Dolar 32,2081
%-0.11
Euro 34,8604
%0.17
Altın 2.446,320
%0.57
Bist-100 10.219,00
%-0.49

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
82. İzmir Enternasyonal Fuarı’nın onur konuğu ili Sinop

82. İzmir Enternasyonal Fuarı’nın onur konuğu ili Sinop

Türkiye’nin ilk ve en büyük uluslararası fuarı İzmir Enternasyonal Fuarı (İEF)’nın 82. yılında onur konuğu ili Sinop olacak. İlki 2005 yılında Mardin'le başlayan uygulama, bu yıl Karadeniz’in en önemli liman şehirlerinden Sinop’la...

  • Ege Postası
  • 09.08.2013 - 11:13
Türkiye’nin ilk ve en büyük uluslararası fuarı İzmir Enternasyonal Fuarı (İEF)’nın 82. yılında onur konuğu ili Sinop olacak. İlki 2005 yılında Mardin'le başlayan uygulama, bu yıl Karadeniz’in en önemli liman şehirlerinden Sinop’la devam edecek. Birçok medeniyete evsahipliği yapmış olan, ünlü filozof Diyojen’in de şehri Sinop, görülmeye değer kültür dokusu ve yaşanması gereken turizm değerleriyle İzmir Uluslararası Fuar Alanı 1/A No’lu Hol’de, yaklaşık 2 bin metrekare alanda tanıtılacak. Sadece sanayi ve ticaret imkanlarıyla değil, kültür zenginliği ve tarihi mirasıyla da fuara renk katacak olan Sinop mahalli kültüründen yemeklerine, el sanatlarından örf ve adetlerine kadar bütün yönleriyle İEF ziyaretçileriyle buluşacak.

Farklı yörelerin İzmir’de buluşmasına evsahipliği yapacak olmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten İZFAŞ Genel Müdürü Mehmet Şakir Örs, “Her yıl bir kentimizi onur konuğu seçerek, İzmirlilere ve fuar ziyaretçilerine daha yakından tanıtmayı amaçlıyoruz. Bu yılki onur konuğumuz Sinop olacak. İzmirlilerin, görülmeye değer Sinop’u fuarda ziyaret etmelerini bekliyoruz.” dedi.

Onur konuğu il uygulaması, 2005 yılındaki 74. İEF’de Mardin’le başladı. Onu sırasıyla Uşak, Çorum, Karabük, Çanakkale, Gaziantep, Denizli ve Hatay takip etti.

Bu arada İZFAŞ’ın 82. İEF’e ilişkin hazırlıkları devam ediyor. Fuar, bu yıl kapılarını 29 Ağustos tarihinde açacak. 11 gün açık kalacak fuar, 8 Eylül Pazar sona erecek. Önceki yıllardan farklı olarak uluslararası bölümü 29 Ağustos-2 Eylül arasında devam edecek. Bu yılın partner ülkesi Sri Lanka olacak İEF’nin teması ise “Sağlık” olarak belirlendi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.