Dolar 32,3986
%0.12
Euro 34,8080
%0.05
Altın 2.397,440
%0.03
Bist-100 10.209,00
%1.62

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Yiğit’ten Kurultay ve Balçova açıklaması

Yiğit’ten Kurultay ve Balçova açıklaması

Ege Postası Genel Yayın Yönetmeni Sercan Avcı’nın, “CHP İzmir’de 14’ten 12 çıktı kaldı 2” başlıklı yazısında kendisine yönelik Kurultay ve Balçova ile ilgili yer alan iddialar nedeniyle CHP İzmir Milletvekili Ali Yiğit yazılı açıklamada bulundu

  • Ege Postası
  • 04.02.2016 - 18:02
Yiğit’in açıklaması şöyle;
 
Sayın Sercan Avcı
Ege Postası Genel Yayın Yönetmeni

 3 Şubat tarihli “CHP İzmir’de 14’ten 12 çıktı kaldı 2” başlıklı yazınızı dikkatle okudum. Gazetecilerin halkın ve kamuoyunun gözü, kulağı ve sesi olduğu bilinciyle görüş ve yorumlarınıza saygı duyduğumu öncelikle belirtmek isterim. Bu bağlamda özellikle son dönemlerde gazetecilik mesleğinin ne kadar özveri istediğini, ilkeli duruş ve tutarlı davranış sergileyen gazetecilere ne kadar ihtiyacımız olduğunun da farkındayım. Gözlem ve düşüncelerinizin bizim için yol gösterici olduğundan hiç kuşkunuz olmasın. Ancak benimle ilgili değerlendirmeniz konusunda ileride yeni tartışmalara zemin oluşturmaması açısından bir açıklama yapma zorunluluğu doğmuştur. 
Öncelikle Kurultay’da PM üyeliğine başvurum, bir değil üç yerden gelen mesaj ve telefon trafiği üzerine son dakikada olmuştur. Genel Başkanımızın 104 kişilik listesinin dışında başka da hiçbir liste de olmadım. Ancak, bir sonraki aşamayla ilgili değerlendirmelerimi kendime saklı tutuyor ve şu anda böyle bir tartışmanın yeri ve zamanı olmadığını düşünüyorum. Kaldı ki, şahıslardan değil partim diyen biri olarak yaşananların siyasetin doğası gereği olduğu düşüncesindeyim.
Öte yandan bundan sonraki siyasi yol haritamda ne Balçova’yla ne de başka bir ilçe ya da makamla ilgili bir rotamın olmadığını açık yüreklilikle ifade ediyor ve bilmenizi istiyorum. Benim şu andaki tek amacım bulunduğum makamın ve yerin hakkını verebilmek, CHP ilkeleri doğrultusunda ülkem ve insanlarımız için mücadele etmek, üstlendiğim sorumluluğu alnımın akıyla yerine getirmektir. Bunun için haftanın 3 - 4 gününü Ankara’ya, geri kalanını ise İzmir’e ayırıp olabildiğince programlara katılmaya, vatandaşlarımızın arasında olmaya çalışıyorum. Ama maalesef yetişemediğimiz, gidemediğimiz yerler de oluyor. Örneğin bugün Buca ve Karabağlar’da vatandaşlarımızla birlikteydik. Yarın ya da öbür gün daha başka ilçelerimizde olacağız.
TBMM çalışmalarım konusunda ise Meclis’te 2 kez gündem dışı, iki kez de yerimden söz alarak ülkemiz ve İzmir’le ilgili gündemdeki konuları dile getirdim. Öte yandan 3 aylık milletvekilliğim süresince şu an itibarıyla kayıtlara girmiş olan 5 adet kanun teklifi (aslında 6), 10 adet soru önergesi (aslında 12), 2 adet ise Meclis Araştırma önergesi (aslında 3) verdim. Diğerleri kayıtlara daha sonra geçiyor. Bunlar arasında emeklilerden, muhtarlara, engellilerden, mültecilere, kredi kartlarından, trafik sigortasına, çalışan çocuklardan zika virüsüne kadar pek çok kesimi ilgilendiren konular olduğu gibi, Ankara patlaması, İl özel idaresinin mallarının devri, sağlık turizmi gibi genel konularda yer almaktadır. Bütün bunlar TBMM sitesinde yer almaktadır. Ayrıca istenildiği takdirde ayrıntılı olarak gönderilebilir. Bunlar yeterli m? Elbette değil. Bunun bilincindeyiz. İyi niyetle, gücümüz yettiğince Ülkemiz için, İzmir için, insanlarımız için mücadele etmeye devam edeceğiz.
Bu duygu ve düşüncelerle çalışmalarınızda başarılar diliyorum.
Sevgi ve Saygılarımla.                                                                                       Ali YİĞİT                                                                                                                         İzmir Milletvekili

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.