Dolar 32,3787
%0.19
Euro 35,0430
%-0.06
Altın 2.325,750
%0.23
Bist-100 9,09
%0.09

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP İzmir'de 25 Aralık hareketliliği: 2 Başkan 'istifa' dedi!

CHP İzmir'de 25 Aralık hareketliliği: 2 Başkan 'istifa' dedi!

CHP MYK’sında milletvekili aday adayı olmak isteyen il ve ilçe yönetim kurulu üyelerinin 25 Aralık’a kadar istifa etmeleri kararlaştırdı. Tarihin şekillenmesi İzmir Örgütü’nü hareketlendirdi. Milletvekilliği aday adaylığı için istifa eden Urla İlçe Başkanı Yusuf Baratalı’nın ardından istifa edeceğini açıklayan ilk isimler Güzelbahçe İlçe Başkanı Ednan Arslan ve Karşıyaka İlçe Başkanı Ali Karaege oldu. İl yönetiminde ise 4 ismin istifasına kesin gözüyle bakılıyor.İl yönetimi, istifa etmesi beklenen İl Başkanı Ali Engin’in yerine yönetim içinden birinin seçilmesini istiyor.

  • Ege Postası
  • 28.11.2014 - 10:19
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - Yerel seçim ve Cumhurbaşkanlığı seçiminin ardından, gözler genel seçime çevrildi.  Genel seçim sürecinde milltvekilliği adaylık hareketliliğin en fazla yaşanacağı parti CHP olacak.

CHP MYK’sı milletvekili aday adayı olmak isteyen il ve ilçe yönetim kurulu üyelerinin 25 Aralık'a kadar istifalarını vermelerini kararlaştırdı.Tarihin önümüzdeki günlerde genelge olarak örgütlere yollanması bekleniyor.

CHP’nin kalesi durumundaki İzmir’de milletvekili aday adaylığı başvurularının 300’ü bulması bekleniyor.

ENGİN LİDER’E GİDECEK
CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin önümüzdeki günlerde CHP Lideri Kemal KIlıçdaroğlu ile yapacağı görüşme sonrası aday adaylığı için son kararını verecek. Kılıçdaroğlu’na niyetini aktaracak olan Engin, Lider’den “il başkanı olarak kal” yanıtını almazsa istifa edecek. İl yönetiminde milletvekilliği aday adaylığı için istifa etmelerine kesin gözüyle bakılan isimler İl sekreteri Sevda Kılıç, il başkan yardımcıları Ülkümen Rodoplu ve Altan İnanç…

YENİ BAŞKAN KİM OLACAK'
İstifa tarihinin şekillenmesi sonrası parti kamuoyunda ‘Engin sonrası  yeni başkan kim olaca? sorusuna yanıt aranıyor. İstanbul’da il başkanlığına dışarıdan bir atamanın gündeme gelmesi sonrası İzmir’de il yöneticileri  kolları sıvadı. İçerden bir ismi il başkanı seçmek isteyen yönetim, konuyu  bir sonraki yönetim kurulu toplantısında masaya yatırma kararı aldı. Yöneticilerin yönetim içinden biriyle devam edilmesi noktasında fikir birliğine varıp İl Başkanı Engin aracılığıyla CHP Lideri’ne iletme arzusunda oldukları belirtildi.

VARNALI ÖN PLANDA
Engin’in olası istifası sonrası il başkanlığı için en şanslı isim Yekta Varnalı…İl başkanlığı topuna girmesine kesin gözüyle bakılan Aziz Kocaoğlu’na çok yakın bir isim olan Varnalı’nın da göreve seçim sonrası olağan kongrenin yapılacağı için  sıcak baktığı öğrenildi. İl kongresinde çizik yiyen ve yönetime yedekten geçtiğimiz yıl giren Varnalı yakın çevresine ‘Engin istifa edince ben de edeceğim, vekil aday adayı da değilim’ dese de Kocaoğlu’nun ısrarı sonrası il başkanlığı koltuğuna oturması bekleniyor. İl yönetiminin büyük kısmının da Varnalı’ya sıcak bakabileceği ifade edildi.Varnalı olmazsa Kocaoğlu’nun kafasındaki ikinci isim Altan İnanç…Vekillik için istifa etmesi beklenen İnanç’ın istifa etmemesi halinde il başkanı olabileceği konuşuluyor.İl başkanlığı için yönetim içinden kulis yapan tek isim Örgütlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Barış Erel…İl başkanlığını çok istediği ifade edilen Erel’in yönetim ve örgüt içinde pek fazla sevilmemesi en büyük handikabı…

DIŞARDAN OLMA İHTİMALİ YÜKSEK
Ancak parti kulislerinde dışarıdan bir ismin atanacağı konuşuluyor. Dışarıdan bir ismin atanması halinde bu ismin bir iş adamı olabileceği ağırlık kazandı.  Kılıçdaroğlu’nun Başdanışmanı olan İzmir Milletvekili Erdal Aksünger ve PM Üyesi Tuncay Özkan’a yakın bir isim olan Çiğli İlçe Başkanı Utku Gümrükçü, Genel Sekreter, İzmir Sorumlusu Gürsel Tekin’e yakın bir isim olan Murat Haluk Öncel ve örgütün önemli bir bölümünden destek alacağı iddia edilen Bedri Serter il başkanlığı için isimleri geçenler arasında.  

İLÇE BAŞKANLARI TEMKİNLİ
Yerel seçim sürecinde aday adaylığı için fazla istifanın yaşandığı ilçe örgütlerinde bu kez az istifa bekleniyor. İlçe başkanları yöntemin belli olmaması nedeniyle istifa konusunda temkinli… Milletvekilliği için istifa eden ilk ilçe başkanı Urla İlçe Başkanı Yusuf Baratalı olmuştu. Baratalı ilçede kongre yapılması için erkenden yönetimiyle birlikte istifa etti. İlçeye önümüzdeki hafta kayyum heyetinin atanacağı ve olağanüstü kongrenin yapılacağı belirtildi.


ARSLAN: İSTİFA EDECEĞİM!
Milletvekilliği aday adaylığı için istifa edeceğini açıklayan ilk isim Güzelbahçe İlçe Başkanı Ednan Arslan oldu. Arslan, Ege Postası’na yaptığı açıklamada, “Milletvekilliği aday adaylığı için istifa edeceğim.CHP’de 2002’den beri aktif görev aldım. Şimdiye kadar hiçbir yere aday olmadım. Yıllardır verdiğim mücadele ortada… Siyaset hedefsiz olmaz. Yerel siyaseti fazla sevmiyorum. Genel siyaset bana daha uygun. Böyle bir karar aldım. Yöntem çok önemli. Kendi göbeğimizi kendimiz kesmeliyiz. CHP Güzelbahçe Türkiye’de en uyumlu örgüt… Parti içi eğitimde birinciyiz. Sürekli grafiği yükselen bir ilçe örgütüyüz. Nüfusa göre en çok üye bizde…Benden sonra problem olmaz. Yönetimdeki bütün arkadaşlarım ilçe başkanlığı yapabilecek durumda” dedi.


KARAEGE DE İSTİFA EDECEK!
CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Dr. Ali Karaege'de istifa edeceğini açıkladı. Karaege, " Uzun süredir gündemimdeydi. Tarih şekillendi. Ben de milletvekilliği aday adaylığı için istifa edeceğim" dedi.

ÖRGÜTE SORACAKLAR
Milletvekilliği düşünen ancak son kararını ilçe örgütüyle yapacakları toplantı sonrası verecek ilçe başkanları ise şöyle;  Umut Tekin (Gaziemir), Özcan Durmaz (Aliağa), Bektaş Gül (Buca), Polat Manduz (Karabağlar) Sezai Kepçen (Kiraz)

YÖNTEM TARTIŞILIYOR
Öte yandan CHP İzmir Örgütü’nde milletvekilliği adaylığı için yöntem de tartışılıyor. CHP tüzüğüne göre önseçim sadece hakim huzurunda üyelerin tamamıyla yapılıyor. Sadece delegenin görüşünü almak eğilim yoklaması olarak adlandırılıyor.

KOCAOĞLU DELEGEYLE İSTİYOR
CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Önseçim yapılacak. Aidatını ödeyen aktif üyelerle yapılacak” demesine rağmen, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun İzmir’de kongre delegeleriyle önseçim yapılması noktasında ısrar etmesi ve bu noktada kamuoyu yaratmaya çalışması, aktif siyaset yapan bir çok partili tarafından “ Tüzükte açık bir şekilde üyeyle yapılması yer alıyor. Kocaoğlu’nun delege üzerinde ağırlığı var. Üyeyle yapılırsa istediği isimler seçilmez.Asıl istediği eğilim yoklaması” şeklinde yorumlanıyor.

BAŞKANLAR “ÖNSEÇİM” İÇİN BASTIRACAK
CHP İzmir ilçe başkanları “önseçim” yapılması konusunda hemfikirler. İlçe başkanları önseçim yapılması halinde örgütün daha fazla çalışacağı ve daha fazla milletvekili çıkarılacağı görüşünde. İlçe başkanlarının 1 Aralık’ta İzmir’e gelecek CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na bu taleplerini aktaracakları belirtildi.

VEKİLLER ÜYE DİYOR
CHP İzmir Milletvekillerinin tamamına yakını da üyeyle önseçim yapılmasını istiyor.

İl yöneticileri de önseçim noktasında hemfikir ancak şekli doğrultusunda farklı düşünüyorlar. Kocaoğlu’na yakın il yöneticileri önseçimin delegeyle yapılmasından yana. Yönetimin önemli bir bölümü de üyeyle yapılmasını istiyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.