Dolar 32,3809
%0.07
Euro 34,7633
%-0.08
Altın 2.394,860
%-0.08
Bist-100 10.245,00
%0.35

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İçişleri Bakanı’na “Suriye’li kaçaklara yapılan pozitif ayrımcılığı” sordu.

İçişleri Bakanı’na “Suriye’li kaçaklara yapılan pozitif ayrımcılığı” sordu.

CHP İzmir Milletvekili, Sağlık Komisyonu ve PM üyesi Dr. Aytun Çıray; Her geçen gün sayıları artan Suriye’li kaçak ve muhaliflerin asayişi bozduğuna dikkat çekerek, TBMM’ne bir soru önergesi verdi.

  • Ege Postası
  • 02.11.2013 - 14:32
İZMİR - Çıray açıklamasında Türk devleti ve milleti misafirperverdir ve mültecilere karşı daima korumacı davranmıştır. Ancak AKP’nin yanlış politikaları Suriye’de tam anlamı ile geri tepmiştir. Bugün Türkiye’de bulunanlar mülteci olmaktan çok sığınmacı ve kaçak Suriye muhaliflerinden oluşmaktadır. Dedi.

Türkiye’de toplam kaç sığınmacı vardır, Kaçı T.C. vatandaşı olmuştur'

Çıray, “Bu politikalar sadece siyasi olarak değil, aynı zamanda maddi olarak da milletimize ve devletimize zarar vermiştir. Asayiş bozulmuş Reyhanlı’da 53 vatandaşımız hayatlarını kaybetmiş, sığınmacıların ve kaçakların sayıca fazla olduğu illerde hırsızlık olayları artmıştır. Halen resmi makamlar Türkiye’de toplam kaç sığınmacı olduğunu söylememekte ısrar ediyorlar. Milletimiz –özellikle İzmir’de- bu sığınmacılara İçişleri Bakanlığı tarafından vatandaşlık numarası verilerek AKP lehine oy kullandırılacağı konusunda endişe içindeler.” Dedi.
Çıray verdiği soru önergesinde, Ülkemizde bulunan Suriyeli sığınmacı ve kaçak sayısı ile bu güne kadar kaçının T.C. vatandaşı olabildiğini ve Türkiye işsizlerine iş bulamazken Suriye’den gelen sığınmacıların iş bulma konusunda Türk vatandaşlarına rakip olmalarının ne kadar doğru olduğunu sordu.
T.C vatandaşları kendi ülkelerinde 2. sınıf vatandaş muamelesi görüyorlar
İzmir Milletvekili Dr. Aytun Çıray ayrıca, Suriye’den gelen 4 kişilik bir aileye ayda 1000 lira ödenirken, alın teri dökerek çalışan bir yurttaşımızın da aynı miktarda asgari ücretle çalışmasının ne kadar doğru olduğunu vurgulayarak, vatandaşlarımızdan alınan sağlıkta katkı payının % 200’e çıkarılırken Suriyeli sığınmacı ve kaçaklardan katkı payı alınmadığını, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının kendi ülkelerinde neden 2. sınıf vatandaş muamelesi gördüklerini sordu.
 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.