Dolar 32,2289
%-0.04
Euro 34,7358
%-0.19
Altın 2.451,160
%0.77
Bist-100 10.219,00
%-0.49

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İl Başkanı Yücel'den örgüte İZBAN grevi uyarısı

İl Başkanı Yücel'den örgüte İZBAN grevi uyarısı

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel devam eden İZBAN grevi ile ilgili ilçe başkanlarını uyardı. Yücel, "Gelinen nokta oldukça hassas bir nokta.CHP olarak, emeğin karşılığının verilmesini savunmamızdan daha doğal bir şey olamaz.İzmirli hemşerilerimizin mağduriyetlerine son verilmesi de bizim önceliğimizdir. Bu hassas konuya direk olarak müdahil  olmak yerine, yapacağımız çalışmalarla özellikle ulaşım araçlarında ve duraklarda, grev ve zamla ilgili görüşmeleri bu sene hükümet kanadının ve Devlet Demir Yollarının yürüttüğünü, Büyükşehir belediyesinin bu konuda İZBAN'ın yüzde 50 ortağı olmak dışında dahlinin olmadığını anlatmak yerinde olacaktır" dedi. İl Başkanı Yücel'den örgüte İZBAN grevi uyarısı

  • Ege Postası
  • 31.12.2018 - 12:35

EGEPOSTASI- İzmir ulaşımının bel kemiği olan İZBAN'da Türkiye Demiryolu İşçileri Sendikası ile Devlet Demir Yolları arasındaki pazarlıkta uzlaşma çıkmayınca 10 Aralık'ta başlayan grev 22. güne girerken, Büyükşehir Belediyesi görüşmeleri yürütmemesine karşın hükümet kanadından gelen eleştiriler üzerine CHP İzmir İl Başkanı Yücel düğmeye bastı.

Yücel'den devam eden İZBAN grevi ile ilgili WhatsApp grubundan ilçe başkanlarına gönderdiği talimatta; "Biz parti olarak bu konunun çözüme kavuşması için tarafları uzlaşmaya davet etmek ve işin sorumluluğunun hükümette olduğunu her fırsatta anlatmakla görevliyiz. Bunun dışında içimizden farklı seslerin çıkması, birbirimizden habersiz eylemlere girişmemiz partimizi kamuoyu önünde zor durumda bırakır. Duraklarda ve toplu ulaşım araçlarında yapılacak çalışmalarla ilgili, aktif rol almak ve ekipler kurmak isteyen ilçe başkanlarımın bana ulaşmasını rica ediyor, konunun hassasiyetini bir kez daha hatırlatıyorum" uyarısında bulundu.

Yücel'in ilçe başkanlarına gönderdiği uyarı;

"Değerli İlçe Başkanlarım, 2018'in bu son gününde öncelikle hepinizin mutlu ve başarılı bir yıl geçirmenizi dilerim.

İZBAN’da süregelen grevle ilgili olarak bu dönem görüşmeleri Büyükşehir belediyemiz değil, Devlet Demir Yolları yürütüyor. Belediye başkanımız Aziz Kocaoğlu bu süreçle ilgili ve görüşmeleri belediyenin yürütmediği ile ilgili bir çok açıklama yaptı. Bugüne kadar gelinen süreçte, Büyükşehir belediyemizin bu görüşmelerin dışında kaldığını ve hükümet kanadının bu görüşmeleri yürüttüğünü genel anlamda İzmirliler tarafından da bilinmekte. Özellikle yerel haber siteleri, yerel gazeteler ve televizyonlarda da konu bu şekilde halka aktarılıyor. Grevde gelinen nokta oldukça hassas bir nokta. Parti olarak direk greve müdahil olmamız, taraf gözükmemiz yanlış anlaşılabilir veya bilerek yanlış aksettirilebilir. CHP olarak, emeğin karşılığının tam olarak verilmesini savunmamızdan daha doğal bir şey olamaz. Ancak İzmirli hemşerilerimizin mağduriyetlerine son verilmesi de bizim önceliğimizdir. Bu hassas konuya direk olarak müdahil  olmak yerine, yapacağımız çalışmalarla özellikle metro ve İZBAN aktarma duraklarında, otobüs ve metroların içinde, grev ve zamla ilgili görüşmeleri bu sene hükümet kanadının ve Devlet Demir Yollarının yürüttüğünü, Büyükşehir belediyesinin bu konuda  İZBAN'ın yüzde 50 ortağı olmak dışında dahlinin olmadığını anlatmak yerinde olacaktır. Ayrıca belediyemizin, halk mağdur olmasın diye metro, vapur seferlerini sıklaştırdığını, otobüs sayısını ve seferlerini artırdığını anlatmalıyız. Biz parti olarak bu konunun çözüme kavuşması için tarafları uzlaşmaya davet etmek ve işin sorumluluğunun hükümette olduğunu her fırsatta anlatmakla görevliyiz. Bunun dışında içimizden farklı seslerin çıkması, birbirimizden habersiz eylemlere girişmemiz partimizi kamuoyu önünde zor durumda bırakır ve seçim öncesinde yeni krizlere yol açar. Duraklarda ve toplu ulaşım araçlarında yapılacak çalışmalarla ilgili, aktif rol almak ve ekipler kurmak isteyen ilçe başkanlarımın bana ulaşmasını rica ediyor, konunun hassasiyetini bir kez daha hatırlatarak hepinize iyi seneler diliyorum."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.