Dolar 32,2142
%-0.09
Euro 34,6377
%-0.11
Altın 2.392,810
%-0.02
Bist-100 10.217,00
%-0.3

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İçindeki paraları bile çaldılar

İçindeki paraları bile çaldılar

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kıyı tasarım projesi kapsamında Kordon’da hizmete aldığı “Örnek tuvalet” vandalların hedefi haline geldi. Geçtiğimiz aylarda hizmete alınan tuvaletin kötüye kullanımı sonucu çareyi tuvalet kabinin başına bekçi görevlendirmekte bulan Büyükşehir Belediyesi, tuvaleti de ücretsiz yaptı.

  • Ege Postası
  • 22.04.2014 - 12:07
ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Kıyı Tasarım Projesi kapsamında İzmirlilerin denizle ilişkisini güçlendirmek amacı ile Pasaport ve Kordon kıyılarını tepeden tırnağa yenileyen İzmir Büyükşehir Belediyesi, örnek bir yeniliğin altına da imza attı. Ancak, Alsancak Vapur İskelesi yanına deneme amacıyla yerleştirilen ücretli, otomatik ve modern “Örnek tuvalet” amacı dışında kullanılıp tahrip edilince, belediye de tuvaletten sorumlu olan bir bekçi görevlendirerek önlem alma yoluna gitti.
 
OTOMATİKTİ, ARTIK BEKÇİ DENETİMİNDE
Vatandaşlardan gelen talepler üzerine, kent genelinde yoğun olarak kullanılan güzergahlar arasında yer alan Alsancak Vapur İskelesi karşısında karşısına tuvalet inşa eden Büyükşehir Belediyesi’nin “Örnek tuvaleti”, kötü örnek oldu. Geçtiğimiz aylarda hizmete alınan ve işletmesini Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İZENERJİ A.Ş.’nin üstlendiği tam otomatik tuvalet ve bebek bakım istasyonu kısa süre içinde vatandaşlardan takdir topladı ve sıkça kullanılmaya başladı. Ancak, bölgedeki önemli bir eksikliği de gideren ve vatandaşların para haznesine attıkları metal 1 TL karşılığında faydalandığı otomatik tuvalet kabini, hizmete açıldığı ilk günlerde çeşitli saldırılara uğrayarak tahrip edildi.


 
BAŞINA GELMEYEN KALMADI
Henüz hizmete açıldığı ilk haftalarda, gece saatlerinde kimliği belirsiz kişilerce para haznesi çalınan tuvalet, yine gece saatlerinde alkollü şahıslar tarafından kapısı kırılarak zarar gördü. Diğer yandan, tuvalete giren kötü amaçlı kişilerin kabin içerisinde yer alan temizlik malzemeleri ile tuvalet kağıtlarını çalması ve tuvaleti kötü kullanmasıyla birlikte hijyenik koşulların ortadan kalktığına dair şikayetler artmaya başladı. Dış yüzeyine sprey boya ile yazılar yazılan kabinin bu kötü kullanımına çare bulamayan belediye, bu gelişmeler üzerine tuvaletin başında bekçi görevlendirmeye karar verdi. 24 saat hizmet veren otomatik tuvaletin çalışma saatlerini de gece 23:00’a kadar sınırlandıran belediyenin bu uygulaması ile birlikte tuvaletin giriş ve çıkışları bekçi gözetiminde olurken, kullanımı da ücretsiz hale getirildi.


 
YENİLERİ DE YOLDA
Konuyla ilgili açıklama yapan belediye yetkilileri ise, belediyenin resmi internet sitesi üzerinden kendilerine iletilen görüş, öneri ve şikayetler doğrultusunda uygulamada değişiklik yapıldığını belirtirken, örnek tuvaletlerin arttırılabileceğini ve Bostanlı, Karşıyaka, İnciraltı, Konak, Göztepe ve Karataş gibi noktalarda da yeni kabinler yerleştirilebileceğini dile getirdi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.