Dolar 32,2081
%-0.11
Euro 34,8604
%0.17
Altın 2.446,320
%0.57
Bist-100 10.219,00
%-0.49

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Çinli çocuklar Gaziemir şenliğinde

Çinli çocuklar Gaziemir şenliğinde

Bu yıl 17’ncisi düzenlenen Gaziemir Ulusal ve Uluslararası Çocuk Şenlği’ne 10 ülke Manisa ile Kars’tan katılacak çocuklar gelmeye başladı. Bugüne kadar 23 farklı ülkeden 6 bine yakın çocuğun katıldığı şenliğe bu yıl ilk olarak Çin’den de çocuklar katılıyor.

  • Ege Postası
  • 22.04.2014 - 10:36
İZMİR- Bu yıl 21-27 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek 17. Gaziemir Ulusal ve Uluslararası Çocuk Şenliği’ne katılacak konuk çocuklar gelmeye başladı. Gaziemir ile özdeşleşen ve dört yıldır profesyonel bir anlayışla organize edilen şenliğe, bu yıl Azerbaycan, Bulgaristan (2 ekip), Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Litvanya, Makedonya, Romanya, Rusya, Çek Cumhuriyeti, Bosna Hersek ve Çin ile ülkemizden Manisa ve onur konuğu il olarak Kars’tan çocuklar katılıyor.
 
İlk cemre Azerbaycan, ilk kez katılan Çin
Bu yıl 10 ülkeden 300’e yakın çocuğun katıldığı şenliğin ilk konuğu Azerbaycan oldu. Azerbaycan’dan gelen konuk çocuklar, belediye personeli tarafından kendilerini misafir edecek ailelere dağıtıldı. Diğer taraftan Bu güne kadar 23 farklı ülkeden 6 bine yakın çocuğun katıldığı şenliğe bu yıl ilk defa Çin’den çocuklar katılıyor. Şenliğe ilk kez katılan ülke olma özelliğini taşıyan Çin’den gelen konuk çocuklar da ailelere teslim edildi. Diğer ülkelerden gelen çocuklarda Gaziemirli ailelere dağıtıldı.


Şenliğin geçmişi hakkında
İlki, 1996 yılında gerçekleştirilen Gaziemir Uluslararası Çocuk Şenliği, 1999 yılında deprem felaketi ve 2003’teki Irak Savaşı dışında, 16 yıldır gerçekleştiriliyor. Şenliğe bugüne kadar 23 ayrı ülkeden 6 bine yakın konuk çocuk katıldı. Şenliğin şarkısı, logosu ve maskotu da bulunuyor. Gaziemir’in yüzde 65’ini kaplayan ormanlık alanlarda yaşayan sincaplar, dört yıldır şenliğin maskotu olarak kullanılıyor. Bugüne kadar şenliğe katılan ülkeler ise şöyle;

Azerbaycan, Kırgızistan, Bulgaristan, Makedonya, Çek Cumhuriyeti, Türkmenistan, Gürcistan, Moldova, Rusya, Ukrayna, Macaristan, Yugoslavya, Romanya, Bosna Hersek, KKTC, Polonya, Slovakya, Litvanya, Tataristan, Kuzey Osetya, Yunanistan, Hindistan ve Almanya. Şenliğe 2010 yılından itibaren ülkemizden de konuk iller davet ediliyor.
 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.