Dolar 32,3374
%-0.07
Euro 34,8108
%0.06
Altın 2.393,270
%-0.15
Bist-100 10.277,00
%0.67

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kocaoğlu sonunda patladı

Kocaoğlu sonunda patladı

Öğlen saatlerinde Konak’ı savaş alanına çeviren görüntülerin ardından belediye sarayı önünde kritik açıklamalar yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir Valisi Mustafa Toprak ve AK Partili Büyükşehir Adayı Binali Yıldırım’a dönük çok sert yorumlarda bulundu. Vali Toprak’a “Adayın Valisi” diyerek seslenen Kocaoğlu, halk üzerine polis şiddeti uygulanmasını bizzat AK Parti Büyükşehir Adayı Binali Yıldırım’ın kendisine emrettiğini savunarak demokrasinin, anayasal hakların çiğnendiğini belirtti.

  • Ege Postası
  • 12.03.2014 - 16:36
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Büyükşehir Belediye Sarayı önünde basın mensuplarına kritik açıklamalar yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, TOMA’lara su verilmeyecek emrinin ardından durduğunu kaydederek, bu sabah saatlerinden itibaren emniyet birimlerine otobüs vermeyeceklerini açıkladı. Kocaoğlu, emniyet güçlerinin gözaltına aldıkları vatandaşları taşımak için belediyeden otobüs talep etmesine de karşı duracaklarının bilgisini vererek, “Anayasal hak arayan vatandaşlara aldıkları talimat doğrultusunda şiddet uygulayan polise su ve araç verilmeyecek” dedi.
 
“HAKLI GEREKÇESİ YOK, SU VERMİYORUZ”
Dün sabah saatlerinde 269 günlük yaşam mücadelesinin ardından hayata gözlerini yuman 14 yaşındaki Berkin Elvan’ı anarak sözlerine başlayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Berkin Elvan’ın vefatının ardından dün akşam tüm Türkiye ve İzmir’de kendisini anmak üzere bir yürüyüş ve anma düzenlendi. Dün  akşamki yürüyüşte ben de milletvekili arkadaşlarım ile birlikte yer aldım. Daha sonra katıldığım bir canlı yayında olaylar büyüyünce TOMA’ların itfaiye ekiplerinden su aldığını öğrendim ve buna müdahale ettim. Bu gayet haklı bir anayasal haktır ve Gezi olaylarında hayatını kaybeden bir çocuğumuzun anmasıdır. Böyle bir olayda İzmir Büyükşehir Belediyesi su veremez. Ve vatandaşlarımıza saldırının hiçbir haklı gerekçesi yoktur. Bundan dolayı su vermiyoruz dedik” diye konuştu.
 
“GÖZÜMÜN ÖNÜNDE SU SIKILDI”
Öğlen saatlerinde Konak’ta yaşanan olayları özetleyen Başkan Kocaoğlu, şunları kaydetti: “Arkadaşlara gerekli konuşmayı yaptıktan sonra aynı şeyi duyurdum. Milletvekilimiz Alaattin Yüksel ile gece saatlerinde sükunete davet ettik. Bugün öğlen saatlerinde belediyenin yanında cenaze ile eş zamanlı bir saygı duruşu etkinliği vardı. Ve yine arkadaşlarımızla birlikte buna katıldık. Basın açıklamasının ardından alandan ayrıldık. Ve belediye önünde basın mensuplarına açıklama yaptığım sırada gözümün önünde su sıkıldı. Aramızda 3-4 metre mesafe vardı. Ben o sırada belediyeye geçtim. Hemen arkamda milletvekilimiz Alaattin Yüksel ve Mustafa Moroğlu emniyet güçleri ile görüşme yapmak isterken kendilerine su ve gaz sıkıldı.”
 
“İKTİDARIN VALİSİ”
Kocaoğlu, “Bugün ülkeyi germek, insanı toplumu sindirmek için talimatlı bir şekilde sokağa gitmeyin, anayasal protesto hakkınızı kullanmayın, vatandaşınıza sahip çıkmayın diyerek bir sistem uygulanıyor. Bilinçli olarak uygulanıyor. Gözlerimin önünde orada hiçbir konuşma uygulamadan, sus sıkıldığına şahit oldum. İzmir Valisi geldiği günden bu yana, getiren bugünkü Adalet ve Kalkınma Partisi Sayın Büyükşehir Belediye Başkan Adayıdır, hemşerisidir. Sonra buraya bir emniyet müdürü geldi, 32 gün dayanabildi. Şimdi bir yeni bir emniyet müdürü geldi. Dün akşam milletvekilimiz Alaattin Yüksel ile konuşmasına şahit oldum. Orada çocuklar perişan olurken, “Yazılı bildir, yazılı cevap verelim” diyecek kadar şartlanmış ve sadece iktidarın polisi, iktidarın valisi ile karşı karşıyayız. Hatta iktidar da demek doğru değil, şu andaki adayın valisidir. Emniyet müdürü de vali getirdiğine göre, o da adayın valisidir” diyerek İzmir Valisi Mustafa Toprak ve AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım’a sert sözlerle yüklendi.
 
“EMRİ KİM VERDİ'”
“Artık Adalet ve Kalkınma Partisi iktidarı diye bir şey var mı yok mu, onu da bilemiyorum” diyerek sözlerini sürdüren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Burada bir otoriter sisteme, demokrasini tüm kurallarının çiğnendiği, anayasal hakların çiğnendiği, hukuk devletinin çiğnendiği, demokrasinin ve özgürlüklerinin yok edilmeye çalışıldığı, toplumun sindirilmek istendiği bir süreci yaşıyoruz. Ve bir aydır da bu gidişin çoluğumuza çocuğumuza memleketimize bir şey olmadan eliğimiz yüreğimizde bekliyoruz diye birçok açıklama yaptım ve toplumu sükunete davet ettim. Aday hemen “Büyükşehir Belediye Başkanı ile CHP milletvekilleri kışkırttı” demiş. Ve “Vali de canhıraç şekilde halkı sakinleştirmek için uğraştı demiş. Valinin yanında mıyd? Vali insanların üzerine su sıkılmasını, saldırılmasını emretmiş midi? Şu anda bunların hepsini İzmir kamuoyunun dikkatine sunuyorum” ifadelerini kullandı.
 
“BÖYLE ÜLKE YÖNETİLMEZ”
Yaşanan polis şiddeti nedeni ile hükümetin önemli dersler alması gerektiğini belirten Kocaoğlu, “Biz mevkiimiz, makamımız, koltuğumuz ne olursa olsun, geleceğimiz ve gençliğimiz ile barışmak ve onları dinlemek zorundayız. Onların uyarıları dikkate almak zorundayız. Ülkeyi ben yaptım oldular ile, dayatmalar ile, polis müdürleri ve savcıları sürerek, hakimleri değiştirerek, yargı kurullarını değiştirerek yönetemezsiniz. Buradan gençlerin dinlenmesini ve acilen ülkenin normal bir sürece dönmesini diliyorum. Bunu sayın başbakan ve hükümetten bekliyor ve talep ediyoruz. Bu sadece bizim talebimiz değil, tüm yurttaşların talebidir. Bunun dikkate alınması ülkemizin yararına olacaktır. En çok da bu toplumu geren ve ülkeyi ötekileştiren, sürekli düşman yaratarak insanları tahrik eden ve ülkeyi 12 senede bu duruma getiren iktidarın görevidir. İktidar geriye dönük de ülkenin siyasi ve sosyal ortamını yumuşatırsa, faydasını göreceklerdir. Bu sürekli düşman yaratarak insanları tahrik eden ve ülkeyi 12 senede bu duruma getiren iktidarın görevidir. İktidar geriye dönük de ülkenin siyasi ve sosyal ortamını yumuşatırsa, bunun en büyük faydası da bizzat kendilerine olacaktır. Bir daha bunlar yaşanmasın, bir daha Berkin’ler ölmesin, bir daha gençlerimiz, insanlarımız katledilmesin diyorum” diye konuştu.
 
“VALİ BELLİ KİŞİLERDEN TALİMAT ALIYOR”
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, Vali Mustafa Toprak ile görüşüp görüşmeyeceği sorusu üzerine şu yanıtı verdi: “Göreve geldiğinden beri, Vali Bey’den ne İzmir’in valisi, ne de devletin valisi olduğuna dair bir ibare görmedim. Vali Bey’in sadece belli kişilerden aldığı talimatı, ne pahasına olursa olsun bunu yaptığını görüyor ve şahit oluyorum. Bu olayları da herkesi ve herkesi insanlık penceresinden bakmaya davet ediyorum.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.