Dolar 32,2020
%-0.22
Euro 35,0069
%-0.22
Altın 2.498,740
%1.32
Bist-100 10.644,00
%3.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Göztepe'nin yeni stat projesi ortaya çıktı

Göztepe'nin yeni stat projesi ortaya çıktı

Göztepe'’’nin Gürsel Aksel’’e yapılması için ön olur aldığı stat 32 bin 500 metrakarelik bir alana oturacak. 25.000 kişilik olacak stadın projesi tamamlandı . İşte O Proje ...

  • Ege Postası
  • 06.03.2013 - 13:21
İZMİR - Göztepe'nin, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’’dan ’“olur’” alınan Gürsel Aksel’’e stat projesinin detayları ortaya çıktı. Sarı-kırmızılı kulüpte Yelken Şubesi Başkanlığı görevini de yürüten İnşaat Mühendisi Bor Yapı’’nın sahibi Hakan Yenigün tarafından çizilen taslak proje 32 bin 500metrekarelik alana oturuyor ve 25 bin kişilik. İçinde alışveriş merkezleri, rezidans, iki tenis, iki altyapı sahası ve ayrı ayrı otopark alanları da bulunan stadın 100 milyon TL’’ye malolması bekleniyor.

HİÇBİR BEKLENTİMİZ YOK’”
Mühendis Hakan Yenigün, 24 saat yaşayan bir stat projesini tüm Türkiye’’ye örnek olması için çizdiklerini belirterek, ''’“Posta Gazetesi Spor Müdürü olan Barış Yengiloğlu'’’nun fikriyle böyle bir girişimde bulunduk. Bir Göztepeli olarak kulübüme hizmet etmek istedim. Bor yapı olarak daha önce Galatasaray Stadı ile Manisa Stadı’’nın yapımında aktif görev almıştık. Ancak Göztepe Arena’’nın inşaatında kesinlikle iş yapmayacağız. Sadece gönül verdiğimiz kulübümüze hizmet edeceğiz, bizden yardım istenirse taşın altına elimizi koyacağız. Maddi hiçbir beklentimiz yok. Bu tesise rezidans eklenirse tesis kendi kendini 7 yılda amorti ediyor. Eğer rezidans olmazsa 9 yılda devlet yatırdığı parayı geri alıyor. Bu çok önemli bir nokta’… Stadın üstü kapanır açılır yapılırsa 15 milyon TL gibi ek bir masrafı olur. İZVAK önderliğinde projenin hayata geçme fikri bile bizi çok heyecanlandırdı. Artık top yetkili kişilerde.''’” dedi.

''BAKAN YILDIRIM'DAN BAŞKAN DURAK'A STAT TEPKİSİ'' HABERİ İÇİN TIKLAYINIZ

KARŞIYAKA VE GÖZTEPE'YE İKİZ STATLAR


ANKARA’da Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ile Gençlik ve Spor Bakanlığı yetkilileriyle yapılan toplantıdan güzel haberlerle dönen İzmir Gücü Spor Vakfı Başkanı Tuğrul Yemişçi, Göztepe Gürsel Aksel ve Karşıyaka Yalı Tesisleri’ne yapılacak statların birbirinin aynısı olacağını aç ıkladı.

Tuğrul Yemişçi, “Kapasiteleri aynı, sadece renkleri farklı iki stat olacak. Proje için incelemelerin 10 gün içinde başlamasını bekliyoruz” dedi. Diğer iki stat için Kaynaklar’daki arazinin öncelikli olduğunu, Örnekköy projesinin sonra gündeme geleceğini ekleyen Tuğrul Yemişçi, şöyle devam etti:

"Mayıs ayı sonunda Alsancak ve Atatürk Stadı revize edilecek. Altınordu’ya stat kazandırmak için hazineden arazi istenecek. Buca Cemil Şeboy ve Altay Gaziemir tesislerinin karşısındaki arsaların devri için Milli Emlak Genel Müdürü Abdullah Kaya’yla görüştük. KSK de Sasalı’da kamp merkezi için girişimde bulundu. Pınar KSK’nin nın Final-Four’u alması için destek de talep ettik."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.