Dolar 32,3669
%-0.35
Euro 34,7906
%-0.04
Altın 2.395,040
%-1.14
Bist-100 10.209,00
%1.62

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmirli vekilden ekranda yaylım ateşi: Hesap verecekler!

İzmirli vekilden ekranda yaylım ateşi: Hesap verecekler!

CHP İzmir milletvekili Tuncay Özkan Haber Türk Kanalında Balçiçek İlterin hazırladığı Karşıt Görüş Programına konuk oldu ve ülke gündemine dair önemli açıklamalarda bulundu. İzmirli vekilden ekranda yaylım ateşi

  • Ege Postası
  • 05.02.2016 - 10:57
AKP Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlunun’da katıldığı programda bölgenin durumunu değerlendiren CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan Suriye'den gelenler için 300 bin kişilik kentler kurulurken, Güneydoğu'dan göçenler için hiç bir şey yapılmadığını söyledi.

“Biz insanlar için nasıl bir Türkiye, nasıl bir Diyarbakır, nasıl bir Şırnak, nasıl bir Hakkari ve biz insanlar için nasıl bir yaşam, nasıl bir yaşam güvenliği konuşacağız. Neyi konuşacağız" diyen Özkan, programda şunları söyledi:

"Bizim arkadaşlarımızın gidip yaptıkları incelemeler sonucunda bize aktardıkları şeyler,tam da beyefendinin bize anlatığı şeyler. Yaşam hakkı yok güvenlik yok yaşam hakkına değer yok bir tedbir yok 150-200 bin insan terör örgütünün yarattığı şiddet ve dehşetten kaçmaya çalışıyor ve kaçarken hedef oluyorlar. Beş yaşındaki bebek de hedef oluyor, doksan beş yaşındaki nine de hedef oluyor. Bu insanların gidebilecekleri yer yok. Suriye'den gelenler için 300 bin kişilik kentler kurduk ama Güneydoğu'dan göçenler için hiçbir şey yapmıyoruz.”
 
HÜKÜMETİN PKK’YA KARŞI TUTUMUNA AĞIR ELEŞTİRİ
Neredeyse Ortadoğu bataklığının bir paralelinin oluşturulduğunu ifade eden Özkan, "Bu Ortadoğudaki bataklığın paraleli oluşurken biz ne yaptı? Ben buradan bölge milletvekilimize  soruyorum. Hendekler kazılırken, brandalar gerilirken, evler işgal edilirken, o silahlar, bombalar, mühimmatlar yüklenirken biz ne yaptı? Süreci sadece seyrederken iktidar ne yapt? Seyretmenin ötesinde kolaylıklar sağlanmasa o hendekler kazılmaz, bombalar o binalara yerleştirilmez" dedi. Özkan şunları söyledi: 
 
CUMHURİYET'İN İNŞASINI SUÇLU İLAN ETMEK BU ÜLKENİN GELECEĞİNİ YOK ETMEKTİR!
80 sonrasında Türkiye'deki ben karşı devrim süreci diyorum, öylesine azgın bir hal almıştır ki, Diyarbakır Cezaevi, Mamak Cezaevi, Selimiye Cezaevi insanlarımızın rendelendiği yerler olmuştur. Biz bu acıların üzerine bir gelecek inşaa etmek zorunda olan çocuklarız. Bizim bedenlerimizde ve ruhlarımızda işkence izleri var. Biz bu izleri dişimizi sıka sıka yokmuş gibi farz ederek değil, onların bize verdiği tecrübe ve bilgiyle bir gelecek inşa edeceğiz.
 
"NE İSTEDİNİZ DE VERMEDİK" VE "KANDIRILDIK" DİYENLER HESAP VERECEKLER!
Bugün Türkiye'nin içinde bulunduğu durum riskti üstlendik ve hesabını vereceğiz diyorsanız size temin ediyorum bunun hesabını vereceksiniz.Bu halkın çocuklarının ölümünün sorumlusu kimse hesap verecek, iktidar kanamaz, iktidar yalanlara aldanamaz. Biz hep birlikte bir gelecek inşa edeceksek kandırıldık diyerek inşa edemeyiz."
 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.