Dolar 32,3890
%0.09
Euro 34,7710
%-0.06
Altın 2.398,590
%0.07
Bist-100 10.209,00
%1.62

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'deki bar cinayetine ne karar çıktı'

İzmir'deki bar cinayetine ne karar çıktı'

İZMİR'de iki yıl önce, kapanmak üzere olan bir bara girmekte ısrar ettiği için çıktığı öne sürülen tartışmada, 25 yaşındaki Onur Pala'yı tabancayla ateş ederek öldürdükleri iddiasıyla yargılanan 3 sanıktan tutuklu olan bodyguard 40 yaşındaki Mura G., toplam 16 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Tutuksuz yargılanan iki sanık ise beraat etti.

  • Ege Postası
  • 16.12.2015 - 15:57
Olay, 12 Ekim 2013 tarihinde saat 06.00 sıralarında, Alsancak Semti Gazi Kadınlar Sokağı'ndaki bir barın önünde meydana geldi. Antalya'da bir eğlence kulübünde çalışan Onur Pala, bir gün önce memleketi İzmir'e yakınlarını görmeye geldi. Hasret gideren Pala, akşam da bir grup arkadaşıyla eğlenmek için Alsancak'a gitti. Burada birkaç eğlence mekanında vakit geçiren Pala ve arkadaşları, iddiaya göre, sabah saatlerinde kapanmak üzere olan bir bara girmek istedi. Bodyguard Murat G. tarafından engellenince de tartışma çıktı.

Büyüyen tartışma silahlı kavgaya dönüştü. İddiaya göre, Onur Pala uzaklaşmak isterken Murat G.'nin tabancayla açtığı ateş sonucu boynundan vuruldu. Kanlar içinde yerde kalan Pala, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Olayın ardından kaçan katil zanlısı Murat G. ile Atilla A. ve Fatih A. polis tarafından yakalandı. Sanıklardan Murat G. tutuklanırken, diğer iki sanık tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. 

Soruşturmayı tamamlayan Cumhuriyet Savcısı tutuklu sanık Murat G. ile tutuksuz sanıklar Atilla A. ve Fatih A., hakkında müebbet hapis cezası istemiyle dava açtı. İzmir 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde iki yıldır süren davada karar verildi. Yapılan son duruşmaya tutuklu yargılanan Murat G., avukatı Ercan Dönmez, tutuksuz sanıklar Atilla A., Fatih A., avukatları Özgür Değirmenci ile Umut Köroğlu katıldı. Sanık Murat G., "Barın kapalı oludğunu söyledim. Israrla içeri girmek istedi. Küfür etmeye başladı. Ben de korkutmak amacıyla silahımı çıkarttım, o sırada ateş aldı. Böyle olmasını istemezdim. Çok pişmanım" dedi. Sanığın avukatı Ercan Dönmez de müvekkilinin suçu tahrik altında işlediğini belirtip, indirim maddelerinin uygulanmasını talep etti. Diğer iki sanık ise olayla ilgilerinin olmadığını söyleyerek beraatlerini istedi. (DHA)

Karar için duruşmaya kısa bir ara veren Nurettin Küdür başkanlığınadki mahkeme heyeti, tutuklu sanık Murat G.'yi, suçu tahrik altında işlediğini belirtip adam öldürmekten 15 yıl, ruhsatsız silah bulundurmaktan 1 yıl olmak üzere toplam 16 yıl hapis cezasına çarptırdı. Diğer iki sanığın ise beraatine karar verildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.