıyoruz. Bugünden sanki önseçim uygulanmayacak gibi muhalefet yapmanın bir anlamı yok.Bu saatten sonra seçimli veya seçimsiz kongre için harcayacağımız her dakika genel seçim sürecinden gidecek. Kongreler için harcanacak para seçim sürecinde harcayacağımız paradan gidecek.Genel merkez örgütlere genel seçim sürecine odaklanın mesajı verdi. Seçimli seçimsiz kongreler genel seçim sonrası yapılacak. Bu kararlara karşı herkes uymalı. Aykırı hareket etmek parti tüzüğüne aykırı…Danışma kurulları yapıyoruz. Çözümler buralarda aranmalı. Çözülmezse il başkanlığı var, çözülmezse genel merkez var. Kurallara uymayanlar sonuçlara katlansın” dedi.

GÖREVİMİN BAŞINDAYIM
Milletvekilliği aday adaylığı için istifa edeceği iddia edilen Karaege, “ Benim istifa edeceğim ve sonrasında başkanın kim olacağı tartılıyor. Ben görevimin başındayım. Aktif olarak çalışıyorum.Göreve iki sene evvel tüm engellemelere rağmen 203 oyla seçildim. Görevim devam ederken başka bir görevin tartışılması bize oy verenlere haksızlık. Şuan için atılmış bir karar yoktur.Bugüne kadar temiz siyaset ve halka dokunmayı ilke edindik. Kimseyi ötekileştirmeden dışlamadan hizmet ediyoruz” dedi.


ARKAMDAN KONUŞANLAR…
Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar konuşmasında parti içi önemli mesajlar verdi.

 Kendisi hakkında kahvede ve sokakta eleştiri yapan partililere seslenen Akpınar, “ Kahvede konuşacaklarına  buraya gelmeliydiler. Arkamdan konuşanlar bugün buraya gelip yüzüme söylemeliydi.  Hiçbir zaman bu partide siyaset yaparken kimsenin başını öne eğdirmeden. Akpınar varsa CHP nedeniyle var. Bu partiye karşı borcum var. Siyaset yapan herkese saygım var, aile olarak görüyorum ama görmediklerimde var. Kıskançlıktan yanıp tutuşanlar var.Kent insanı diyor ki “Birbirinizle kapışmayın ülke için el ele verin” Örgüt içindeki arkadaşların daha sıkı sıkıya sarılması gerek. Yanlışımız varsa o yanlışı nasıl doğru yola çekeriz bunun derdinde olmalıyız. Hiçbir zaman kafatasçılık yapmadım. Ekipçilik yapmadım. Ekip nedir…Biz bir takım olmalıyız” diye konuştu.

YAN GELİP YATMIYORUM
Örgütten geldiğini, parti için alın teri döktüğünün altını çizen Akpınar, “Benden sonra gelecek biri dışarıda gezen değil, alın teri döken olmalı.Paraşütle gelmedim ben. Alın teri döktüm bu nedenle başarılı olma zorunluluğum var. Belediye başkanı olduğum için ayağımı uzatıp yan gelip yatmıyorum. Makamda sürekli oturan bir adam değilim” dedi.

ARAMIZDA YERİ YOK
“Herkes CHP’li olmanın sorumluluğunda olmalı” diyen Akpınar, şöyle devam etti;
“ Yalan yanlış konuşmayacağız. Hayatımda hiçbir şeyden korkmadım. Belediye önünde Yalı’ya stat yapılmadı diye plastik top atanlar patronlarına götürsünler, beraber kumda oynasınlar.Ben Karşıyaka Belediye Başkanı olarak bu kenti doğru planlamak zorundayım. Oraya stat yapılsın diyen sosyal demokratın aramızda yeri yok. Toplanmışlar 10 kişi belediye önünde eylem yapıyorlar. Geliyorum dedim kalecilik yaptım bekleyin, beklemediler. Kalecilik yaptım. Siyasette örgütüme hiç sırtımı dönmedim. Örgütümü seviyorum. Bu örgüt için ölüme bile giderim”

CHP İzmir Milletvekilleri Mustafa Moroğlu ve Mustafa Balbay konuşmalarında “önseçim” vurgusu yaptı, örgütün topyekün çalışması gerektiğine dikkat çekti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.