Dolar 32,4528
%-0.1
Euro 34,7909
%-0.52
Altın 2.439,730
%0.14
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir’de hafta sonu 5 ilçede seçim var: AK Parti’de olağan, CHP’de olağanüstü!

İzmir’de hafta sonu 5 ilçede seçim var: AK Parti’de olağan, CHP’de olağanüstü!

AK Parti İzmir Teşkilatı’nda cumartesi günü Çiğli ve Menemen’de pazar günü ise Beydağ ve Ödemiş’te beşinci olağan kongre yapılacak. CHP Menderes’te ise Pazar günü olağanüstü ilçe kongresi yapılacak. AK Parti’de kongrelere tek aday olarak girecek isimler belli. CHP Menderes’te iki adaylı bir yarış yaşanacak.

  • Ege Postası
  • 28.11.2014 - 14:14
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - İzmir’de hafta sonu 5 ilçede kongre gerçekleşecek.
Beşinci Olağan Kongre takviminin işlediği AK Parti’de, cumartesi günü Çiğli ve Menemen’de sandık kurulacak. Pazar günü ise Beydağ ve Ödemiş’te kongre yapılacak.

. ÇİĞLİ VE MENEMEN’DE MEVCUTLARLA YOLA DEVAM
Genel merkezin talimatıyla AK Parti’de kongreler tek adaylı yapılıyor Çiğli’de parti yola mevcut başkan Özgür Kaner’le devam edecek. Çiğli gibi mevcut başkanla yola devam edilecek ilçelerden biri de Menemen oldu. Mevcut ilçe başkanı Mithat Çetin, kongreyle birlikte başkanlığa devam edecek.

ÖDEMİŞ’TE ZORUNLU DEĞİŞİM
AK Parti’nin yerel seçimlerde kazandığı 6 ilçe arasında olan Ödemiş’te ilçe başkanı Ali Hadim’in milletvekilliği adaylığı düşünmesi nedeniyle değişim yaşanacak. İl Başkanlığı, Ankara’ya çağrılan 3 isim arasında olan ilçe yöneticisi Halil Demir, pazar günkü kongre sonrası Ödemiş’te partinin yeni ilçe başkanı olacak. Beydağ’da da değişim yaşanacak. Mevcut başkan Hasan Sezer’in iş temposunu gerekçe göstererek yeni dönem için “yokum” demesi nedeniyle yapılan istişareler sonucu Asil Aydoğdu’da karar kılındı.
Cumhurbaşkanı Özel Danışmanı, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı Binali Yıldırım, ilçe kongrelerine katılacak teşkilata önemli mesajlar verecek.

CHP MENDERES’TE KONGRE VAR
Öte yandan CHP Menderes ilçe örgütünde de seçim heyecanı yaşanacak. İlçe yönetimi il başkanlığının da tavsiyesiyle genel seçim sürecinde daha dinamik bir yapı için geçtiğimiz ay oybirliğiyle olağanüstü ilçe kongresi kararı almış, MYK’da talebe onay vermişti.Pazar günü Menderes Belediyesi Kültür Salonu’nda olağanüstü ilçe kongresi gerçekleşecek. 2003 yılından bu yana ilçe başkanlığı koltuğunda oturan Muammer Karabacak kongrede aday olmayacak. Karabacak ve ekibi, geçen dönem belediye meclis üyeliği yapan Ali Yeşilyayla’yı destekleyecek.

CHP’den belediye başkan adayı gösterilen Ahmet Pala, eski ilçe yöneticisi Recep Seyhan gibi isimlerinde eski ilçe başkanlarından Sancaklı mahallesi muhtarı Abdullah Sürücü’yü Yeşilyayla’ya rakip olarak çıkaracakları öğrenildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.