Dolar 32,1992
%-0.01
Euro 35,0187
%0.03
Altın 2.522,310
%0.86
Bist-100 10.740,00
%0.9

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bu borçlar öde öde bitmez!

Bu borçlar öde öde bitmez!

İzmir’de ilçe belediyeleri borç yükü altında. Koltuklarına yeni oturan belediye başkanları önlerine konan mali tablo karşısında nasıl hareket edeceklerini ise kara kara düşünüyor. Örneğin Karşıyaka 40, Karabağlar 70, Bornova 38, Urla 80, Kemalpaşa 40, Buca 60, Çiğli Belediyesi’nin ise en az 150 milyon lira borcu buluyor. Başkanlar, “Bu kadar borç nasıl yapılmış anlamış değiliz” ortak görüşünü dile getirirken, Konak ve Çeşme belediyeleri kasasının “artı” verdiği öğrenildi.

  • Ege Postası
  • 22.04.2014 - 10:25
ONUR ÇAKIR (HABER MERKEZİ) – İzmir’de yerel seçim bitti, tartışması hala devam ediyor. Seçim sonucunda MHP Aliağa ve Kiraz’da CHP’den belediyeleri devraldı, CHP; AK Partili Bayındır Belediyesi’ne altı oklu parti bayrağını asarken, AK Parti Ödemiş, Kemalpaşa, Kınık, Selçuk, Menderes ve Torbalı’da CHP’nin iktidarını sonlandırdı. CHP bu süreçte Karşıyaka, Buca, Karabağlar, Konak, Urla, Çeşme. Karaburun, Bayındır, Bornova ve Dikili’de başkanlarını değiştirdi.

AYNI KALAN TEK ŞEY BORÇLAR!
Belediyede başkanların isimleri ve partileri değişse de aynı kalan tek şey borçlar oldu. Ödemiş Belediye Başkanlığı’na oturan Mahmut Badem 23 milyon liralık bir borçla karşı karşıya kaldı. Badem, borcu ödemek için çalışma başlattı. Bayındır’ın yeni belediye başkanı Ufuk Sesli de 17 milyon liralık bir borcu nasıl ödeyeceğinin hesabını yapmaya başladı.

UĞURLU İSYAN ETTİ
Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu, belediyenin yaklaşık 40 milyon lira borcu olduğunu belirterek adete isyan etti. Uğurlu, “Nereye dokunsam elimde kalıyor. Belediye adeta talan edilmiş. Bağımsız bir kuruluş şuan araştırma yapıyor. Mali durum çok kötü. Gereksiz harcamaları tek tek kesiyoruz” dedi. Torbalı’nın yeni Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez ise, belediyenin 31 milyon lira borcu olduğunu açıkladı.

YATIRIMCI BELEDİYE AMA 38 MİLYON BORCU VAR!
Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila ise, koltuğa otur oturmaz 38 milyon bir borçla çalışmalara ‘merhaba’ dedi. Bornova’da birçok partili, “Belediye bir önceki dönem yatırımları ile övündü. Ancak kimse 40 milyona yaklaşan borçtan bahsetmedi” yorumlarında bulundu. Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan ise geçtiğimiz günlerde belediyenin 150 ile 250 milyon lira arasında bir borcunun olduğunu açıklamıştı.

URLA’NIN BORCU 80 MİLYON
Geçtiğimiz hafta, “Oturduğum koltukta bile haciz var” diyen Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar ise, görev süresince yaklaşık 80 milyon liralık borcu ödemek için uğraş verecek. Buca’da ise resmi olmayan rakamlara göre belediyenin yaklaşık 65 milyon lira borcu olduğu tahmin ediliyor. Belediye yetkilileri, “Borcun tespiti için çalışma sürüyor. Şuan net bir rakam yok” açıklamasında bulundu.

KARABAĞLAR 70, KARŞIYAKA 40 MİLYON BORCU VAR
Karabağlar Belediyenin 70, Karşıyaka’nın 40, Selçuk Belediyesi’nin ise 16 milyon lira borcu var. Dikili Belediyesi’nde borcun ne kadar olduğu hala tespit edilmedi. Belediye yetkilileri bu konudaki çalışmanın devam ettiğini bildirdi.

KONAK VE ÇEŞME “ARTI” VERDİ
Konak Belediye eski Başkanı Hakan Tartan ve Çeşme Belediye eski Başkanı Faik Tütüncüoğlu ise belediyeyi borçla değil kasada para bırakarak devretti. Bu durum başkanlık koltuğuna oturan yeni isimleri bile şaşırtamaya yetti.

KİMİN NE KADAR BORCU VAR'
İLÇE                            BORÇ (milyon)

Ödemiş:                       23
Bayındır:                      17
Kemalpaşa:                 40
Torbalı:                         31
Bornova:                      38
Çiğli:                             150-250 arası
Buca:                            65 (çalışma sürüyor)
Karabağlar:                  70
Konak:                          Borcu yok
Karşıyaka:                    40
Selçuk:                         16
Urla:                              80 (çalışma sürüyor)
Dikili:                            Hala tespit edilemedi
Çeşme:                         Borcu yok

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.