Dolar 32,4788
%-0.19
Euro 34,9214
%0.27
Altın 2.431,950
%0.36
Bist-100 9.792,00
%0.72

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
O  isim artık CHP'li değil!

O isim artık CHP'li değil!

CHP’den ihraç mı edilecek, istifası mı yürürlüğe girecek yoksa üyeliği mi devam edecek belirsizliği yaşanan Aliağa eski İlçe Başkanı Özlem Şan Oğuzhan’ın durumu netlik kazandı. Şubat ayında istifa etmesine rağmen durumu yılan hikayesine dönen Oğuzhan'ın istifası yürürlüğe girdi. Oğuzhan'ın üyeliği genel merkez üye yazım birimi tarafından geçtiğimiz gün sistemden düşürüldü.Aynı zamanda il kongre delegesi olan Oğuzhan’ın seçim sürecinde DSP’nin etkinliklerinde yer aldığını gösteren ve il başkanlığına ihraç edilmesi için gönderilen fotoğraf da ‘delil’ olma özelliğini yitirdi.

  • Ege Postası
  • 21.04.2014 - 16:39
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - Şubat ayında kendisine ait Facebook hesabından CHP’den istifa ettiğini “bu örgütün bir gazını alayım bir bakayım kimle yapayım buldum Konak ilçe başkanını görevden alayım tiyatrosunu sergileyenlerle yol yürümek olur m? Siyasete nokta! Mensubu olduğum siyasal oluşumdan istifa ediyorum” ifadeleri ile duyuran Aliağa eski ilçe başkanı Özlem Şan Oğuzhan’ın istifa dilekçesi ilçe başkanlığı tarafından işleme konulmuş ve Genel Merkez’e gönderilmişti.

27 Şubat’ta istifa eden Özlem Şan Oğuzhan’ın seçim sürecinde ve sonrasında aktif üyeliğinin devam etmesi partide karışıklığa neden olmuştu. Genel Merkez tarafından "istifanı kabul etmiyoruz" telefonu aldığını öne süren ve CHP'den ayrılmayı istemediğini dile getiren  Oğuzhan’ın ifadeleri partilileri harekete geçirmişti. Oğuzhan'ın seçim sürecinde DSP’adayı Hakkı Ülkü’nün ilçede düzenlediği etkinliğe katılmasını gösteren fotoğraf il başkanlığına ulaştırılmıştı. Şubat ayında istifa etmesine rağmen sistemlerde aktif üye gözükmesi nedeniyle  Oğuzhan’ı kesin ihraç istemiyle disipline sevk etme hazırlığında olan il Başkanlığı’nın bu girişimine,  genel merkez üye yazılım biriminin yaptığı işlem sonrası gerek kalmadı.

İsitfası yürürlüğe giren Oğuzhan’ın üyeliği genel merkez üye yazım birimi tarafından sistemden düşürüldü. Aliağa’da CHP’den uzun süre ilçe başkanlığı yapan, aynı zamanda il kongre delegesi olan Özlem Şan Oğuzhan’ın partiyle tüm ilişiği kesilmiş oldu.


"İSTİFA ETMEYECEĞİM" DEMİŞTİ
İstifa ettikten sonra Genel Sekreter Bihlun Tamaylıgil tarafından “istifanı kabul etmiyoruz” telefonu aldığını söyleyen Oğuzhan, “ İstifa dilekçemi vermiştim. Genel Merkez’e iletildi ancak daha sonra Genel Sekreterimiz Bihlun Tamaylıgil aradı ve istifamı kabul etmeyeceklerini söyledi. Halen CHP üyesiyim. Hatta yeni kontrol ettim. Aktif üye olarak  gözüküyorum. CHP’den istifa etmeyeceğim” açıklamasında bulunmuştu.

Oğuzhan istifasının yürürlüğe girmesi ve parti kütüğünden çıkarılması sonrası,herhangi bir açıklama yapmak istemediğini söyledi.
 
 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.