Dolar 32,3804
%0.07
Euro 34,7767
%-0.04
Altın 2.397,140
%0.01
Bist-100 10.209,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Ayakkabı sektörü fuara sıkı hazırlanıyor

Ayakkabı sektörü fuara sıkı hazırlanıyor

10 – 13 Ocak 2013 tarihlerinde İzmir Kültürpark’ta düzenlenecek Ayakkabı Yaz Fuarı’nın hazırlık çalışmaları kapsamında, sektör temsilcileri Işıkkent’te biraraya geldiler.

  • Ege Postası
  • 29.12.2012 - 12:31
İZMİR- (İZFAŞ) İzmir Fuarcılık Hizmetleri Kültür ve Sanat İşleri Tic. A.Ş., (EGEAYSAD) Ege Ayakkabı Sanayicileri Derneği ve İzmir Ayakkabıcılar Odası organizatörlüğünde gerçekleştirilen toplantı, Işıkkent Ayakkabıcılar Sitesi toplantı salonunda düzenlendi.

 Toplantıya, İzmir Ayakkabıcılar Odası Başkanı Tahsin Güzel, (EGEAYSAD) Ege Ayakkabı Sanayicileri Derneği Başkanı Erdal Durmaz, (İZADER) İzmir Ayakkabıcılar Derneği Yön. Krl. Bşk. Bahri Uzucan, İZFAŞ Fuarlar Müdürü İclal Özer, fuar katılımcı firmaları, dernek ve oda üyeleri ile Işıkkent Ayakkabıcılar Sitesi firma temsilcileri katıldı.

 İZFAŞ tarafından yapılan sunumda Ayakkabı Yaz Fuarı pazarlama, ziyaretçi ve tanıtım çalışmalarına ilişkin bilgiler verildi.

 10 Ocak Perşembe günü 33’üncü kez kapılarını açacak Ayakkabı Yaz Fuarı’na katılan firmaların büyük bir çoğunluğunu İzmirli firmalar oluşturuyor. 129 firmanın  katıldığı fuarda, %63 oranla İzmir ilk sırada yer alıyor, İzmir’i %12 katılım ile İstanbul izliyor. İstanbul’dan sonra sırasıyla Konya, Ankara, Adana, Bursa, Gaziantep, Trabzon, Antalya Denizli, Manisa yer alıyor. Yurt dışından temsilcilik olarak Tayvan, İtalya ve İsveç’ten firmalar yer alacak.

 Yurtiçi pazarlama çalışmaları kapsamında; 2012 yılı içinde düzenlenen Ayakkabı Fuarlarına ziyaretler yapıldı, sektör temsilcilerine, ilgili oda ve derneklere broşür, davetiye, mail ve sms gönderimleri yapıldı, fuar hakkında bilgiler verildi.

 Yurtdışı pazarlama çalışmaları kapsamında; 25 ülkeye dağıtımı yapılan sektör dergilerine, web sitelerine reklamlar verildi, elçilikler ile görüşüldü. Ayakkabı Yaz Fuarı; Belçika, Finlandiya, Fransa, İtalya, Macaristan, Hollanda, Polonya, Portekiz, Slovenya, İspanya, İngiltere, Rusya, Tunus ve Ukrayna’daki firmalara tanıtıldı. Ankara’da Ayakkabıcılar Odası üyelerine yönelik tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.

 

Yerli ve yabancı ziyaretçi çalışmaları kapsamında ise; Konya, Bolu ve Ankara Ayakkabıcılar Odaları ile Akhisar Esnaf ve Sanakarlar Odası’na fuarı ziyaret edebilmeleri için ücretsiz otobüs hizmeti verilecek. Yunanistan, Azerbaycan, Irak, Rusya, İsrail ve Romanya’da yurtdışı temsilcilikler aracılığıyla alıcı çalışmalarına devam ediliyor.

 Fuara ilişkin İngilizce, Rusça ve Arapça olarak hazırlanan broşürler hedef katılımcılara iletildi. Ortadoğu alıcı çalışmalarına hız verildiği Ayakkabı Yaz Fuarı’nda, yurtiçi ve yurtdışı hedef katılımcı, ziyaretçi portföyüne düzenli olarak mailing ve sms ile bilgilendirmelere devam ediliyor.

 Ayakkabı Yaz Fuarı, İzmir Uluslararası Fuar Alanı’nda organize ediliyor. Dört gün sürecek fuarda,   2 no’lu holde kadın-erkek ayakkabısı, 3 no’lu holde çocuk ayakkabısı ve yan sanayi ürünleri sergilenecek.

 Ayakkabı, çanta sektöründeki yenilikleri ve gelecek sezon trendini bir arada görme olanağı sunan ve kurulan ticari bağlantılarla sektöre büyük ivme kazandıran Ayakkabı Yaz Fuarı’nda; bay – bayan – çocuk ve spor ayakkabı modelleri ile terlik, çanta, bavul, cüzdan ve kemer tasarımlarının 2013 yaz modelleri yer alacak.

 Yerli katılımcıların 50 m2 ye kadar KOSGEB desteği alabileceği fuarda, İZTO tarafından fuara katılan üyelerine 9 m2 ücret desteği verilecek.

 Sadece profesyonel ziyaretçiye açık olarak düzenlenen Ayakkabı Yaz – Ayakkabı, Çanta ve Aksesuarları Fuarı 10:00 – 19:00 satleri arasında ziyaret edilebilir.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.