Dolar 32,5383
%0.16
Euro 34,9025
%-0.2
Altın 2.437,320
%0.05
Bist-100 9.717,00
%-0.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzenerji çalışanları “meşaleli” gece mesaisinde

İzenerji çalışanları “meşaleli” gece mesaisinde

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde 1170 personeli kapsayan hizmet alımını taşeron Dermar Temizlik firmasının kazanmasıyla başlayan ihale krizinin ardından İzmir’de art arda eylemler düzenleyen belediye işçileri Gündoğdu Meydanı’nda miting provası yaptı. Sendika yönetiminin tam kadro katılım gösterdiği eylemde söz alan DİSK Genel Başkanı Kani Beko, “Gemileri yaktık, artık bu işin geri dönüşü yok. Bir arkadaşımız bile işinden olursa İzmir’i yakarız” dedi ve 22 Eylül’deki dev “Taşerona hayır” mitingi arifesinde kritik mesajlar verdi.

  • Ege Postası
  • 20.09.2014 - 00:43
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde geçtiğimiz ay gerçekleşen yeşil alanlar, parklar ve bahçeler ihalesini Mardinli taşeron firma Dermar Temizlik’in kazanmasının ardından alanlara inme kararı alan DİSK Genel-İş Sendikası, gerçekleştirdiği eylemlere Alsancak’ta devam etti. Kent genelinde çeşitli el ilanları dağıtan, imza kampanyaları düzenleyen ve son olarak kendilerini zincirleyen İZENERJİ işçileri, Bornova, Buca ve Karşıyaka’nın ardından Konak’ta İzmir halkına seslerini duyurmaya çalıştı, bir kez daha “Taşerona hayır” diyerek kentteki vatandaşlardan yürüttükleri mücadele için destek istedi. 1170 belediye çalışanını işsiz kalma tehlikesi ile karşı karşıya bırakan ihale krizinin ardından 22 Eylül tarihinde kitlesel yürüyüş ve miting yapacak olan Genel-İş Sendikası tarafından düzenlenen son eylemde bu kez adres Kırbrıs Şehitleri Caddesi ve Gündoğdu Meydanı olurken, geceye DİSK Genel Başkanı Kani Beko’nun mesajları damga vurdu.


ALSANCAK SOKAKLARINDA TAŞERONA KARŞI MÜCADELE

Büyükşehir Belediyesi’nde Tarım, Park ve Bahçeler Dairesi’ne bağlı çalışan 1170 belediye işçisinin hak kayıplarını ve işsiz kalma tehlikesini gündeme taşıyan ihale krizinin ardından sokağa inme kararı alan DİSK Genel-İş Sendikası akşam saatlerinde Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesi’nde yürüyüş ve ardından basın açıklaması gerçekleştirdi. DİSK Genel Merkez Yönetimi, Genel-İş Sendikası şube yöneticilerinin katılımı ile gerçekleşen ve TMMOB’un da destek verdiği eylem kapsamında Kıbrıs Şehitleri Caddesi girişinde buluşan yüzlerce belediye işçisi, “Zafer direnen emekçinin olacak”, “Ekmeğe uzanan elleri kıracağız”, “Direne direne kazanacağız”, İzmir uyuma işçine sahip çık”, “Taşerona geçit vermeyeceğiz” sloganları eşliğinde ve ellerinde meşaleler ile Gündoğdu Meydanı’na yürüdü.

BEKO’DAN KADRO İÇİN MÜCADELE ÇAĞRISI
Basın açıklamasında Kordon üzerinden Gündoğdu Meydanı’na ilerleyen yürüyüş esnasında vatandaşların da alkışları ile destek verdiği İZNERJİ çalışanlarına seslenen DİSK Genel Başkanı Kani Beko ise önemli mesajların altına imza attı. İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne taşeronu sokmayacaklarının altını çizen DİSK Genel Başkanı Beko, “Pazartesi günüden itibaren gerekirse sokak sokak dolaşıp tüm İzmirlilerden destek isteyeceğiz. Mücadelemiz İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden taşeronu kovuncaya kadar devam edecek. Asıl finali Pazartesi günkü mitingde değil, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyesindeki işçi arkadaşlarımız kadrolu olunca yapacağız. Zaferi kadrolu olduğumuzda kazanacağız. Bu çöpler, bu yeşil alanlar bizim ekmeğimiz. Gece gündüz demeden, alın terleri ile İzmir halkına hizmet eden belediye işçisi kadroyu hak etmiyor da, kim hak  ediyo? Biz bu sokaklarda hayatımızı ortaya koyduk. Nice bedeller ödeyerek sendikalı olduk, örgütlendik. Daha çok yan yana, omuz omuza olacağız” dedi.


“BİR KİŞİ BİLE İŞTEN ATILIRSA İZMİR’İ YAKARIZ”
Sözlerinin devamında 2008 yılında Karşıyaka’da KENT A.Ş. işçilerinin yaşadığı krizde verdikleri mücadele sürecinden örnekler veren ve “Direnişe devam” diyen Beko, “İZENERJİ’de çalışan bir tek arkadaşımız bile işsiz kalır, iş akdi fesih edilirse, İzmir’i yakarız... Bu arkadaşlarımız işten atılırsa, İzmir’de, Türkiye’de on binlerce işçiyle birlikte Ankara’ya yürürüz. Artık gemileri yaktık, geri dönüşü yok” diyerek kritik çağrılarda bulundu ve sendika adına taşeron firmaya gözdağı verdi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.