Dolar 32,3215
%-0.12
Euro 34,7694
%-0.06
Altın 2.388,690
%-0.34
Bist-100 10.262,00
%0.52

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İZTO’nun van’da yaptığı okul törenle açıldı

İZTO’nun van’da yaptığı okul törenle açıldı

İzmir Ticaret Odası Van Gedikbulak İlköğretim Okulu’nun açılışını Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım yaptı.

  • Ege Postası
  • 29.12.2012 - 11:59
VAN - İzmir Ticaret Odası Van Gedikbulak İlköğretim Okulu’nun açılışını Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım yaptı.
Açılış töreninde Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Van Valisi Münir Karaloğlu, Van Milletvekilleri, İZTO Başkan Yrd. Akın Kazançoğlu, VATSO Başkanı ve Üyeleri ile Van protokolü ve halkı hazır bulundu.
Açılış konuşmasını yapan Bakan Binali Yıldırım; okulu kısa sürede yaparak, eğitime hazır hale getiren İZTO’ya teşekkür etti ve İzmir’de yaşayan vatandaşların Van’ın derdi ile dertlendiğini, kentin acısını yüreğinde hissettiğini belirtti. Ayrıca Bakan Yıldırım; “Ercis’te bir okul daha yapılacak olmasını da son derece anlamlı buluyorum, İzmir Ticaret Odası’na da yakışan budur” dedi.
Van Valisi Münir Karaloğlu’da konuşmasında “İzmir’i Van’a getiren sadece kardeşliktir, bu milletin büyüklüğüdür ve gönül zenginliğidir” dedi. “İZTO, depremin ilk dakikasından itibaren hep yanımızda oldu. Deprem, dostluğumuzu ve kardeşliğimizi test etti” diyerek sözlerine devam etti.
İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Akın Kazançoğlu’da “Türkiye’nin en batısı İzmir’den, en doğusu Van’a sevgiyle hizmet elimizi uzatmış bulunuyoruz. Depremden sonra Yönetim Kurulu önerisi ve Meclis kararı ile bu okulu yapmayı kararlaştırdık. 2 bin metrekare kapalı alanı bulunan okulu, modern mimarisi ile kısa sürede de tamamlayarak eğitim-öğretimin hizmetine sunmuş bulunuyoruz” dedi. Ayrıca Van ili Ercis ilçesinde, ikinci bir okulu yapma kararı alarak 2013-2014 eğitim-öğretim yılına yetiştireceklerini sözlerine ekledi.
Akın Kazançoğlu; “Bu okullar Türkiye’nin batısından doğusuna, kuzeyinden güneyine, bölünmez bütünlüğün simgesidir. Vatanımıza, eğitim camiamıza, öğrencilerimize hayırlı olmasını dilerim” diyerek sözlerini noktaladı.
Bakan Binali Yıldırım tarafından Akın Kazançoğlu’na teşekkür plaketi takdim edildi. Açılan okulun sınıfları gezilerek öğrencilerine, Bakan Yıldırım ile Kazançoğlu tarafından çeşitli hediyeler takdim edildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.