Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir Autoshow’a yoğun ilgi

İzmir Autoshow’a yoğun ilgi

Ege Otomotiv Derneği (EGOD), Otomotiv Distribütörleri Derneği (ODD) ve İZFAŞ işbirliğiyle 22-27 Ekim 2013 arasında düzenlenecek olan 8. Otomobil ve Hafif Ticari Araçlar Fuarı (İzmir Autoshow) yoğun ilgi görüyor. İzmir Uluslararası Fuar Alanı’nda,...

  • Ege Postası
  • 09.08.2013 - 12:21
Ege Otomotiv Derneği (EGOD), Otomotiv Distribütörleri Derneği (ODD) ve İZFAŞ işbirliğiyle 22-27 Ekim 2013 arasında düzenlenecek olan 8. Otomobil ve Hafif Ticari Araçlar Fuarı (İzmir Autoshow) yoğun ilgi görüyor. İzmir Uluslararası Fuar Alanı’nda, Türkiye’nin önde gelen otomotiv ve yan sanayi markalarının katılacağı fuar, önceki yıl üç holde düzenlenirken bu yıl dört hol şimdiden doldu. Dünyanın en çok ilgi çeken spor otomobillerinin de sergileneceği fuarda, çeşitli etkinliklerde yapılacak. Beş yıl aradan sonra önceki yıl düzenlenen fuarı 52 bin kişi ziyaret ederken bu yılın ziyaretçi hedefi 100 bin. Ziyaretçiler, otomobil dünyasının en yenilerini görme, haklarında ayrıntılı bilgi edinme, karşılaştırma ve satın alma imkanı bulacak.

Önceki yıl uzun bir aradan sonra düzenlenen fuarın ardından bu yıl büyük bir ilgiyle karşılaştıklarını belirten EGOD Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa İduğ, adeta kapalı gişe oynadığını söyledi. Fuara 100'ün üzerinde firmanın katılacağını kaydederek, "Otomobil markalarının çok büyük bir bölümü fuarda ürünlerini sergileyecek. Özellikle spor otomobillerin, ziyaretçilerden büyük ilgi göreceğini düşünüyorum. 2011 yılında düzenlenen fuara 52 bin ziyaretçi gelmişti. Bu yıl hedefimiz 100 bin kişi. Fuar katılımına gösterilen ilgi, bu hedefe ulaşacağımızı gösteriyor. Belediyemizin inşaatı büyük bir hızla süren yeni fuar alanı bizi daha da cesaretlendiriyor. Başkanımıza teşekkürlerimizi iletiyoruz. Bir sonraki fuarımızı, daha da büyüterek Gaziemir'de düzenlemek istiyoruz." dedi.

Fuar kapsamında önceki yıl olduğu gibi 29 Ekim Cumhuriyet kutlaması yapacaklarını ifade eden İduğ, 26 Ekim 2013 tarihindeki gala yemeğinden sonra Cumhuriyet Bayramı'nı kutlayacaklarını kaydetti. Fuara önceki yıl olduğu gibi klasik otomobil sergisinin de renk katacağını, BP Çocuk Tiyatrosu'nun eğitici oyunlar sahneleyeceğini aktaran Mustafa İduğ, ziyaretçilere güvenli sürüş teknikleri eğitimi de verileceğini dile getirdi. Fuarda ikinci el otomobil satışı da yapılacağını, ayrıca banka ve ekspertiz hizmeti verileceğini kaydetti. İzmir'in en etkili sağlık kurumlarının da stant açarak çeşitli muayeneler yapacağını anlatan İduğ, Kızılay'ın ziyaretçilerden kan bağışı alacağını sözlerine ekledi.

FUARA 2011’DE 52 BİN KİŞİ GELDİ
Önceki yıl yedincisi düzenlenen İzmir Autoshow, sektörün lider firmalarını biraraya getirmişti. Altı gün açık kalan fuarı Ankara, Aydın, Balıkesir, Bursa, Erzurum, İstanbul, Kocaeli, Konya, Kütahya, Manisa, Muğla, Tekirdağ, Trabzon, Zonguldak ve İzmir'den toplam 52 bin 104 kişi ziyaret etmişti. Chery, Citroen, Dacia, Fiat, Ford, Hyundai, Kia, Isuzu, Iveco, Mercedes, Nissan, Peugeot, Porsche, Renault, Skoda, Ssangyong, Tata, Toyota, Otokar ve Volkswagen gibi prestij katılımın yüksek olduğu fuarda son model otomobil, spor, klasik, hafif ve ağır ticari 182 araç sergilenmişti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.