Dolar 32,3669
%-0.35
Euro 34,7906
%-0.04
Altın 2.395,040
%-1.14
Bist-100 10.209,00
%1.62

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP gençlik kolları başkanları yargılandı

CHP gençlik kolları başkanları yargılandı

İZMİR Alsancak'ta geçen yıl 'Adalet Kırmızı Işığa Yakalandı' adlı eylemde slogan atarak Cumhurbaşkanı'na hakaret ettikleri iddiasıyla haklarında dava açılan CHP Bornova Gençlik Kolları Başkanı Ömer Yener ve CHP Konak Gençlik Kolları eski Başkanı Ali Aktaş'ın, 1 yıldan 4 yıla kadar hapis istemiyle yargılanmalarına başlandı. Hakim, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın davaya katılıp katılmayacağının sorulması için duruşmayı şubat ayına ertelendi. CHP gençlik kolları başkanları yargılandı

  • Ege Postası
  • 16.12.2015 - 15:12
İZMİR - Davaya konu olay 16 Kasım 2014 tarihinde Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesi üzerinde partili 30 gencin 17- 25 Aralık soruşturmaları nedeniyle düzenlenen 'Adalet Kırmızı Işığa Yakalandı' adlı eylemde meydana geldi. Eylemde iddiaya göre CHP Bornova Gençlik Kolları Başkanı Ömer Yener ile CHP Konak Gençlik Kolları eski Başkanı Ali Aktaş, sloganlar atıp Cumhurbaşkanı'na hakaret ettikleri gerekçesiyle, Cumhuriyet Savcılığı dava açtı. 

21'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde bugün yapılan ilk duruşmaya 'Cumhurbaşkanına hakaret' suçundan 1 ile 4'er yıl hapis cezası istemiyle tutuksuz yargılanan Ömer Yener ve Ali Aktaş ile avukatları Baran Güneş katıldı. Partililer de duruşması izledi. 



Suçmaları kabul etmeyen Ömer Yener, “Olay günü anayasal hakkımız olan protesto hakkımızı kullandık. Her hangi bir isim kullanmadan yönetimi eleştirdik" dedi. 

Diğer sanık Ali Aktaş ta suçlamaları kabul etmediğini belirtip, “17-25 Aralık da yürütülmeye başlanan soruşturmalar nedeniyle ilgili kişiler hakkında yargılama yapılmamasını protesto etmek amacıyla toplandık. Her hangi bir kişiyi hedef almaksızın bu olayı protesto ettik" dedi.

Her iki sanıkta ceza verilmesi durumunda hükmün açıklanmasanın geri bırakılması kararı verilmesini talep etti. Sanıkların avukatı Baran Güneş, beraat istedi, “Bunun yanında müvekkillerimin iddia edilen sözleri söyledikleri kabul edilse dahi, Anayasal hakları olan protesto haklarını kullanmışlardır. İnsan Hakları Mahkemesinini emsal kararlarında da anlaşılacağı gibi pomlitikacılara yapılan sert eleştirilere politikacılar katlanmak zorundadır" dedi. 



21'inci Asliye Ceza Mahkemesi hakimi Celal Atay, müşteki sıfatının bulunması nedeniyle davaya katılma hakkı bulunan Cumhurbaşkanlığı makamı adına davetliye çıkartılmasına, görüntülerin yer aldığı CD'nin bir sonraki celse izlenmesine karar verip, duruşmayı gelecek yıl 22 Şubat'a erteledi.

Duruşma sonrası adliye C -Blok önünde grup üzerinde "Hala hırsız" yazan pankartın önündü basın açıklaması yaptı. Grup, "Gaz yedik, cop yedik haram yemedik" sloğanı attı. Grup adına basın açıklamasını Avukat Baran Güneş yaptı. Açıklamada konuşan CHP Bornova Gençlik Kolları Başkanı Ömer Yener, “Biz hiçbir devlet makamına saygısızlık yapmadık. İsim kullanmadık, sadece slogan attık. Biz İzmir'de çekirdeğe çiğdem, simide gevrek, hırsıza hırsız deriz" dedi. Basın açıklamasının ardından grup alkışlarla dağıldı. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.