Dolar 32,3374
%-0.07
Euro 34,8108
%0.06
Altın 2.393,270
%-0.15
Bist-100 10.277,00
%0.67

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İlk kadın futbol hakeminden 'yılmayın' öğüdü

İlk kadın futbol hakeminden 'yılmayın' öğüdü

TÜRKİYE'nin ilk kadın futbol hakemi Elmas Arabacı, gençlerin yılmadan hedeflerine yürümeleri halinde başarıyı mutlaka yakalayacaklarını söyledi.

  • Ege Postası
  • 07.03.2013 - 13:43
İZMİR-  Türkiye'nin ilk kadın futbol hakemi Elmas Arabacı, 2'nci Amatör Küme 9'uncu grupta mücadele eden Selçuk Gençlik Spor Kulübü'nün Antrenörü Fahri Eren'in konuğu olarak İzmir'in Selçuk İlçesi'ne geldi. Özellikle erkeklerin egemen olduğu futbolda, kadınların da varlığını hissettiren Arabacı, gençlere örnek olmasıyla tanınıyor.

Elmas Arabacı, 28 yıl önce Diyarbakır'da hakemlik yaparak bir ilke imza attı. Diyarbakır'daki ilk maçında kendisini sahada görenlerin şaşırdığını, ancak zamanla alıştıklarını ve kimsenin küfretmediğini dile getiren kadın futbol hakemi, başka yerlerde daha çok zorlandığını söyledi. Arabacı, gençlere fırsat verilirse her şeyi başarabileceklerini dile getirerek önemli olanın yılmadan çalışmak olduğunu kaydetti.

Selçuk Gençlik Spor Kulübü antrenörü Fahrettin Eren, özel misafiri olarak Selçuk'ta bulunan Arabacı'nın zor bir dönemde sadece sporda değil her alanda kadınların önünü açtığını söyledi. Eren, "Yüreğinde inandığının peşinden giderek herkese örnek oldu. Onun açtığı yoldan nice kadın hakemler geldi. Tabi başka meslek dallarında da kadınlar, Elmas Arabacı'yı kendileri için başarı anahtarı olarak gördü. Topluma örnek olması çok önemli. Bu özellikle spor alanında çoğu kişiye ışık oldu. Kendisi ülke sporuna yaptığı katkılardan dolayı asla unutulmayacaktır" dedi. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.