Dolar 32,3374
%-0.07
Euro 34,8108
%0.06
Altın 2.393,270
%-0.15
Bist-100 10.277,00
%0.67

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İl Özel İdaresi'nde kritik zirve

İl Özel İdaresi'nde kritik zirve

Geçtiğimiz hafta İzmir Valiliği’nde gerçekleştirilen komisyon toplantısının ertelenmesini isteyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, bu hafta belediyede görevli bürokratlar ile birlikte paylaşım komisyonu toplantısına çıkarma yaptı. Tüzel kişiliği sona erecek İl Özel İdaresi’ne ait mal varlıklarının belediyeye devri konusunda yoğun çaba sarf eden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun gayretleri sonrasında toplantıdan Büyükşehir Belediyesi lehine karar çıktı.

  • Ege Postası
  • 12.03.2014 - 18:14
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Ay sonunda kapatılacak olan İl Özel İdaresi’ne ait taşınmazların İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne devri için geçtiğimiz dönemde “İzmir’in malı İzmir’de kalmalı. İzmir’in malını ham yaptırmayacağız” açıklaması yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun da katıldığı, merakla beklenen Paylaşım Komisyonu toplantısı bugün gerçekleşti. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde görevli bürokratlar ile birlikte İzmir Valiliği’nde vali yardımcıları ve valiliğe bağlı il müdürlüğü yöneticileri ile bir araya geldi. Gerçekleşen zirvede köy tüzel kişiliklerine ait mal varlıklarının paylaşımı konusunda ilk görüşülen varlıkların Büyükşehir'e bırakılması yönünde görüş benimsenirken, Özel İdaresi gayrimenkulleri ile ilgili karar ise bir sonraki toplantıya bırakıldı.

ALİAĞA, BAYINDIR VE BEYDAĞ
Görüşme sonrasında toplantı hakkında bilgi veren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Toplantı çok iyi geçti. Aliağa ilçesini örnek olarak yaptık bitirdik gayet olumlu bir havada geçti bir problem de kalmadı. Bu şekilde giderse hızlı şekilde tamamlanır. Şimdi Aliağa’nın köy tüzel kişiliği malları ve Yeni Şakran Belediyes’inin malları araçları borçları vesaire konuşuldu. Böyle devam ederek yürüyecek. Şimdi Bayındır giriyor ardından Beydağ giriyor arkadaşlar nasılsa ilk örneği yaptıktan sonra ilkelerde belirlenmiş oldu yeni bir şey çıkarsa bizim karar veremediğimizi onu arkadaşlar getirip soracaklar” dedi.
 
“SÖZÜMÜZÜ TUTACAĞIZ”
İl Özel İdaresi’ne ait taşınmazlar için önümüzdeki günlerde karar alınacağını bildiren Kocaoğlu, “Burada bizi hiç rahatsız eden bir konu yok. biz araçları istemiyoruz onlar ilçe belediyesine kalsın diyoruz. Gayrimenkullerin de 30 bin metrekareden aşağısı ilçe belediyesine yukarısı,ağaçlandırılacak alanlar Büyükşehir Belediyesi’ne, geri kalanlar İZSU’ya lazım olan pompa yeri arıtma yeri gibi yerler için, geri kalanlar varsa ilçe belediyesine kalacak. Köy tüzel kişiliğine ait büyük mallar bize geçiyor o olmazsa olmaz kuralımız. Onların aynı mera gibi kullanımlarını devam ettirebilmemiz  için büyük araziler bize geçiyor, biz de sözümüzün eri olarak devam edeceğiz.
 
“YETER Kİ İYİ NİYETLE HAREKET EDİLSİN”
Balçova Termal Tesisleri gibi mal varlıklarının daha sonra gündeme geleceğini belirten Aziz Kocaoğlu son olarak şunları kaydetti; “Şu an köy malları ve belde malları paylaşılıyor yerel seçimlere mutlaka yetişir. Seçime yetişmesine gerekte yok Makul gittikten sonra ilkeleri doğru koyup uyguladıktan sonra yetişir. Mallar kapandıktan sonra havada kalmıyor, burada personel işi, ve işin yürümesi söz konusu muallakta kalan personel varsa o da muallakta kalır ama iş durmaz devletin işi devam eder yeter ki iyi niyetle samimiyetle adil bir çerçevede çalışalım.” 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.